You are currently viewing 13 film, amit nem szabad kihagynod az életedből

13 film, amit nem szabad kihagynod az életedből

  • Olvasási idő:olvasási idő: 7 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Vannak filmek, amelyek megváltoztathatják az életedet. Vagy éppen segíthetnek egy kritikus periódusban vagy egész egyszerűen megállítanak, elgondolkodtatnak, megnevettetnek.

Nem kell, hogy mindegyik happy end legyen, és legkevésbé sem kell az sem, hogy cukormázas-vattacukros csöpögős. Inkább olyan legyen, aminek nem találod ki a végét már az elején és nincs tele filléres poénokkal vagy jelenetekkel.

Az alábbi filmeket egészen biztos, hogy legalább  egyszer jó sokszor látni kell. Időről időre, amikor csak úgy érezzük, a lelkünknek szüksége van rájuk.

1. Egy nap

A 2011-es film a csodálatos Anne Hathaway főszereplésével készült. Arról az egy napról szól, ami megváltoztatta a főszereplők életét örökre. Olyan barátság és szerelem van benne, amitől összeszorul a szíved…

2.A jövő kezdete

Ha tehetnénk, mindenkinek kötelezővé tennénk ezt a filmet is kamaszoktól a felnőttekig. Olyan iskolapéldáját mutatja a tetteknek és érzelmeknek, amik tényleg képesek lennének megváltoztatni a világot.

Kevin Spacey és Helen Hunt a két felnőtt főszereplő a filmben, ez szerintünk elég jó referencia.

https://www.youtube.com/watch?v=Ve6fcDjYGYk

3.Életrevalók

Még nem láttad ezt a filmet??? Nagy hiba! Azonnal tessék megnézni! Vicces, könnyfakasztó és elgondolkodtató egyben. A néger srác és a mozgássérült férfi története tele nem mindennapi fordulatokkal, fekete humorral és mindez francia stílusban.

És garantáltan táncra perdülsz az Earth, Wind and Fire zenéjétől. Megszámlálhatatlanul sokszor láttuk.

4.A békés harcos útja

Ettől a filmtől megkapod a céljaid eléréséhez szükséges akkora motivációt, amivel hegyeket mozgathatsz meg. És nem, nem másokon átgázolva, hanem belső tartalommal felvértezve.

Érdemes jegyzetelni a film nézése közben…

5.Schindler listája

A 7 Oscar díjas film a II. világháború drámáját mutatja be egy német gyáros, Oskar Schindler életén keresztül. Igazán megható és egyben borzalmas, amit látunk, de egyben elgondolkodtat azon, hogy hány zsidó ember menekült meg szerencsére a lagerek borzalmaitól más emberek jósága és önfeláldozása által.

De sajnos még így sem elég…

6.Csillagainkban a hiba

Ha nem érted, miért pont veled történik az, ami és egyedül érzed magad, akkor hidd el, hogy vannak még mások is, akik akár hasonló helyzetben vannak. Nem vagy egyedül soha! Sőt, akár a legszebb érzések is rád találhatnak, ha olyanokkal veszed körül magad, akik a sorstársaid.

Gyönyörű és megható film két halálos beteg kamasz életéről és szerelméről.

7.Egy kis Mennyország

Kate Hudson ebben a filmben is zseniálisat alakít, és Whoopi Goldberget pedig olyan szerepben láthatjuk, amiben sosem gondoltuk volna. A történet nagyon jól jellemzi azt, ami a rohanó világunkban van. Hogy csak hajtunk ezerrel, de nem figyelünk oda magunkra. Ennek azonban meg lehet a következménye… ha későn derül ki, hogy baj van.

Akkor mit teszel? Hogyan tovább?

8.A boldogság nyomában

Jókedvvel és szeretettel minden legyőzhető. Ezt vallja a film főszereplője, akit Will Smith alakít. Úgy küzd napról-napra családja életéért, életben maradásáért és boldogulásáért, hogy az nem semmi. Nem adja fel, a legnagyobb nehézségek ellenére sem.

A kisfiú pedig nagyon cuki, imádjuk azt a kis bongyori fejét…

9.Kóristák

Ez a film maga a csoda. 1949-ben játszódik, egy franciaországi nevelőotthonban. A főszereplő Clément Mathieu zenetanár, aki megpróbálja a mások által lehetetlennek mondott nevelési módszert bevetni: kórust alakít a fiúkból.

Pierre hangja nem csak őt, hanem mindenkit elvarázsol, a kis Pepinot pedig elcsavarja a szívét minden nézőnek. A francia nyelv amúgy is dallamos, de a film dalaival és zenéjével egészen különleges hangulatba hozza a nézőt.

10.Igazából szerelem

Nyilván nem maradhat ki a sorból ez a szintén bármikor elővehető, megríkató örökzöld. A történet 10 különböző szálon fut, amiknek azért van közös kapcsolódási pontjuk: a szerelem. Láthatjuk tízféle arcát a reménytelentől a fájdalmason át a mindent elsöprőig. Nem lehet nem sírni rajta. Szerintünk.

És hiába karácsonykor játszódik, bármikor meg lehet nézni, nem kell hozzá sem hó, sem hideg…

11.Holiday

2 szerelmi csalódással küzdő fiatal nő, akik közül az egyik Angliában, a másik Amerikában él. Ki akarnak mozdulni valahova az ünnepek idején és egy netes házcserés oldalon elcserélik a vakáció idejére a lakhelyüket és kicsit az életüket is, ami érdekes fordulatokat hoz mindkettőjüknek.

Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet és Jack Black főszereplésével nem rossz a gárda, ugye?

12.Napsütötte Toszkána

Tönkrement a házasságod? Mindenből eleged van? A barátaidnak meg abból, hogy szenvedni látnak és elküldenek egy toszkánai utazásra, ami tényleg megváltoztatja az életedet?

Új élet egy másik földrészen, annak minden izgalmával, fájdalmával, romantikájával és persze a csalhatatlan dolce vitával!

13.Angyalok városa

Egy angyal, Seth (Nicolas Cage) szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be (Meg Ryan). De választania kell az égi és földi szerelem között. Maggie és Seth története harc a józan ésszel és vágyakkal.

Mi történik, ha mindent feláldoznak a szerelem kedvéért?

 

A filmek többsége legálisan elérhető a különböző nagyobb filmes csatornákon, néha pedig játsszák egynémelyiket a tévében is.

Jó mozizást, kellemes feltöltődést, gondolkodást és elérzékenyülést kívánunk mindenkinek!

(kezdőkép: Unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?