17 év után először új dallal érkezik a Neoton Família! (klip a cikkben!)

Tavaly év végén jelent meg a Neoton Família Sztárjai új lemeze Újratervezés címmel, erről érkezett az azonos című, igazi nyári sláger, amelyhez egy hozzá illően energikus klip is készült – erre pedig az elmúlt 30 évben nem volt példa!

Hosszú várakozás után új, kirobbanóan vidám nótával jelentkezik a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb magyar együttese, akiknek harmincnál is több magyar nyelvű, és tucatnyi angol albuma jelent meg az idők során.

További érdekesség, hogy 2005 óta ez lett az első új dalokat tartalmazó anyaguk, és az első Neoton név alatt teljes stúdiólemez 1993 óta. A korongon Csepregi Éva, Baracs János és Végvári Ádám mellett, Heatlie Dávid, Lukács László és Lukács Andrea működnek közre.

A három évtized utáni első videoklipet a Retró Élményközpontban készítették, ami remekül illik a dal hangulatához; a banda igazán elbolondozott a díszleteknek használt retró tárgyak, és a ‘80-as, ‘90-es évek nappalijaiból ismerős vízeséses poszter előtt.

Bár az Újratervezés igazán fülbemászó sláger, nagyon fontos üzenetet hordoz.

„A dal optimista hangulatú, amivel azt szeretnénk üzenni, hogy mindig, minden nehézség után újra lehet kezdeni. Hiába történik velünk rossz élmény, az ember mindig képes megújulni” – magyarázza Csepregi Éva, a formáció legendás énekesnője.

A dal szövegében megjelenik a természet, a tenger, a szél, amik plasztikusan érzékeltetik a mondanivalójukat.

„Adjunk erőt egymásnak. Kapaszkodjunk egymásba. Higgyünk benne hogy túljutunk a nehézségeken!” – teszi hozzá Csepi.

Az Újratervezés érdekessége, hogy azt Éva fia, Heatlie Dávid írta, aki már tizenöt éve a Neoton dobosa, és eredetileg a saját formációjának, a HEATLIE-nek szánta azt.

„A lemez címadó dalát én szereztem, és meg akartam tartani a saját együttesemnek. De a refrén túl magas volt számomra, közben éreztem azt is, hogy ez inkább popos duettként szólna a legjobban. Megmutattam Édesanyámnak, akinek tetszett az ötlet, és viszonylag hamar írt is rá szöveget, amit aztán közösen énekelnek Ádámmal.”

A fiatal és tehetséges zenész – aki többek között a Drágám, add az életed és a Nyerős páros című műsorokból is ismerős lehet – azt is elárulta, hogy mindenképpen igazi modern, popos beütésű, gyors dalt szeretett volna készíteni, ami visszaadja a boldog, vidám hangulatot. Ez pedig maradéktalanul sikerült is, ráadásul Végvári Ádám gitárjátékának köszönhetően igazán mai stílusúvá válik a hangzás.

„Pörgős, rockos, mai dal, amit idén már a koncerteken is játszottunk. Azt vettem észre, hogy a közönségnek nagyon bejön, velünk együtt éneklik. Természetesen október 22-én, az Arénában is elő fogjuk adni” – tette hozzá a Dávid.

És hogy miért pont most érezték az idejét annak, hogy új számokkal rukkoljanak elő?

„A Covid miatti helyzet miatt több időnk volt arra, hogy kidolgozzunk olyan dalötleteket, amiket a Neotonnal szereztünk az elmúlt években. Ennek eredménye ez a 12 nóta, amelyeket Heatlie Dávid, Csepregi Éva, Végvári Ádám és Baracs Öcsi írtak” – árulták el a Neoton Família Sztárjai.

Az együttes rengeteget utazik; a tagok folyamatosan egyik fellépésről a másikra tartanak, ez pedig több olyan helyzetet is szült már, ami először kellemetlennek tűnt, de aztán a rájuk jellemző módon nevetésbe torkollott.

„Sokszor halljuk turné közben az új dal címét, amikor egy új városba kell eljutnunk, mert a GPS gyakran megszólal: Újratervezés. Ez nálunk már egy bennfentes vicc.”

A klip:

(kezdőkép forrása: Csepregi Éva Facebook oldala)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.