2021 egyik legfontosabb könyve – a családon belüli erőszak szörnyű arcáról

Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent 2021 egyik legfontosabb könyve: a Mert kihozod belőlem az állatot című tényfeltáró kötet.

A családon belüli erőszak nem a pofonnál kezdődik… De vajon hogyan ér véget? Ausztráliában minden hatodik nőt bántalmazott már a partnere, az Egyesült Államokban naponta több mint két nő hal meg párkapcsolati erőszak következtében, Magyarországon pedig hetente legalább egy. Megdöbbentő, ám annál fontosabb számadatok ezek, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Jess Hill, elismert ausztrál oknyomozó újságíró hosszú és alapos kutatómunka alapján megírt, Mert kihozod belőlem az állatot című könyve a párkapcsolati erőszak változatos arcát és szörnyű hétköznapiságát mutatja be.

A családon belüli erőszak ugyanis nem ott kezdődik, ahol a katasztrófaéhes média bekapcsolódik, de még csak nem is az első pofonnál. Legtöbbször a külső szemlélő számára láthatatlan egészen addig, amíg tragédia nem történik…

A rideg tényeket és felkavaró történeteket egybejátszó, a rangos ausztrál Stella-díjat is elnyerő Mert kihozod belőlem az állatot hangot ad azoknak az embereknek, akik számára a párkapcsolatuk (vagy épp szeretteik kapcsolata) nem a biztonságot jelenti, hanem a rettegést, a traumákat és az örökös kérdést:

“Miért nem tudok kilépni ebből?”

Jess Hill munkája kimerítő alaposságú, elborzasztó és meggyőző szöveg a párkapcsolati erőszakról és annak rengeteg formájáról, álcájáról. A kötet alapján az ausztrál SBS televíziós csatorna dokumentumsorozatot is készít.

Az Alexandra Kiadó a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület, illetve a Patent Egyesület segítségével tette a Mert kihozod belőlem az állatot című könyvet a magyar olvasók számára is hitelessé és aktuálissá.

A kötet megvásárolható az Alexandra kiadó weboldalán.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük