You are currently viewing 3 sokkoló, elgondolkodtató és egyben izgalmakkal teli történet

3 sokkoló, elgondolkodtató és egyben izgalmakkal teli történet

  • Olvasási idő:olvasási idő: 8 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Sorsdöntő fordulatok. Erőn felüli küzdelmek.  Mérgező kapcsolatok. Megoldandó rejtélyek és folytonos bizonytalanság.  Az alábbi három regény sokkoló, elgondolkodtató és egyben izgalmakkal teli történet.

Az Alexandra Kiadócsoport újdonságai:

Randy Susan Meyers – Házassági karambolok 

Helyrehozható-e, ami totálkáros?  Ez a könyv bepillantást enged egy családi otthon ajtaja mögé, ami akár a  tiéd is lehetne… 

„Meyers könyvei mindig nagy odafigyeléssel kezelik a komoly témákat, ez  ebben az esetben sincs másképp. Megható és komoly történet arról, hogy a  düh és erőszak miképpen változtat meg egy családot.”   – Goodreads  

A Házassági karambolok egy olyan komoly témát feszeget, melynek olykor  nem szentelünk elég figyelmet. A történetben a hűség, a házassági  fogadalom, a szerelem és a bizalom forog kockán. Provokatív és  megdöbbentő regény, amely mélyen megszólítja a nőket. 

Ben soha nem akarta bántani Maddyt, és sosem gondolta volna, hogy  meggondolatlan tettei tragédiához vezethetnek. A szociális munkásként  dolgozó Maddy türelmesen és odaadóan segít a bajba jutott nőknek, akik  függőségeikkel, vagy éppen bántalmazó párjukkal küzdenek. Otthon már  jóval kevésbé ura a helyzetnek: nap mint nap próbálja a felszínen tartani magát, gondoskodni három gyerekéről, intézni a napi feladatokat, és nem  mellékesen megmenteni a házasságát. Férje, Ben sikeres ügyvéd, akinek  derogál kivenni a részét a közös teendőkből, de legalább idegesíti, ahogyan  a felesége próbálja megoldani a dolgokat. Bár szeretik egymást, egyre több  az ütközési felület; és Maddy hiába figyelmezteti a férjét, Ben dühkitörései  egyre aggasztóbbak. Egy végzetes napon az indulatoktól majd’ szétfeszülő férfi autóbalesetet okoz, és a következő pillanatban már mindenki azért  imádkozik, hogy Maddy térjen magához. Ben, a kamasz Emma, a kilencéves  Gracie és a kis Caleb sokkolóan új élethelyzettel találja szemben magát, és  az indulatokkal, félelmekkel, magánnyal mindenki a maga módján  kénytelen megküzdeni. 

Alex Perry – A calabriai anyák

A nők, akik szembefordultak a világ legbefolyásosabb maffiájával –  igaz történet.  

A calabriai anyák hiteles, felkavaró beszámoló a maffiával szembeszálló nők  bátorságáról, és az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb maffiaperéről. 

„Perry briliáns művében jelentős és lenyűgöző pillantást vetett   az olasz maffia modern világára…  A könyv egy életre szóló olvasmány, az oknyomozó riportok megdöbbentő eredménye.”  – Booklist  

Az ő lakásaikban élünk, az ő cégeiknek dolgozunk, az ő boltjaikban  vásárolunk, és az ő zsebükben lévő politikusokra szavazunk. A világ  legnagyobb maffiája, a ‘Ndrangheta több mint 100 éve tartja markában az  Olaszország déli csücskén található Calabriát, befolyása több mint 50  országra terjed ki szerte a világon, ők látják el heroinnal és kokainnal 

Európa nagy részét, és nyakig benne vannak az illegális fegyverkereskedelemben. Az óriási bűnszervezetről mégis nagyon keveset  tudunk. A ‘Ndrangheta ereje és titokzatossága a vérkötelékeken alapszik, a  fojtogató családi hierarchián, és az ezt mindenáron fenntartó hallgatás  törvényén, az omertàn. A maffiába születni kell, vagy beházasodni. A hűség  minden: a Családért saját családtagjaiddal is végezni kell, ha úgy hozza a  szükség. A nők nem sokkal többek rabszolgáknál, akiket bármikor fel lehet  áldozni a klánok közötti szövetségért. Mindennaposak a verések – vagy a  még szörnyűbb esetek. Amikor 2009-ben brutális módon leszámolnak egy  tanúskodó maffiafeleséggel, Alessandra Cerreti államügyész meglátja a  tragédiában rejlő lehetőséget. A ‘Ndrangheta sebezhető pontja talán a  bűnszervezet szexizmusa és nőgyűlölete: a calabriai anyákon keresztül  lehet megtörni a maffiát. Miután több maffiafeleséget meggyőz az új, szabad  élet reményével, megindul a harc. Az egyik oldalon a világ egyik  legkönyörtelenebb bűnbandája áll, a másikon három anya gyermekeivel. Az  anyák gyermekeik jövőjéért küzdenek, a maffia a túlélésért. Csak az egyik  fél maradhat talpon. 

Chris Whitaker – Ahol az égbolt véget ér

Nincs jó. Nincs rossz. Csak az élet valahol a kettő között.  

Chris Whitaker többszörösen díjnyertes könyve felkavaró olvasmány  gyászról, traumáról és túlélésről, egyben pedig emlékezetes karakterek  sorát felvonultató, letehetetlen bűnügyi történet. 

„Epikus dráma, mélyreható mestermű.  Meglepődnék, ha olvasnék idén jobb könyvet.”  – Daily Mirror  

Star Radley élete kisiklott azon a harminc évvel ezelőtti napon, amikor  rábukkantak húga, Sissy összetört holttestére. A mérgező kapcsolatokba és  drogba, alkoholba menekült nő két gyermek egyedülálló anyja, de a  családról valójában tizenhárom éves, öntörvényű lánya, az öccsét ádázul  óvó Duchess gondoskodik. Kicsiny városuk rendőrfőnöke, Walk életét  szintén visszavonhatatlanul megváltoztatta az a régi nap: ő talált rá a  kislány holttestére, és az ő vallomása alapján került börtönbe Sissy  haláláért legjobb barátja, Vincent. 

Vincent büntetése lassan véget ér, és a harminc évet lehúzott férfi visszatér  gyermekkora helyszínére, ahol egykori legjobb barátja, Walk, valamint  korábbi szerelme, Star várja szorongva, hogy mit hoz magával hazatérése.  Be nem gyógyult sebek szakadnak fel újra, évtizedekig lappangó  feszültségek lángolnak fel, és csak egyvalami látszik biztosnak: ez a történet  nem fog jó véget érni. 

„Az Ahol az égbolt véget ér-re egy barátom figyelmét hívták fel,  aki aztán ajánlotta a feleségemnek, akinek be nem állt a szája róla.  Az a fajta nagyon érzelmes, jól megírt, felejthetetlen történet, amiért  mindenki lelkesedik – többek között én is.”  – James Patterson  

Az író életében sincs hiány tragédiákból, hiszen egy ilyen esemény hatására  kezdett írni. Whitakert 19 éves korában egy betörő súlyosan bántalmazta,  ezután pedig egyfajta terápiaként fordult a regényírás felé. Ennek  eredményeként több díjnyertes regénye is született, köztük az  Ahol az égbolt véget ér, amely egy harminc éve történt gyilkosságot dolgoz  fel egy tizenhárom éves lány szemszögéből. 

2021-ben a könyvet a Brit Krimiírók Társasága Aranytőr-díjjal jutalmazta. 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?