5 remek és kihagyhatatlan olvasmány nyaraláshoz

Amikor nyaralni megyek, mindig viszek magammal pár könyvet. Általában ajánlják őket, főleg a sokat olvasó anyukám.

Idén is bekerült a pakkomba két jó könyv is. Öt olvasatlan volt itthon, de csak azért kettő jött velem, mert ennyit láttam reálisnak egy hét alatt. Már ha hagynak olvasni…

Nem mindig saját könyvek, hanem gyakran kölcsönzök a könyvtárból. A könyvtárakat nagyon szeretem. Már csak azért is, mert nem kell megvásárolni az összes könyvet, ami tetszik (azt hiszem a gatyám rámenne erre a projektre), illetve mert van egy különleges hangulata a könyvtári böngészésnek.

És nem beszélve a könyvek illatáról…mindig Carrie Bradshaw jut róla eszembe a Szex és New Yorkból,

amikor Mr. Big megkérdezi, miért ilyen ódivatú, hogy a könyvtárból kölcsönöz…

Viszont most megosztom azt az 5 könyvet, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek nyaraláshoz, pihenéshez (azóta elolvastam a többit is!):

1.Pásztor Gyula: Hajóhanem

Nem mai kiadás, ez is könyvtári volt, de ettől a könyvtől kis híján bepisiltem a nevetéstől. Egy srác meséli el azokat a kalandjait, melyeket luxushajó járatokon töltött évei alatt élt át. Fergeteges humorral, olykor szabadszájúan, de őszintén mesél mindenről, kertelés nélkül.

Nehéz megállni, hogy ne hangosan nyerítsél olvasás közben, szóval ha nem szeretnél a strandon feltűnést kelteni, vagy visszafogni a hangos röhögést, akkor ne ezt vidd magaddal!

 

2.Mörk Leonóra: Ködkirálynő

Erről a könyvről már írtunk ajánlót itt, de azért én külön kiemelném. Lebilincselő, két szálon futó történet, egy igazi időutazás. Az olvasás közben abszolút beleképzeltem magam a cselekménybe, alig bírtam letenni. Többször járta úgy, hogy csak azért hagytam abba az olvasását, mert kiesett a kezemből már…

Csakugyan ajánlom még Leonórától a Porcelánlányt is, hasonlóan letehetetlen.

 

3.Sándor Anikó: Thaiföldi feleség

Utazások és szerelmek Magyarország és Thaiföld között. Van benne minden, amire csak egy olvasó vágyhat: izgalom, szenvedély, váratlan fordulatok, dráma, könnyek, mosoly. Ha leírnám a sztorit, akkor már nem lenne érdemes elolvasni. De az biztos, hogy ezt a könyvet is nehéz letenni…

 

4.Eduardo Sacheri: Ilyen a boldogság

Ettől a könyvtől nem csak hogy meghatódtam, hanem sokszor hangosan nevettem. Pedig megint nem könnyű sztorit választottam. Annyit elárulok, hogy érzelmekben itt sincs hiány, apa és kamasz lánya egymásra találásának történetét olvashatod.

Olyan igazi továbbgondolós történet, amibe bőven beleviheted a saját fantáziádat is, mellyel kiszínezheted az apró részleteket.  Egyébként ez is könyvtári választás volt.

 

5.Bauer Barbara: Kétszáz éves szerelem

Ebbe a könyvbe beleborzongok, akárhányszor is eszembe jut. Időutazás van itt is, és megint olyan módon, mintha ott lennél te magad is! Bábák és boszorkányok és mindez az Istenhátán és Szegeden, mert hogy ott játszódik a történet.

Annyira magával ragadott Róza története és az írónő stílusa, hogy ennek a könyvnek az elolvasása után szinte azonnal beszereztem még pár könyvét a szerzőnek. És nem csalódtam egyikben sem! Szóval Bauer Barbarától ha nem is ezt, akkor bármi mást jó szívvel ajánlok!

Kellemes nyarat, jó olvasgatást kívánok!

Tomkó Bori

(kezdőkép: Unsplash)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük