You are currently viewing A botrányhős, aki rajong az ufókért meg a golfért – Robbie Williams

A botrányhős, aki rajong az ufókért meg a golfért – Robbie Williams

  • Olvasási idő:olvasási idő: 7 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Robbie Williams az az énekes, akivel ha személyesen találkoznak a nők, dobhártyaszaggató sikolyba kezdenek.

Persze nemcsak a jóképű, szexi, tetovált fickó megjelenése készteti arra a hölgyeket, hogy lecsússzon róluk az alsónemű, hanem a dallamtapadásos számai is, amiket álmukból felébredve is fel tudnak idézni és ebbe bizony a férfiak sem köthetnek bele.

Robert Peter Williams 1974. február 13-án született Stoke-on-Trentben, Angliában. Szülei, Janet és Peter Williams a Vörös Oroszlán nevű kocsmát vezették Burslemben. Gyerekkora óta fociőrült, és megszállott Port Vale drukker.

1990-ben tizenhat éves volt, amikor a Take That együttes legfiatalabb tagja lett. A Take That: For the Record című dokumentumfilm szerint édesanyja elolvasott egy hirdetést, amelyben egy új fiúbanda tagjait keresték, és azt javasolta, hogy próbálja ki a magát. Be is vették a csapatba, de igen korán kiütközött az alkohol- és kokainfogyasztása.

Az sem segített, hogy úgy érezte, nem kap elég figyelmet sem ő maga, sem pedig az ötletei és a viselkedése is egyre harciasabb lett. Végül 1995-ben kilépett és rá egy évre épp a 22. születésnapján fel is oszlott a banda.

Távozása után beszélgetős műsorok és újságok témája lett, amelyekben elismerte: szólóénekes lesz. Szólókarrierjét 1996-ban George Michael „Freedom” című számának feldolgozásával indította el, amely a második helyet érte el a brit kislemezlistán. Bár a briteknél már az első szárnybontogatásaival is sikereket ért el, de az I’ve Been Expecting You 1998-as albuma volt az, amivel az Egyesült Királyságon kívül is tarolni kezdett.

De amivel igazán berobbant a köztudatba, az a Rock DJ című száma, ami elnyerte a “2000 legjobb dala” díjat. Egy halom másik elismerést is besöpört mellé, mára pedig tizenhatszoros BRIT Díj-győztes lett. Amikor 2000-ben megjelent a Sing When You’re Winning című album, számos országban a slágerlisták élére került. Akárcsak a 2002-es Feel című szám, ami Williams legnagyobb nemzetközi slágere lett.

Albumai, kislemezei, számai sorra váltak platinává és olyan fülbemászó dalokat adott nekünk, mint amilyen a Radio, Let me entertain you, Supreme, No regrets, és nem feledkezhetünk meg a Have You Met Miss Jones? című számáról sem, amit a 2001-ben a Bridget Jones naplójához dobott össze.

Ha már a 2000-es éveknél járunk, egyszerűen kötelező kitérni az angol Vogue címlapjára. Talán így nem jut eszedbe róla semmi. Na, de ha azt írom, hogy „pucér”? Így talán rémleni fog az ominózus címlap, amelyen az énekes egy szupermodellel együtt pózolt: meztelenül. A mai napig képes a címlap fulladást okozni, csak mert az ember lányának a nyála cigányútra megy.

Mindeközben szinte megállás nélkül turnézott a világban. Még a 2018-as labdarúgó-világbajnokság megnyitó ünnepségét is ő nyitotta meg Moszkvában, ami igen emlékezetesre sikerült. A „remember that I did this for free” (emlékezz, hogy ingyen csináltam ezt) sornál felemelte a középső ujját és ezzel mindjárt botránylavinát indított el. Mi volt tettére a magyarázat? Nos, ő már csak ilyen meggondolatlan, aki sose tudja mit fog tenni a következő pillanatban. Azért ezzel bíróságon inkább ne védekezzen!

Egyébként évekkel később, 2010. július 15-én Williams kibékült korábbi kollégáival, és újra csatlakozott a Take Thathez, aminek hivatalosan még mindig a tagja, de úgy döntött, hogy ténylegesen nem tér vissza.

Azt gondolhatod, egy olyan férfi, mint amilyen Robbie a megszámlálhatatlanul sok nőjéről híres és ez bizony igaz. Korábban olyan hölgyek fordultak meg az ágyában, (a teljesség igénye nélkül) mint Nicole Kidman, Cameron Diaz és a Spice Girls két tagja, Mel C és Geri Haliwell is.

Aztán 2006-ban fordult a kocka, amikor randevúzni kezdett Ayda Field amerikai színésznővel. Egy barátok által összehozott vakrandin találkoztak először. A pár 2010-ban házasodott össze és azóta négy gyermekük született: lányaik Theodora és Colette, valamint fiaik Charlton és Beau.

Kevesen tudják róla, de amikor 2006 után szabadságolta magát egy időre, azonkívül, hogy dalokat írt és a golfőrületének élt, egy másik szenvedélyének is hódolt: az idegeneknek. Mélyen hisz bennük és bevallása szerint már látott is UFO-t. Aydával együtt szerepeltek egy UFO dokumentumfilmben, amelyet Williams a BBC Radio 4-nek készített.

Azzal ugyancsak mindenki tisztában van, hogy alkoholizmussal és kábítószer-használattal küzdött élete során, de azt nem, miszerint állítólag mentális betegségekkel, elhízással, önértékelési problémákkal is. Egyszer arról is mesélt, hogy barátja, Elton John beutaltatta őt egy klinikára, ahol megbirkózott a kábítószer-függőségével, ennek köszönhetően 1990 óta nem él tudatmódosító szerekkel, és alkoholt sem fogyaszt. 2011-ben pedig elárulta, hogy évek óta küzd az andropauza nevű hormonegyensúlyzavar okozta gyengébb depresszióval.

Azért nem árt arról sem megemlékezni vele kapcsolatban, hogy ez a napjainkra talán végre lehiggadt szépfiú több albumot adott el az Egyesült Királyságban, mint bármelyik másik brit szólóénekes a történelem során. Mi több: bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, amikor meghirdette 2006-os világkörüli turnéját, mivel egy nap alatt 1,6 millió koncertjegyet adott el. WOW.

Reméljük még sokáig élvezhetjük zenéjét és nézhetjük őt élőben a színpadon!

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?