You are currently viewing A férfi, aki minden nő zsánere – Az örökké szexi George Clooney

A férfi, aki minden nő zsánere – Az örökké szexi George Clooney

  • Olvasási idő:olvasási idő: 7 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Ha van valaki a világon, aki képtelen megöregedni, és a korral együtt csak még szexibb lesz, az nem más, mint George Clooney. Egyetlen mosoly tőle és az ember folyósra olvad!

Amellett, hogy évek óta fogságban tartja a nők szívét, mindennek a tetejében még az ENSZ békenagykövete is! Hálát adhatunk Maxnak, amiért megmentette az életét, így hosszú évek óta beragyoghatja életünket. Köszönjük Max malac!

Az örök sármmal megáldott George Clooney 1961. május 6-án aranyozta be családja életét a születésével Kentucky államban. Édesanyja, Nina Bruce szépségkirálynő volt és a városi tanácsnál dolgozott. Apja Nick Clooney a helyi televíziós társaságnál talkshow-műsorvezető volt. Ezenfelül van egy nővére: Adelia.

A kicsi George már 5 évesen apja kamerája elé állt.

A középiskolában Clooney átmenetileg Bell-parézisben szenvedett, ami miatt részben lebénult az arca. Szerencsére egy év alatt kigyógyult belőle, de Clooney kijelentette, hogy a Bell bénulásával kapcsolatos tapasztalatai életének legrosszabb időszaka voltak.

„Kigúnyoltak és csúfoltak, de a tapasztalat erősebbé tett.”

Az érettségi után pedig beiratkozott az Észak-Kentucky Egyetemre.  Eleinte még sportkarrierről álmodott, de mégis az újságíró szakra jelentkezett. Abban az időben már foglalkoztatta a színészet a bohém fiatalt, aki a színi tanulmányait és albérletét alkalmi munkákból finanszírozta. Végül nem fejezte be az iskolát és elkezdett női cipőket árulni, házról-házra járt biztosításokat kötni, az építőiparban is megfordult, de dohányültetvényeken is dolgozott. Első igazi filmszerepét a nagybátyja intézte el, az 1983-ban a Grizzly II: The Predator című horrorban.

Eléggé döcögősen indult a karrierje, de végül 1994-ben megkapta a Vészhelyzet sorozat Ross doktorának szerepét, ami meghozta neki a sikert és a hírnevet. Két Emmy-, és három Golden Globe-díjra is nevezték a szerepéért. Ross doki pedig annyira lenyűgözte a hölgyeket, – de talán még a férfiakat is – hogy

1997-ben Clooney-t a People magazin
a „Legszexisebb embernek” választotta.

Ugyanebben az évben a „Legjobban öltözött férfi televíziós sztár” címet is elnyerte. Sőt, felkerült az Entertainment Weekly Hollywood 50 legokosabb emberének listájára is. Milyen tökéletes kombináció: szépség és agy!

Clooney karrierre felfutóban volt és a következő emlékezetes filmje az Alkonyattól pirkadatig. Amiről még érdemes szót ejteni és minden romantikus lelkületű látta, az a Mint a kámfor, és 2000-es vígjáték, az „Ó testvér, merre visz az utad?” Ám ami igazán nagyot szólt az az  Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi és folytatásai.

De a trilógia között szerepelt az Égető bizonyíték, a Jó estét, jó szerencsét! (ezt nem mellesleg ő rendezte), és az Egek ura filmekben, amelyek tovább növelték a Clooney-függőséget. Oscar-díjat a Szirania c. filmért kapott. Kevesen tudják, hogy a forgatás során súlyos koponyatörést szenvedett, és a gerince is megsérült. Hosszú ideig szörnyű fej- és hátfájás kínozta. Később bevallotta, hogy már az öngyilkosság is megfordult a fejében. Szerencsére a műtét után, hónapok leforgása alatt, de teljesen meggyógyult.

Clooney sokáig tipikus agglegény volt és egyetlen becses személy birtokolta szívét. 18 éven át volt gazdája egy Max nevű csüngő hasú malacnak, amit még Kelly Preston, az akkori barátnője ajándékozott neki, akivel együtt is éltek.

Max-nak tulajdonítják Clooney életének megmentését, mivel röfögésével felébresztette a kaliforniai Northridge-i földrengés előtt még 1994-ben. Sokszor megjelent a Clooney-val készített interjúkban is

Max, akivel a színész még az ágyát is megosztotta.
El sem tudod képzelni, hány nő irigyelhette azt a malacot…

1989-ben feleségül vette Talia Balsam színésznőt, de 1993-ban elváltak. Azt mondta, soha többé nem házasodik meg, és soha nem lesz gyermeke. Michelle Pfeiffer és Nicole Kidman egyaránt 10 000 dollárral fogadott, hogy színésztársuk apa lesz, mielőtt betölti a negyedik ikszet. Mindketten tévedtek, és egy-egy csekket küldtek neki. Erre mit ad Isten, Clooney 53 éves korában sikeresen megszegte a saját fogadalmát, amikor feleségül vette Amal Clooney emberi jogi ügyvédet.

Viszont, ami a fogadást illeti… visszaadta a díváknak a pénzt, dupla vagy semmit fogadással, miszerint 50 éves koráig nem lesz gyereke. Akkor ismét nyert, de vajon hogy állhat most a fogadás?  Hiszen 2017. június 6-án felesége ikreket szült. Remélhetőleg, most már tényleg meglelte az igazit és boldog családi életet él feleségével, illetve gyerekeivel, Ellával és Alexanderrel.

És amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy 2006 óta Clooney a Nespresso nagykövete. What else?

A szíveket hevesen megdobogtató színész nemcsak mérhetetlenül jóképű, intelligens, de ahogy az idézeteiből kitűnik, még bölcs is:

„Van valami a férfiakban, ami vonzó. Az nem vitás, hogy férfiak nélkül nem lennének háborúk. Igen, ostobák vagyunk, efelől semmi kétség. Mindenféle butaságot csinálunk. Mégis van bennünk valami, ami szerintem tiszteletre méltó, és amit mindig is szerettem: a bajtársiasság.”

„Soha nem vagy annyira jó, mint amennyire mondják, viszont soha nem vagy annyira rossz sem, mint amennyire lehúznak. Ha ezt megérted, nyert ügyed van.”

„Ha nem tudsz rámutatni azokra a dolgokra, amelyeket mások a hibáidnak tartanak, akkor beskatulyázod magad.”

„Az ember nem tanul igazán sokat abból, ha önmagát hallja beszélni.”

 

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek forrása: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?