You are currently viewing A magyar származású színésznő, aki E.T.-től a Charlie angyalain át mindenhol tündökölt – Drew Barrymore

A magyar származású színésznő, aki E.T.-től a Charlie angyalain át mindenhol tündökölt – Drew Barrymore

  • Olvasási idő:olvasási idő: 6 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Az egész 90-es éveket meghatározta Drew Barrymore, aki nagyon fényes karrierrel indult el a pályán gyerekkorában, hogy utána egy hatalmas hullócsillag legyen belőle.

Ám képes volt visszaküzdeni magát a csillagok közé és onnantól kezdve sorra adta nekünk a jobbnál jobb filmeket. Valószínűleg mindenkinek van egy olyan kedvenc romantikus-vígjátéka, amiben a színésznő szerepel.

Drew Blythe Barrymore 1975. február 22-én született a kaliforniai Culver Cityben John Drew Barrymore amerikai színész és Jaid Barrymore színésznő (eredeti nevén: Ildiko Mako) gyermekeként. Édesanyja révén a nagyszülei voltak magyarok, akik a II. világháború elől menekültek el Magyarországról.

A kis Drew igazi színészcsaládba született, mert apai dédszülei is színészek voltak, ráadásul a keresztanyja Sophia Loren színésznő, keresztapja pedig Steven Spielberg rendező.

Ugyanakkor a hirtelen sztárrá válása nyomán köztudottan zaklatott gyermekkort élt át. Karrierje tizenegy hónapos korában kezdődött, amikor feltűnt egy kutyaeledel reklámban. Ezután egy kisebb szerepet kapott ötéves korában az 1980-as Változó állapotokban, amit az E.T. – A földönkívüli követett, ezzel pedig a korszak egyik leghíresebb gyerekszínészévé tette. El is nyerte a Fiatal Művészek díját a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

Legközelebb Stephen King Tűzgyújtó című regényének horrorfilm-adaptációjában tűnt fel, mint egy pirokinézistől szenvedő kislány, amit egy újabb King adaptáció követett, a Macskaszem.

Már kilencéves korában állandó vendége volt a Studio 54-nek, ahol anyja dolgozott és bulizásai miatt a média népszerű témája lett. Mivel inni és drogozni kezdett, 13 évesen rehabilitációra került és tizennyolc hónapot töltött egy intézetben.

14 éves korában öngyilkosságot kísérelt meg és emiatt visszakerült a rehabra még három hónapra. Lázadó természete a Poison Ivy – Szex, hazugság, bosszú című filmben is megmutatkozott, és abban is, hogy ledobta a textilt a Playboy számára. Mi több, élőadásban megvillantotta melleit David Lettermannek.

Az 1990-as években lenyugodott és 1994-ben hozzáment a Los Angeles-i bártulajdonoshoz, Jeremy Thomashoz, de kevesebb, mint két hónappal később válókeresetet nyújtott be. Ha a szerelmi élete nem is, a karrierje a topon volt és feltűnt az ikonikussá vált Sikolyban.

Ezt követően sokkal könnyedebb, romantikus filmekben szerepelt, mint amilyen Adam Sandlerrel a Nászok ásza, az Örökkön-örökké és A bambanő.

Aztán egy kicsit kilépett a romantikából az akcióműfajba, és a Charlie angyalaiban Cameron Diaz és Lucy Liu oldalán láthattuk.

A filmben a második férje is játszott, az MTV műsorvezetője és komikusa, Tom Green, akivel 2001-ben házasodtak össze, de rá egy évre elváltak. Nagyjából ebben az időben, 2003-ban a Contactmusic.com-nak adott interjújában Barrymore azt mondta, hogy mindig is biszexuálisnak tartotta magát. Sokat mesél az életéről és legfőképpen gyerekkoráról az „Elveszett kislány” című önéletrajzában és a 2015-ben megjelent második kötetben, a Vadvirágban.

Mindenesetre a karrierje továbbra is dübörgött, és következő emlékezetes filmje Adam Sandler oldalán Az 50 első randi lett. Sorra jöttek a romantikus-vígjátékok, úgy tűnik ebben a műfajban lelte meg önmagát igazán a színésznő.

A Kavarás című filmben immár harmadszor is együtt dolgozhatott Sandlerrel. Az utóbbi években egyre kevesebb szerepet vállalt és a 2020-as A másik én után 2021-ben bejelentette, hogy határozatlan ideig szünetet tart a színészetben. Valahol ez érhető is, hiszen jóformán egész életében keményen tolta a színészgályát.

Időközben még egy férjet elfogyasztott, Will Kopelman művészeti tanácsadót, a Chanel korábbi vezérigazgatójának a fiát. 2012-ben házasodtak össze és két lányuk született: Olive és Frankie. Aztán 2016-ben elváltak. Azóta sem volt új kedvese, bár nem is olyan régen azt nyilatkozta: nem is keres partnert.

Remélhetőleg nem marad már sokáig magányos a még mindig gyönyörű filmcsillag és hamarosan rátalál az igaz szerelem!

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?