You are currently viewing A tánc világnapja és anyák napja a Várkert Bazárban

A tánc világnapja és anyák napja a Várkert Bazárban

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A Tánc Világnapja és anyák napja egy hétvégére esik. Idén ez alkalomból a Várkert Bazárban több lenyűgöző programban lehet részünk. Emellett a népszerű WAMP design vásár is ide költözik erre az alkalomra.

04.29. Tánc világnapi FLOW

Flying Bodies & Collective Dope: You are the Flow

Ingyenes szabadtéri eseménysorozattal ünnepli a tánc világnapját a Várkert Bazár. A mozdulatművészet határterületeiről érkező alkotók közösségformáló köztéri, workshopból kifejlődő, itt és most spontán születő előadással készülnek, amely annyira erősen épít a közönség részvételére, hogy végül velük együtt alakul közös mozgás-jammé. Az előadók minden érdeklődőt részvételre hívnak, hogy kilépve a megszokott néző-előadó felállásból részesei legyenek a mozgásstílusok egybefonódásának, ahol a workshop, majd előadás közös flow élménnyel ér véget.

A Flying Bodies és a Collective Dope alkotóközösségeinek You are the Flow című produkciója egyaránt képes megszólítani az extrém sportolókat és a kortárs művészet közönségét, hogy mindkét csoportot kimozdítsa komfortzónájából. A városi extrém sport, a parkour a maga akrobatikus és koreografált mozdulatsoraival könnyen képes kapcsolódni a legtágabb értelemben vett előadó-művészettel, a színházzal vagy a tánccal. S mivel természetes közege az utca, a nézők természetes módon válnak az előadás részeseivé, akár szereplőként is.

Bővebben a programról >>>

05.01. Művészetek találkozása anyák napján

Lovász Irén és Дeva közös koncertje mellett WAMP designvásár is lesz

A Várkert Bazár kivételes összművészeti alkalomra készül. Anyák napja alkalmából két korosztály énekesnőjének nagyszabású koncertje és Magyarország legnépszerűbb kortárs művészeti vására várja a közönséget.

Lovász Irén és Дeva két generáció tagjaként együtt idézik meg a folytonosságot, anya és lánya kapcsolatát, a női teremtőerőt: a Kossuth-díjas népdalénekes és a Petőfi Zenei Díj idei legjobb női hangja lép közösen színpadra.

A koncert mellett a Várkert Bazár idén anyák napján elsőként rendezi meg falai között a WAMP designvásárt.

Napjainkra a WAMP igazi társas eseménnyé bővült, kiemelkedő magyar tervezőket és művészeket mutat be a nagyközönség számára. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, amelyet nemcsak alkotók és vásárlók, hanem turisták, kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok keresnek fel. Közel tizenhat éve a WAMP a friss designtermékekre éhes közönség rendszeres hétvégi zarándokhelye.

Bővebben a programról >>>

(képek: Várkert Bazár)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?