You are currently viewing Aki a valóságban is hősszerelmes – Pierce Brosnan, a legsármosabb 007-es

Aki a valóságban is hősszerelmes – Pierce Brosnan, a legsármosabb 007-es

  • Olvasási idő:olvasási idő: 6 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Bár már jócskán benne van a korban,  még mindig a nők bálványa. 2001-ben a People magazin a világ legszexibb férfijának választotta.

Egész életében olyan természetes karizmával és sármmal volt megáldva, ami ellenállhatatlanul vonzotta a hölgyeket, pláne azután, hogy négy alkalommal is megformálhatta James Bondot. Ám húsz év házasság után is az ő szíve csupán egyetlen nőért dobog.

Pierce Brendan Brosnan 1953. május 16-án született az írországi Droghedában May és Thomas Brosnan asztalos egyetlen gyermekeként. Apja lelépett, amikor Pierce még csecsemő volt, és anyja is magára hagyta négyéves korában, amikor Londonba költözött ápolónőnek.

Onnantól kezdve mindig más rokonok nevelték, és nem sokat találkozott az édesanyjával, legfeljebb évente egy-két alkalommal. 1964-ben egy rövid időre hozzá, és az új férjéhez költött Skóciába. Nemsokkal később Londonba vitte az útja, de 16 évesen otthagyta az iskolát, mert úgy döntött: festő lesz, és beiratkozott a londoni Saint Martin’s School of Art-ba. Ám hamar rájött, mégsem ez az igazi szenvedélye, ugyanis váratlanul úgy döntött, színész szeretne lenni, így egy dráma iskolában kezdte meg a tanulmányait.

1975-ben végzett is, és színészi asszisztensként kezdett dolgozni a York Theatre Royal-ban, majd a Várj, míg sötét lesz című filmben debütált színészként. Idővel televíziósztár lett belőle az Újvilági rapszódiában betöltött főszerepének köszönhetően. 1982-ben Dél-Kaliforniába költözött, és egyre népszerűbb lett az Egyesült Államokban – ahol 2004-ben állampolgárságot is kapott -, a romantikus, de gyakran komikusnak számító Remington Steele detektívsorozatának hála.

Miután a Remington Steele 1987-ben véget ért, Brosnan több filmben is szerepelt, köztük A negyedik záradékban, Gazemberekben, A fűnyíró emberben és a Mrs. Doubtfire-ben. Majd jött a nagy lehetőség, mikor meglátták benne a jóképű akcióhőst, és 1995-ben megkapta élete első James Bond szerepét az Aranyszemben.

Legközelebb négy évvel később húzhatta magára a szmokingot A holnap markában. Ezt követően jöttek a folytatások A világ nem elég és a Halj meg máskor, amelyben csinos hölgyek társaságában szolgálhatta a jó ügyet.

 

A szerepet, mintha ráöntötték volna, isteni James Bondot adott nekünk. Persze az évek alatt sok más nagyszerű filmben is láthattuk, mint Az utolsó gyémántrablás, a Mamma mia!, Szellemíró, Támad a Mars!, Thomas Crown ügy, A panamai szabó, meg egy halom másik produkció, hiszen számos szerepben tökéletesen megállja a helyét az örökké sármos és fantasztikus tehetséggel megáldott Brosnan.

Nincs szükség díjakra ahhoz, hogy tudjuk: kincset érő színész. 2003-ban az Ír Film- és Televízióakadémia életműdíjjal jutalmazta az ír filmekhez való hozzájárulásáért. Az írek nagyon büszkék lehetnek rá, már csak azért is, mert 2001 óta az UNICEF írországi nagykövete.

De sajnos még a legnagyobb embereknek sem mindig sima út a magánélete: Brosnan is kétszer nősült. Cassandra Harris ausztrál színésznővel egy ismerőse révén ismerkedett meg, nem sokkal a drámaiskola után. 1980 decemberében házasodtak össze, és egy közös fiuk született 1983-ban, Sean. Harris gyermekeivel, Charlotte-tal és Chrisszel éltek, miután a filmsztár örökbe fogadta őket apjuk halálát követően.

Amikor 1987-ben A Gazemberek című filmet forgatta, Harris súlyosan megbetegedett, és petefészekrákot diagnosztizáltak nála. 1991 decemberében, 43 évesen elhunyt. Érthető módon a színészlegenda nehezen tudott megbirkózni a halálával. Később ismét meg kellett tapasztalnia a gyászt, amikor fogadott lánya, Charlotte szintén petefészekrákban halt meg 2013-ban.

Szerencsére még egyszer rátalált a szerelem 007-esünkre, néhány évvel később. 1994-ben találkozott Mexikóban Keely Shaye Smith amerikai újságíróval. 2001-ben házasodtak össze és két közös fiuk született, Dylan és Paris. A mai napig visszhangzik tőlük a sajtó, a 10 évnyi korkülönbség miatt a férfi javára.

Amikor nem erről szólnak a hírek, akkor Keely testsúlyproblémáiról. A színészóriás mindig kiáll azokkal szemben, akik kritizálni merik szeretett felesége súlyát, hiszen ő imádja telt idomait. Különben is, saját bevallása szerint elsősorban Keely lelke számít neki, nem pedig a teste.

Az igazság az, hogy a páros nem foglalkozik a kritikákkal, és tökéletesen boldogok egymás mellett, a mai napig olyanok, mint a friss szerelmesek. Kívánjuk, hogy ez még sokáig így legyen!

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?