You are currently viewing Bezártság ellen nyiss ki egy könyvet
Student. Woman with book on the floor

Bezártság ellen nyiss ki egy könyvet

  • Olvasási idő:olvasási idő: 8 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Újabb korlátozások árnyékolják be a ragyogó tavaszt. Ám egy olvasó ember számára még a bezártság sem jelent börtönt, hiszen szárnyaló fantáziája kimenekíti őt onnan.

Íme néhány újdonság a 21. Század Kiadó kínálatából, melyeket olvasva a lélek szabadon szárnyalhat, mert erőt és inspirációt nyer belőlük. Vagyis következzenek kora tavaszi regényeink és ismeretterjesztő köteteink!

Regényes tavasz

 A regények szerelmeseinek több kötettel is kedveskedünk: Pamela Binnings Ewen Párizs királynője című regénye Coco Chanel kalandos életét mutatja be a második világháború éveire koncentrálva, amikor a híres divattervező náci kémnek áll, hogy megvédje ruha- és parfümmárkáját.
 
Samantha Harvey Nyugati szél című történelmi regénye az angol középkorba repít vissza minket, ahol egy rejtélyes haláleset után együtt nyomozhatunk a helyi pappal, egy olyan közösségben, ahol mindenkinek vannak titkai. A kötet borítója a Kult Könyvek szépségével vetekszik.
P. D. James krimiíró neve sokak számára csenghet ismerősen, egyesek szerint a szakma legrafináltabb képviselője, ami nem csoda, hiszen a szerző évekig a rendőrség munkatársa volt. A Gyilkos szándék című krimijében ismét Adam Dalgliesh, a Scotland Yard főfelügyelője nyomoz, akit a Takard el az arcát! c. kötetben ismerhettünk meg.
 
M. G. Wheaton Emily örök című kötetében egy disztópikus vízió jelenik meg az emberiség végnapjairól, amikor kiderül, hogy Emily a mesterséges intelligencia meglepően emberin tud viselkedni. Sőt érzékenyen, érzelmesen.


Légy az, aki lehetnél

Vannak olyan ténykötetek, melyek ugyan hasznos dolgokról mesélnek, ám száraz stílusban. A 21. Század Kiadó új üzleti és életmódkönyvei tartalmasak és olvasmányosak is. A népszerű, karakán, nyers empátiával rendelkező pszichológus, Jordan B. Peterson új könyve, a Túl a renden, erre remek példa. Előző könyvének, a 12 szabály az élethez című kötetnek mintegy kiegészítője az új kötet, olyanok akár a jin és a jang. Az új könyvben Peterson az emberiség ősi mitológiai tudásához és az irodalmi alkotások rejtett bölcsességéhez nyúl, ezeket az információkat egészíti ki saját tapasztalataival. Az eredmény ismét egy letehetetlen és nagy hatású kötet, melynek segítségével azzá válhatunk, akik lehetnénk.
 
Az önfejlesztés híveinek ajánljuk még A sztori, amire emlékezni fogsz című könyvet, melyet elolvasva az üzleti életben még sikeresebbé válhat az ember. A kimagasló kommunikáció a legújabb, legátütőbb üzleti eszköz. Egy jó történet ugyanis, ami könnyen megjegyezhető, legyen az értéktörténet, alapítótörténet, céltörténet: a külső partnerek és az alkalmazottak számára is csodaszerként hat. Ha a világhírű történetmondó és szónok kötetének elolvasása után, vállalkozásod rohamos fejlődésbe kezd, arról nem mi tehetünk, csakis a sztorid, amire emlékeztek.

Ha másik sikertörténetről is szeretnél olvasni, ajánljuk még Melissa Reddy Higgyetek bennünk című kötetét. A könyv azt járja körül rengeteg interjú feldolgozásával, mi lehetett a német sztáredzőJürgen Klopp titka, hogy olyan parádésan talpra állította a Liverpool csapatát, mely harminc éve nem szerzett országos bajnoki címet. Kihagyhatatlan kötet azoknak, akik rajonganak a fociért, és azoknak is, akik kíváncsiak a különleges üzleti és vezetői teljesítményekre.
 
Azoknak pedig, akik magánéleti és családi sikerekre is vágynak, egy táplálkozást forradalmasító kötettel készültünk. Az ételallergia legyőzhető című könyvnek köszönhetően megcsillanhat a reménysugár, hogy ez a népbetegségnek számító probléma mégis leküzdhető. A kötetből kiderül, hogy az ételallergia nem feltétlenül életfogytig tartó büntetés, ugyanis az immunrendszer edzhető, a megfelelő módszerekkel igenis át lehet programozni. A könyvből kiderül, miként lehet újjászületni táplálkozási szempontból.
(A képekre kattintva a könyvek megrendelhetőek a 21.századi kiadó weboldalán)

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?