You are currently viewing Camila Cabello, a havannai származású aranytorkú énekesnő

Camila Cabello, a havannai származású aranytorkú énekesnő

  • Olvasási idő:olvasási idő: 5 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Camila Cabello Kubában, Havannában, Cojímarban született 1997. március 3-án. Édesanyja, Sinuhe Cabello kubai származású, édesapja, Alejandro Cabello pedig mexikói.

Camila mindössze 5 éves volt, amikor édesanyjával az Egyesült Államokba, Miamiba költöztek. Bevándorlásuk nem volt egyszerű, a családanya bátran, minden kockázatot vállalva indult neki az útnak egyedül a lányával, „csupán egy hátizsáknyi ruhával és a zsebükben egy álommal egy szebb jövőről” – ahogy az énekes említi, amikor a sorsdöntő eseményt felidézi.

Anyja a gyermekének olyan jövőt akart biztosítani, amilyet kívánt neki, ezért úgy döntött, szerencsét próbál Amerikában, hogy a lányának több lehetősége legyen majd, mint neki volt.

Miután anya és lánya sikeresen átjutottak a határon, édesapjuk néhány hónapra rá szintén eljutott az államokba, viszont vízum hiányában veszélyes módot kellett választania – a határnál lévő folyót átúszva került vissza családjához.

Camila nem akarta terhelni a családját az egyetemi tanulmányainak költségeivel, ezért igyekezett a középiskolában a lehető legjobban teljesíteni.

Még a családja előtt is titkolta énekesi tehetségét egészen 2012-ig, mikor közeledett a  quinceañera-ja (kislányból nagylánnyá válás hagyománya a latin-amerikai országokban) és édesanyja megkérdezte tőle, hogy van-e bármilyen különleges kívánsága az alkalomra, mire ő azt felelte, hogy szeretne jelentkezni az X-faktor nevű tehetségkutató versenyre.

Azonban Camila-t többször elutasították, „várólistára” került a jelentkezők között, így az sem volt bizonyos, hogy egyáltalán színpadra léphet. Szerencséjére a színfalak mögött a szomorú Camila-t nem mással hozta össze a sors, mint Simon Cowell-lel, aki – miután elmesélte neki a történteket – elintézte, hogy az énekes felléphessen.

Akkor Aretha Franklin „Respect” című dalát adta elő, amivel négy igennel továbbjutott.

Másik négy női jelentkezővel együtt hívták vissza, így alakult meg a Fifth Harmony. Miután harmadikként végeztek, leszerződtek Simon Cowell cégéhez, a Syco Musichoz és az Epic Recordshoz. A banda 2013-ban jelentette meg első EP-jét, a Better Together-t, majd 2015-ben megjelent első nagylemezük, a Reflection, majd egy évre rá második albumuk, a 7/27. 2013-tól 2016 végéig több világ körüli turnén szerepeltek.

2016. december 18-án a Fifth Harmony hivatalos közösségi oldalain bejelentette Camila távozását. Utolsó élőfellépésükre Miami-ban került sor, az egyik iHeart Radio által szervezett koncerten.

Camila legelső dala, a Crying In The Club 2017. május 19-én jelent meg, első szólóalbuma, a CAMILA pedig 2018. január 12-én debütált.

Az énekesnő azóta számos divatmárka arca, többek között a GUESS-szel, a Sketchers-szel és a L’Oreal Paris-szal működött együtt. 2021-ben várható filmbeli debütálása is, egy Hamupipőke feldolgozás főszereplőjeként.

Az énekesnőt 2019-ben két Grammy-díjra jelölték, de a díjakat sajnos nem vihette haza. Szintén ebben az évben ő nyitotta meg a Grammy-díjátadó gálát, ezzel ő lett az első latin származású énekesnő, aki ezt megtette.

2019. június 21-én jelent meg Shawn Mendes-el közös száma, a Señorita, júliusban pedig Ed Sheeran-nel és Cardi B-vel a South of the Border. Shawn Mendes-el 2019-ben össze is jöttek, de azóta is nagyon keveset lehet tudni kapcsolatukról.

Szeptember 1-jén Instagram oldalán jelentette be második szólóalbuma címét, mely a Romance nevet kapta, majd két hónap leforgása alatt 4 dalt adott ki a korongról. A lemez 2019.december 6-án jelent meg.

Különleges hangú, igen tehetséges fiatal énekesnő,

akiről reméljük még nagyon sokat fogunk hallani!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?