You are currently viewing ,,Egy csomó ember nem is tudja, hogy folyton ilyenrohadtközel vagyok ahhoz, hogy valami őrültséget csináljak.” – kedvencünk, a csodálatos Amy Poehler

,,Egy csomó ember nem is tudja, hogy folyton ilyenrohadtközel vagyok ahhoz, hogy valami őrültséget csináljak.” – kedvencünk, a csodálatos Amy Poehler

  • Olvasási idő:olvasási idő: 5 perc
  • Bejegyzés kategória:#kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

„Az emberek akkor a legszebbek, amikor nevetnek…”

Amy Meredith Poehler 1971-es születésű amerikai színésznő, komika, rendező, producer és író. A Golden Globe-on és a Critic’s Choice Award-on kívül még számos, nagy díjat tudhat magáénak. Saját csillaga van a hollywoodi Hírességek sétányán, Primetime Emmy díjat kapott, több elismert televíziós sorozat vezető producere, az Agymanókban ő volt Derű,  csodás volt a Városfejlesztési osztály főszerepében és Tina Fey régi, szívbéli jóbarátja…

Mi mégsem ezekért a dolgokért szeretjük – vagy nem csupán ezekért.

Amy Schumer oldalán a 67. Emmy díjátadón

Vannak olyan pillanatok az életében, melyek picit rávilágítanak jellemére: például, amikor ő és Tina Fey 2013-ban első ízben vezették a Golden Globe díjátadót, volt egy vicce Taylor Swifthez, melyet Taylor később egy ismert Madeleine Albright idézettel reagált le: ,”A pokolban van egy külön hely azoknak a nőknek, akik nem segítettek a többi nőnek.”

Amy egy későbbi tévéműsorban kommentálta az esetet, mondván, hogy szerinte is a pokolra fog jutni, de „egészen más okokból”.

A dolog azért mégsem sülhetett el olyan rosszul, mert a Golden Globe díjátadó vezetésének lehetőségét a következő évben is Amy és Tina kapta meg.

Barátnők, együtt: Amy és Tina a 2014-es díjátadón

Ugyenebben az évben – 2014-ben – jelent meg Amy önéletrajzi ihletésű könyve is Yes, please címmel, melyben sajátos stílusában ír a testkép, a nőiség és a külső megjelenés témáiról is.

Amy kétszeres anyuka: Will Arnettel kötött házassága több, mint tíz évig tartott, ez idő alatt két gyermekük született – könyvében a szülői szerepekről is írt.

Számunkra legkedvesebb idézeteit mutatjuk is nektek:

„Ha igent mondok, az nem azért van, mert nem tudom, hogyan mondjak nemet – s ha azt mondom, kérlek, az sem azért van, mert engedélyt várok hozzá.”

„A karriered és a szenvedélyed –

az nem mindig ugyanaz.”

„Ha elsírod magad egy veszekedéskor és megkérdik, hogy miért sírsz,

mindig megmondhatod: azért sírok, mert te rossz vagy.”

„Azért csinálod, mert a csinálás, az valami. A tett, az valami.

A beszélgetés, a rágondolás, az aggodalmaskodás… Az nem valami!”

„Ha tudsz úgy táncolni, hogy szabad vagy és nem jössz zavarba,

meg tudod változtatni a világot…”

„Mind mások vagyunk, és mindegyikőnknek más a teste is. Körülbelül öt tökéletesen szimmetrikus ember él a földön, és ők mind mozisztárok… Ez jól is van így, mert jó érzés  őket nézni – de mi, többiek kevésbé rendezetten nézünk ki. Annál boldogabb leszel, minél előbb felismered, hogy arra koncentrálj, amid van – ahelyett, hogy sóvárognál azután, amid nincs. Rögtön boldogabb leszel, amint elengeded azt, ami sohasem lehet a tiéd.”

„Az emberek nagyon rosszak, és nagyon jók…

Egy kis szeretet sok mindenre képes.”

„Mi, nők olyan sokszor próbáljuk rendezni azt a káoszt,

amit nem is a mi feladatunk lenne helyrehozni…”

„Egy csomó ember nem is tudja, hogy folyton ilyenrohadtközel vagyok ahhoz,

hogy valami őrültséget csináljak.”

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?