You are currently viewing Egy időben minden nő álma az volt, hogy Mitch mentse meg – David Hasselhoff a Baywatch legendája

Egy időben minden nő álma az volt, hogy Mitch mentse meg – David Hasselhoff a Baywatch legendája

  • Olvasási idő:olvasási idő: 7 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A Baywatch meg a Knight Rider. Ugyanis minden bizonnyal nemcsak Mitch Buchannonra, hanem Michael Knightra is jól emlékeztek.

David Hasselhoff tökéletesen megtestesítette a szexi szívtiprót. Alig akadt nő a ’80-as, ’90-es években, aki ne vágyott volna arra, hogy miközben a Balatonban vagy a Velencei-tóban lubickol, az izmos életmentő lassított felvétellel berohanjon és erős, szőrős mellkasához ölelje.

David Michael Hasselhoff Baltimore-ban született 1952. július 17-én. Családja német származású, és még az 1860-as években vándoroltak ki ősei Baltimore-ba. Anyja, Dolores Theresa házvezetőnő, míg apja, Joseph Vincent Hasselhoff üzletvezető volt. Hasselhoff hétéves korában lépett fel először színházban, a Pán Péterben, és

gyermekkora óta az volt álma, hogy a Broadwayen lépjen fel.
Az álma teljesült is, hiszen 2000 óta folyamatosan színészkedik.

A hetvenes években Hasselhoff  virágzó tévés karriert futott be a Nyughatatlan fiatalok című sorozatban. Első filmszerepét 1976-ban kapta A pompomlányok bosszúja című filmben. Két évvel később a Csillagháború kultikus űroperában játszott. De aztán jött a nagy áttörés 1982-ben, a Knight Rider tudományos-fantasztikus sorozattal, ami egészen 1986-ig futott. Nem volt ember a bolygón, aki ne vágyott volna KITT-re, a csodautóra. Vagy Hasselhoffra.

Majd jött 1989-ben a Baywatch és onnantól kezdve nem volt nő – meg persze férfi – aki ne várta volna, hogy délután a tévében megjelenjen a homok, a vízpart, a felkelő nap és lassan rohanó testek. Akármilyen hihetetlen,

egy évad után elkaszálták a sorozatot,
de Hoff úgy vélte, a sorozatnak van potenciálja,
ezért 1991-ben feltámasztotta a sorozatot saját zsebből

és milyen jól tette! Onnantól kezdve még sikeresebb volt a sorozat, ami 11 éven át tartott, egészen a 2001-es évekig. 140 ország csaknem egymilliárd nézője figyelte, ahogy Mitch és Pamela életeket ment.

A Baywatch népszerűségének nagy része annak köszönhető, hogy a kedvenc szereplők baromi szexik és dögösek voltak és a lassított mozgásnak hála gyakran akadt idő egy kis nyálcsorgatásra, elnézve az ugráló testrészeiket. Fiatalok, idősek, nők, férfiak fantáziáját egyaránt beindították a sorozatban szereplő karakterek.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Hoff a 25 éves Cosmopolitan ünnepi poszterén úgy domborít, hogy mindössze két kiskutya rejti el a teremtés koronájának ékszerét.

A sikereinek következtében 1996-ban Hasselhoff csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.

Ám nemcsak filmes, hanem zenei karrierrel is büszkélkedhet David Hasselhoff, ami még az 1980-as évek végén vette kezdetét, a ‘Looking for Freedom’ című albumával. A dalt Németországban jóformán himnuszként játszották és az album arany és tripla platina lett. Három hónapig uralta a toplisták élét. A Jump in My Car című száma is komoly sikereket ért el.

Természetesen egy ilyen sikeres és jóképű macsónak nem kellett tartania a magánytól. 1984-tól és 1989-ig tartott az első házassága Catherine Hickland színésznővel. Majd 1989 decemberében feleségül vette Pamela Bach színésznőt. Két lányuk született: Taylor Ann Hasselhoff és Hayley Hasselhoff. Második feleségével való kapcsolata 2006 januárjában ért véget, mikor Hasselhoff kibékíthetetlen különbségekre hivatkozva jelentette be, hogy elválnak. Hoff idővel megszerezte mindkét lánya felügyeleti jogát.

2012-ben a színész randevúzni kezdett Hayley Robertsszel, aki 2018-ban Mrs. Hasselhoff lett. Úgy tűnik, a három a magyar igazság a nem magyarokra is igaz, mivel a jelek szerint Hayley mellett megtalálta a boldogságot, amihez nem volt könnyű az odafelé vezető út.

Mivelhogy 2007. május 3-án egy videó jelent meg az interneten Hasselhoffról, aki az otthonában mattrészeg volt. Lánya, Taylor Ann készítette a videót, amin hallani lehet, ahogy arra kéri apját, hagyjon fel az alkoholfogyasztással. A kiszivárgott klip nyomán Hasselhoff kiadott egy nyilatkozatot, miszerint Taylor Ann azért rögzítette, hogy lássa, miként viselkedik ittas állapotban, és a felvételeket szándékosan adták ki. Igaz vagy sem, nyilvánvalóvá vált: még a világ egyik legsikeresebb és legvágyottabb férfijának is lehetnek gondjai. 2009-re már Hasselhoff ügyvédje „gyógyuló alkoholistának” minősítette a színészt.

Mindezek után döntse el mindenki maga, hogyan értékeli a szexszimbólum munkásságát, aki előszeretettel parodizálja ki saját magát. Ennek jeleként felbukkant a Spongyabob-mozifilmben, a Piranha 3DD-ben, a Majdnem szitkomban, és a Távkapcs című filmben is az arcába ereszt Adam Sandler egy galambot. Számos egyéb módon igyekezett az évek folyamán viccet űzni saját magából:

2011-ben fellépett az MTV Europe Music Awardson egy szál alsógatyában
és bevállal mindenféle táncos fellépést a maga kissé darabos mozgásával.

Ez lenne a sikere titka vagy így igyekszik lassacskán leköszönni? Mindenesetre az életműve tagadhatatlan, sorozatai függővé tették a nézőket, sőt így van ez a mai napig.

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek forrása: Pinterest)

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?