You are currently viewing Él a kultúra a koronavírus idején is, egy különleges Facebook-csoportban!

Él a kultúra a koronavírus idején is, egy különleges Facebook-csoportban!

  • Olvasási idő:olvasási idő: 2 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A Facebookon a koronavírus hazai elterjedése hajnalán rögtön létrejött egy különleges közösség.

Az Élő közvetítések koronavírus idején csoport azért jött létre, hogy a kultúrafogyasztó közösség, a szakmabeliek és a rajongók közzétehessenek különféle hazai és külföldi közvetítéseket, archív anyagokat, melyek a karanténos-koronavírusos időszak alatt elérhetőek és segítenék átvészelni a magányos napokat.

Ez egy közösségileg szerveződő oldal, ahova bárki posztolhat, sőt kereshet is a csoportban témák, előadók, dátum és egyéb kulcsszavak szerint.

Mindenféle fantasztikus színházi előadást, múzeumi tárlatvezetést, koncertet láthatunk, de hallhatunk ismert művészek (pl. Epres Attila) által felolvasott mesét és egyéb irodalmi műveket. De jógázhatunk, tornázhatunk, táncolhatunk vagy éppen gyertyát is faraghatunk élőben. Emellett mindenféle gyermekfoglalkozások is elérhetőek.

Az előadások és egyéb élő bejelentkezések felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt szólnak, ezért jó lehetőség arra is, hogy a kicsiket lefoglaljuk a bezártság idejére.

Ami nagyon fontos, hogy ez a csoport politika- és vallásmentes, ahol értelmes beszélgetéseknek, érveléseknek igen, gyűlöletkeltésnek, tiszteletlenségnek pedig nincs helye.

Csatlakozni, nézelődni, posztolni egyaránt lehetséges bárkinek.

Ne maradjunk a karantén idejére sem kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségek nélkül!

(kezdőkép: Unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?