You are currently viewing Elhunyt Kirstie Alley, a Nicsak, ki beszél sztárja

Elhunyt Kirstie Alley, a Nicsak, ki beszél sztárja

Sokunk gyerekkorát meghatározták a Nicsak, ki beszél filmek. Kevesen tudják, de a 71 éves korában elhunyt Kirstie Alley nemcsak a tévé képernyőjén, hanem a valóságban is igazi anyatigris volt.

Megható sorokkal búcsúznak tőle a szerettei és John Travolta is

Alley halálát hétfő este erősítették meg a Guardian szerint a gyermekei, William „True” Stevenson és Lillie Price Stevenson, a közösségi oldalukon. A színésznő menedzsere külön is megerősítette. Alley-nél nemrégiben rákot diagnosztizáltak, és a floridai Moffitt Cancer Centerben kezelték – árulta el családja.

„Minden barátunkkal, szerte a világon… Szomorúan tudatjuk, hogy a hihetetlenül vad, és szerető édesanyánk egy nemrégiben felfedezett rákkal való küzdelem után elhunyt” – áll a közleményben. „Amilyen ikonikus volt a képernyőn, annál is csodálatosabb anya és nagymama volt.”

„Hálásak vagyunk a Moffitt Cancer Center hihetetlen orvosokból és nővérekből álló csapatának az ellátásért. Édesanyánk életkedve, szenvedélye, gyermekei, unokái, a sok állata, nem is beszélve örökkévaló alkotási öröméről, páratlan volt, és arra késztetett bennünket, hogy teljesebb életet éljük úgy, ahogy ő tette. Köszönjük a szeretetedet és imáidat, de kérjük, tartsd tiszteletben magánéletünket ebben a nehéz időszakban.”

Alley volt férje, Parker Stevenson színész a következőket írta: Nagyon hálás vagyok az együtt töltött évekért, a két hihetetlenül gyönyörű gyermekért, és most az unokáinkért. Hiányozni fogsz.”

John Travolta, Alley társszereplője a Nicsak, ki beszélben szintén megemlékezett a színésznőről. „Kirstie volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom. Szeretlek, Kirstie” – írta. – Tudom, hogy még látjuk egymást.”

„Mamamedve” volt a képernyőn és a valóságban is

1951. január 12-én született Kansasban és karrierjében az áttörést az 1987-es Cheers című sitcom hozta meg, amiben Rebecca Howe-t alakította. Egy Golden Globe-ot és Emmy-díjat nyert a show-ban nyújtott teljesítményéért. 1994-ben nyerte el a második Emmy-díjat, mikor egy autista gyermek édesanyját játszotta a David’s Mother című televíziós filmben.

Az 1980-as és 1990-es években Alley olyan filmekben szerepelt, mint a Star Trek II: A Khan bosszúja, a Botcsinálta tanerő, a Szépségtépő verseny, és a Nicsak, ki beszél filmek. A televízióban a Cheers után főként komikus szerepeket játszott, köztük a Veronica’s Closet főszereplőjét, de ő vitette a pálmát a rövid életű Kirstie című sitcomban, valamint a Scream Queens – Gyilkos történet című horror-vígjáték-antológia sorozatban is brillírozott.

Emlékezeteset alakított 1995-ben a Kettőn áll a vásár című családi vígjátékban is, az Olsen ikrekkel.

A 2000-es évek elején a pletykalapok széles körben beszámoltak a súlyáról, ezért a filmcsillag létrehozta a Kövér színésznő című sorozatot, önmaga kitalált változatát alakítva. A sztori szerint, kövér színészként próbál befutni Hollywoodban, ám a ragadozó bulvársajtó folyton keresztbe tesz neki.

Életének későbbi szakaszában a Kirstie Alley’s Big Life című valóságshow-ban megmutatta micsoda erőfeszítéseket tesz azért, hogy lefogyjon 75 fontot (34 kg), és még a Dancing with the Stars-ban is versenyzett az Egyesült Királyságban.

1970-ben Alley feleségül ment a középiskolás kedveséhez, Bob Alley-hez, aki az apjával azonos nevet viselt. Mivel nem ő volt az igazi, így később újra házasodott, és 1983-ban hozzáment Stevensonhoz, akivel örökbe fogadták két gyermeküket. 1997-ben váltak el.

Később, 1979-ben szcientológus lett, miközben kokainfüggőséggel küszködött, majd az egyház drogkezelési programjának tulajdonította józanságát. Ezenfelül 2016 óta hangos támogatója volt Donald Trump volt amerikai elnöknek, és azt állította, hogy politikája miatt „kigolyózták” Hollywoodban. A Scream Queens-társa, Jamie Lee Curtis gyönyörű mamamedvének” nevezte. Megállapodtunk abban, hogy bizonyos dolgokban nem értünk egyet, de kölcsönös tisztelet és kapcsolat volt közöttünk” – tette hozzá.

Elvesztése nemcsak a családnak, hanem Hollywoodnak, és az egész világnak szörnyű csapás.

(képek:Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?