You are currently viewing Érzékeny és értő látlelet a napjaink társadalmát átszövő képmutatásról – Könyvajánló

Érzékeny és értő látlelet a napjaink társadalmát átszövő képmutatásról – Könyvajánló

  • Olvasási idő:olvasási idő: 3 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A Pioneer Books gondozásában megjelent a modern kori Jane Austenként is emlegetett Kiley Reid fordulatos, ellenállhatatlan humorú regénye, a Micsoda idők! A könyv érzékeny és értő látlelet a napjaink társadalmát átszövő képmutatásról és túlkompenzálásról.

Kiley Reid: Micsoda idők

A két főhősnő nem is különbözhetne jobban: Alix Chamberlain fehér, jómódú és sikeres. Népszerű blogger, aki üzleti vállalkozását más nők önbizalmának növelésére építi. Emira Tucker ezzel szemben fekete, megélhetési gondokkal küzd, és fogalma sincs, mit akar az élettől. Tanácstalanul sodródik, és amíg nincs más, gazdag fehér nők gyermekeire vigyáz, többek között Alixére is. Amikor egy este Alix kérésére Emira magával viszi a hároméves kislányt, a közeli szupermarketben kinézete miatt a fehér gyermek elrablásával vádolják, és videóra veszik megszégyenítését. Alix mindent megtesz, hogy jóvátegye az ügyet, és a szárnyai alá veszi Emirát, ám a megaláztatások, faji előítéletek és társadalmi egyenlőtlenségek nem tüntethetők el nyomtalanul. A két nő összecsapása elkerülhetetlen, és ez mindkettejük életét visszavonhatatlanul megváltoztatja.

A könyvet a Goodreads olvasói 2020 legjobb debütálásának nyilvánították, a The Washington Post, az Elle, a Vogue és a Vox pedig 2020 legjobb könyvei közé választotta, ahogy Reese Witherspoon könyvklubja is. A Mielőtt megismertelek-trilógia és más, hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő romantikus bestsellerek szerzője, Jojo Moyes így nyilatkozott a Micsoda időkről:

„Kiley Reid megtévesztően könnyed stílusban, mégis
igazságügyi pontossággal ír az érzelmi önsanyargatásról
és képmutatásról, amely emberré tesz bennünket.
Képtelen voltam letenni!” (Jojo Moyes)

A kötet megvásárolható a kiadó oldalán
>>> ide kattintva.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?