You are currently viewing Generációk találkozása az Óbudai Társaskörben

Generációk találkozása az Óbudai Társaskörben

  • Olvasási idő:olvasási idő: 2 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Január végén különleges koncertnek ad otthont az Óbudai Társaskör. A Camerata Seniorum és a Dinyés Soma vezette Magyar Rádió Gyermekkarának közös estje a muzsikus-generációk két pólusának találkozása.

Selmeczi György zeneszerző, karmester olyan zenei csoportosulást hívott életre, amely egyedi a magyar koncertéletben. A nemrégiben alakult Camerata Seniorum tagjai zenei életünk jeles képviselői, egytől egyig vezető hazai szimfonikus zenekarokban töltötték aktív művészi pályájukat, ma pedig kedvtelésből, a zene öröméért játszanak együtt.

Január 28-án az Óbudai Társaskör színpadán négy mű csendül fel a zenekar előadásában: Bach: Musikalisches Opfer, Beethoven-Mahler: Quartetto serioso, a koncertet – Selmeczi György átiratában – Mahler 3. szimfóniájának utolsó tétele zárja. A második rész első műsorszáma Bartók: Öt gyermekkar című kompozíciója lesz, melyben a Magyar Rádió Gyermekkara lép színpadra a Camerata Seniorum kíséretével.

„Ez a fúzió szép példája annak a szinte közhelyes tézisnek, mely szerint a zene összeköt. Ám a zene nemcsak a játszók és a közönség között képez hidat, hanem a muzsikálók között is. Az elmúlt két év fényében felértékelődött a személyes együttlét jelentősége. Nincs fontosabb, mint hogy a generációk újra egymásra találjanak” – hangsúlyozta Semeczi György.

A január 28-i koncertre diákjegyek is kaphatók, további információ és jegyvásárlás >>>

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?