You are currently viewing „Ha meg tudsz nevettetni egy nőt, akkor bármi másra is képes vagy.” – Jack Nicholson, a nőfaló

„Ha meg tudsz nevettetni egy nőt, akkor bármi másra is képes vagy.” – Jack Nicholson, a nőfaló

  • Olvasási idő:olvasási idő: 9 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Szelíd motorosok, Batman, Száll a kakukk fészkére. Egytől egyig zseniális alkotások és ami a közös bennük: egy kivételes színész, aki soha nem tanulta a szakmát, mégis igazi alakváltó és képes jóformán bármilyen bőrbe bújni.

A háromszoros Oscar- és hétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész a szerepein és tehetségén kívül még leginkább arról híres, hogy vérbeli nőcsábász.

John Joseph Nicholson világra jöttét a sors 1937. április 22-én rendelte el New Jersey-ben Donald Furcillo és June Frances Nicholson fiaként. Érdekes módon John Josephet a családjában mindenki csak Jacknek szólította. Ennél a pontnál meg kell említeni egy tragikus titkot, amit maga Nicholson is csak sokára tudott meg. Kiderült, hogy valójában az anya egyben a nővér is. June 1937-ben 17 éves korában hozta világra Jacket. A botrány elkerülése végett Jack úgy nőtt fel, hogy abban a hitben élt, miszerint valójában a nagymamája az anyja, June pedig a nővére. Mindennek a tetejében kétséges az apa személye is, és egyes feltételezések szerint June menedzsere az, mivel maga az anya sem volt biztos az apa kilétében.

Nicholson csak akkor tudta meg a családi titkot, amikor a Time riportere felfedte a részleteket neki, miközben 1974-ben a színészt kutatta. Korábban fogalma sem volt erről és csak 37 éves korában tudta meg az igazságot és addigra már elhunyt a vérszerinti anyja és a nagymamája is.

Visszatérve a kiskorára, a „szülők” a fiút a Manasquan High School iskolába íratták be, de soha nem tanult jól, ellenben az iskolai színielőadásokon jeleskedett.

Felnőtt életében úgy ismerjük, mint egy igazi rosszfiút,
és ez bizony már gyerekkorában is így volt!

„Mindig elleneztem a szabályokat, gyűlöltem, ha bármit mondtak a tanáraim, a szüleim vagy bárki.” – mondta 1993-ban az Independentnek.

17 éves korában úgy döntött, hogy Los Angelesbe költözik. Kezdetben az MGM képregényosztályán húzta az igát kifutófiúként, majd jött a késztetés a színészet iránt. Első főszerepét 1958-ban kapta a Nyafogó gyilkos című filmben. Ám a nemzetközi elismerést a Szelíd motorosok hozta meg neki 1969-ben. A következő jelentősebb sikert öt évvel később a Kínai negyed hozta.

1975-ben sikerült végre bezsebelnie az első Oscar-díjat is: a Száll a kakukk fészkére filmnek köszönhetően. A legközelebbi nagydobásra a nyolcvanas évek elején került sor a Ragyogás című filmben és az általa megtestesített Jack Torrance az emlékezetünkből kitörölhetetlenné vált. A másik ilyen szerepe, ami valósággal halhatatlanná tette, a Batmanben alakította Joker.

Úgy tűnik, a negatív karaktereket egyenesen ráöntötték.

A 2000-res években egyik említésre méltó alkotása a Schmidt története, amiért a tizenkettedik Oscar-jelölését kapta. Ezzel egyike annak a két színésznek, aki valaha is elérte ezt a csodálatos rekordot – a másik személy Michael Caine.

Végezetül még meg kell említeni a Ki nevel a végén?-t, amiben sikeresen mosolyt csalt az arcunkra, míg a Minden végzet nehézben Diane Keatonnel romantikát csempészett az esténkbe. Utolsó film, amiben főszerepet játszott Morgan Freemannel az emlékezetes és sokatmondó A bakancslista c. vígjáték. 2013-ban jelentette be, hogy visszavonul a színészettől, mivel memóriaromlása miatt nem tudja megtanulni a szövegeit.

De nemcsak szerepeiről, hanem elképesztő szexuális étvágyáról is híres. A hírhedt nőcsábász még mindig vágyakozik a hölgyek iránt! A színész először a Rolling Stone-nak adott 2006-os interjúban vallotta be, hogy óriási libidóval rendelkezik. Cher egyszer megjegyezte: „Azt hiszem, jobban szereti a nőket, mint bármelyik férfi, akit valaha ismertem. Úgy értem, hogy nagyon szereti őket.”
Kim Basinger Nicholsont úgy jellemezte: „a legszexualizáltabb egyén, akivel valaha találkoztam”.
Karen Mayo-Chandler
a Playboy egykori modellje azt állította, hogy „Ő egy nonstop szexgép. Imád szórakozni és szexjátékokkal foglalkozni … például verés, bilincs, ostor és polaroid képek készítése.”

Számos kalandja volt színésznőkkel és modellekkel. Élete leghosszabb kapcsolatát egykori élettárásával, Anjelica Hustonnal tartotta fenn, akit A Prizzik becsülete című vígjátékban ismert meg. Őt pedig Lara Flynn Boyle színésznő követte.

Mint minden valamirevaló hollywoodi rosszfiúnak, Nicholsonnak is nagyon sok gyermeke van, sok nőtől. A 60-as évek elején lett először apa, amikor 1963-ban megszületett lánya, Jennifer, az első feleségétől, Sandra Knighttól. A következő Caleb, Susan Anspachtól, majd Honey Winnie Hollmantól. Utána Lorraine és Raymond Rebecca Broussardtól és végül Tessa Jennine Gourintól.

A legvégére maradt még egy érdekesség: feltűnt, hogy szinte soha nem megy el otthonról napszemüveg nélkül? Nem csak azért, mert rövidlátó és dioptriás szemüvege nélkül nem látna tisztán. Erre egyszer ő maga adott egy vicces választ: „A napszemüvegemmel Jack Nicholson vagyok. Nélküle kövér vagyok és hetven.

Annak ellenére, hogy Nicholson

soha nem tanulta iskolában a színészetet,
mégis a világ egyik leghíresebb színésze lett,

aki lazán képes volt megállni a helyét drámában, thrillerben vagy éppen vígjátékban. Talán nem ő az erény mintapéldánya, de be kell látni, az alábbi idézeteiből egyértelműen az derül ki, hogy a korral bizony bölcsesség is jár:

„Ha a férfiak őszinték lennének, akkor bevallanák, hogy minden, amit tesznek és minden hely, ahova mennek nem más, mint egy esély, hogy nőket lássanak.”

„Hollywoodban már rég megtanultam, hogy az egyetlen ember, akire szavaznom kell, az én magam vagyok.”

„Ha eljön a pillanat, mikor már nem tanulsz semmit, akkor azt hiszem halott vagy.”

„Nem hiszek Istenben, de irigylem azokat, akiknek van hitük. Tudom, milyen mélyen megnyugtató élmény tud lenni.”

„Soha senkinek ne add a legjobb tanácsodat, mert úgysem fogja követni azt.”

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek forrása: Pinterest)

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 „John, nagyon nincs formában, alig ért oda! – Hiába öregember, nem gyorsvonat! Bruce Willisszel együtt John Mcclane-t is ünnepeljük

Filmbeillő lúzerségek – amik természetesen nem velünk történtek

 „Ez a férfiak világa, de a nők kormányozzák” -Robert Downey Jr – a Vasember

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?