You are currently viewing Izgalmas könyvek a nyárra – újdonságok a GABO, Ciceró, Akkord kiadóktól

Izgalmas könyvek a nyárra – újdonságok a GABO, Ciceró, Akkord kiadóktól

  • Olvasási idő:olvasási idő: 5 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Szóljon a nyár kalandokról és izgalmakról! Letehetetlen könyveket ajánlunk!

Íme a könyvújdonságok a GABO, Ciceró, Akkord kiadók kínálatából:

Thriller, krimi

Ruth Ware: A kulcs fordul egyet

Nem is ezt kereste, amikor véletlenül rátalált a hirdetésre, a kihagyhatatlan lehetőségre: dadának kínáltak állást, bentlakással, hihetetlenül gáláns fizetéssel, és Rowan Caine, amikor megérkezik Heatherbrae House-ba, egyszerűen beleszeret a szupertechnológiával felszerelt, fényűző okosházba, a gyönyörű Skót-felföldbe, és abba a tökéletes álomcsaládba!

Ruth Ware régen várt új könyve a sötét erdő közepén és a nő a tízes kabinból után. A kulcs fordul egyet lélegzetelállítóan nyomasztó, letehetetlen thriller, korunk Agatha Christie-jének jellegzetesen lebilincselő stílusában.

Fantasy, sci-fi

Nora Roberts: A mágia diadala – A Kiválasztott Krónikája 3.

Nora Roberts, a New York Times bestseller írónője, a Napfogyatkozás és a Csont és vér után A mágia diadalában befejezi lenyűgöző új trilógiáját.

Veronica Roth: Kiválasztottak

Tizenöt évvel ezelőtt egy prófécia alapján öt átlagos kamasznak meg kellett küzdenie a legyőzhetetlennek tűnő Sötét Nagyúrral, aki Észak-Amerikában pusztítva teljes városokat tett a földdel egyenlővé, és emberek ezreivel végzett. A Kiválasztottak néven ismertté vált csapatnak csak minden erejét beleadva sikerült felülkerekednie rajta.

A regény főszereplői azzal, hogy megmentették a világot, hősök lettek. Az viszont, hogy most újra meg kell menteniük, tönkreteheti őket.

Isaac Asimov: Alapítvány – Az Alapítvány sorozat 3. kötete, Új fordítás

Isaac Asimov klasszikus regénye írók és olvasók generációinak meghatározó olvasmányélménye, ami arra a kérdésre keresi a választ, vajon a tudomány módszereivel feltérképezhetjük-e a jövőt, és képesek vagyunk-e befolyásolni azt. Az Alapítvány-trilógia évtizedekkel a megírása után is elgondolkodtató olvasmány, aminek ott a helye minden sci-fi olvasó polcán.

Isaac Asimov: Én, a robot

A sci-fi egyik megkerülhetetlen klasszikusának számító Én, a robot összekapcsolódó történetek füzérében mutatja be a robotok útját a primitív kezdetektől kezdve a nem is olyan távoli jövő tökéletességéig – ahol már jóformán az emberiségre sincsen szükség.

A novellákban találkozhatunk őrült, humoros és gondolatolvasó robotokkal, robot politikusokkal és olyan robotokkal, amelyek titkon irányítják a világot, és valamennyi történetet a tudományos tények és a science fiction jellegzetes keveréke jellemzi, ami Asimov védjegyévé vált.

Horror

Roboz Gábor (szerk.): Légszomj Kortárs magyar horror– és weirdnovellák

Beszélő halottak és varázsköpenyes szörnyek, nemlélegzők és víztudatok, embergólya és fanyűvő: tizenöt különös és hátborzongató novella magyar szerzőktől, akik bebizonyítják, hogy a hazai irodalom kevésbé járt ösvényeit is érdemes felfedezni.

Jó olvasást, feltöltődést
és szép nyári élményeket kívánunk!

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?