Jogos a pánik?! A klímaváltozásról improvizál a Momentán Társulat

  • Olvasási idő:olvasási idő: 3 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Milyen hatásai lesznek a klímaváltozásnak Magyarországra? Radikálisan más lesz a jövő, mint ahogyan most élünk? Tényleg számít az, ha nem veszek nejlonzacskót? Kik a nagy felelősei és mi az én egyéni felelősségem a klímaváltozásban?

Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Nagy Balázs klímakutató és a Momentán Társulat november 23-án a Radar című előadásban. 

A Momentán Társulat számára az improvizáció létforma és változatos eszközkészlet. Amellett, hogy a közönség szórakoztatása kiemelkedően fontos, mindig az aktuális napi kérdések, a társadalmi ügyek is terítéken vannak az Impró Színházban. Ez alkalommal Nagy Balázs klímakutatóval, geográfussal keresik a válaszokat a klímaváltozás kérdéseire.

Nagy Balázs geográfus, az ELTE egyetemi docense, a Földgömb tudományos-ismeretterjesztő magazin főszerkesztője. A kutató több évtizede tanulmányozza elméletben és gyakorlatban a klímaváltozást.

Mennyit csökkent az antarktiszi jégtakaró vastagsága az elmúlt években és milyen előrejelzéseket tudunk ez alapján tenni?

Hogy fog kinézni egy közép-magyarországi hétköznap 50-100-250 év múlva?

Mik a globális és helyi változások közeli és távoli hatásai?

Nagy Balázs ilyen és hasonló kérdésekre ad lehetséges válaszokat. A Momentán Társulat pedig az improvizáció segítségével tesz egy jövőbeli utazást. Felfedezik, hogy a környezeti változások konkrétan hogyan hatnak majd az életünkre: milyen lesz az életterünk, hogy zajlik majd egy hetünk, hogyan és hol nevelünk gyerekeket, milyen módon fogunk utazni, enni, bulizni, élni.

Lehetséges jövőket, potenciális világokat vázolnak fel az Impró Színpadán, hogy közelebb kerüljünk a jövő valóságához.

Radar: Jogos a pánik? Nagy Balázzsal a klímaváltozásról. 2019. november 23. 19:00

Bővebb információ: https://momentantarsulat.hu/eloadas/radar

fotó: Unsplash
Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?