You are currently viewing Johnny Depp úgy is éli életét, mint egy atomszexi kalóz

Johnny Depp úgy is éli életét, mint egy atomszexi kalóz

  • Olvasási idő:olvasási idő: 9 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Lehet romantikus gitáros vagy ollókezű kertész, gengszter, bolond kalapos, hibbant csokigyáros, Johnny Depp-nek minden szerep jól áll. De kétség sem fér ahhoz, hogy a leginkább testhezálló karakter számára nem más, mint Jack Sparrow, a kalóz.

Amikor még dübörgött a Karib-tenger kalózai, egy harapni való hollywoodi sztár volt, de mára meglehetősen sokat veszített isten-státuszából. Ám attól még, hogy megöregedett, tehetsége nem veszett el.

John Christopher Depp II, 1963. június 9-én született Owensboróban. Anyja, Betty Sue Palmer pincérnőként, míg apja, John mérnökként dolgozott. Van két lánytestvére (Christie és Debbie), és egy fiútestvére (Danny). Úgy fest, az angol, skót, ír, wales-i, holland és német vér mellett némi francia is csörgedezik az ereiben, mivel a Depp név egy menekült francia hugenottától származik.

Ugyan Kentucky-ban született, de Floridában nevelkedett. Gyerekként az volt az egyik szórakozása, hogy gyíkokat idomított. Mikor 15 éves korában elváltak a szülei, aktívan zülleni kezdett. Az ifjú zenészpalánta az alkoholba és a drogba fojtotta bánatát. Bár a drogokkal való kapcsolata korábban kezdődött és egyszer kijelentette, hogy 11 éves korában édesanyja nyugtatóinak szedésével kezdett rákapni a szerre. 12 évesen már dohányzott, 14 éves korára pedig már mindenféle drogot fogyasztott.

A középiskolát is otthagyta, hogy rockzenésszé váljon. Azt mesélte egyszer az „Inside the Actors Studio”-nak, hogy miután eljött az iskolából, rá két hétre megpróbált visszamenni, de az igazgató arra bíztatta, hogy kövesse az álmát, és legyen zenész, ezért mindenféle garázsbandákban kezdett játszani.

Ekkor még a szerelem is rátalált és feleségül vette 20 évesen az egyik zenekar basszusgitárosának húgát, Lori Anne Alisont. Az ifjú pár Los Angelesbe költözött, ahol, Depp letette a gitárját, hogy golyóstollakat áruljon, míg Lori sminkesként helyezkedett el. Ez volt a rocksztárlelkű ifjú szerencséje, ugyanis így ismerte meg Nicolas Cage-t.

Cage noszogatta meg a karrierjét a 80-as évek elején. Ő ajánlotta be a Rémálom az Elm utcában című horrorfilmbe. Azt követően kisebb szerepet kapott A szakasz című filmben, amit utána a 21 Jump Street sorozat követett három éven keresztül.

Végül, az áttörést az 1990-es Ollókezű Edward hozta meg, amit Tim Burton rendezett, akivel. azóta további közös filmjük is volt, – mivel nagyon jó barátok – mint az Ed Wood, Az Álmosvölgy legendája, a Charlie és a csokigyár és A halott menyasszony, a Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya, Alice Csodaországban és végül a 2012-es Éjsötét árnyék.

Ami pedig igazán nagy durranásnak számít és azóta is a legtöbben ezt a figuráját emlegetik, az nem más, mint Jack Sparrow kapitány, A Karib-tenger kalózai-filmekből. Élete során leginkább jelöléseket zsebelt be, de nem meglepő, hogy a kalóz, illetve gyilkos borbély szerepének köszönheti az Oscar-díj jelöléseket. Még érdekesebb, hogy

saját bevallása szerint is Jack Sparrow a kedvenc szerepe
és igencsak hozzájárult a kalóz megformázásához.

Az ő ötlete volt kásás beszédstílusa, a nőies gesztusai, részeges járása, kiszámíthatatlan személyisége. Állítólag Keith Richards volt a múzsája.

Karrierje folyamatosan dübörgött az évek alatt. 2009-ben gengsztert játszott a Közellenségek című filmben, utána megint rossz fiút alakított a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című filmben. 2010-ben rendezőként is kipróbálhatta magát, ugyanis dokumentumfilmet forgatott a már említett Keith Richardsról, a The Rolling Stones gitárosáról.

2016-ban visszatért a kamera mögé és a Legendás állatok és megfigyelésük című filmmel nyűgözte le rajongóit, majd az Alice Tükörországban kalaposaként. Ezt követette A Karib-tenger kalózai 5. része és újfent a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei. Hihetetlenül termékeny, aktív színész.

A színészet mellett sikerült megőriznie kapcsolatát az örök szerelmével: a zenével. Első komoly zenekara a The Kids volt (később Six Gun Method), akikkel olyanok előtt léphettek fel, mint Iggy Pop vagy a Duran Duran. Gitártudását a Csokoládé és a Volt egyszer egy Mexikó filmekben is megvillantotta. 2015-ben összetrombitált egy hírességekből álló csapatot: Alice Cooper és Joe Perry közreműködésével megalapították a Hollywood Vampires zenekart, akikkel egy albumot is kiadtak.

Amíg a karrierje kiegyensúlyozottnak volt mondható, a magánélete a legkevésbé sem. Miután elváltak Lorival, Sherilyn Fenn színésznővel jött össze, akit Jennifer Grey követett. Majd következett Winona Ryder és Kate Moss topmodell. 1998-ban A kilencedik kapu című film forgatásán ismerkedett össze Vanessa Paradis modellel, akitől született is egy kislánya, Lily-Rose Melody Depp. 2002-ben jött a világra fia, Jack John Christopher Depp III, azután a szülők 2012-ben szakítottak.

Vanessa után érkezett Amber Heard, akivel a kapcsolata igencsak botrányos lett. A színésznővel a Rumnapló forgatásán ismerkedett meg 2011-ben és 2015-ben házasodtak össze. Boldogságuk nem tartott sokáig, mivel Heard 2016 májusában beadta a válópert, és távolsági tartást kért a férjétől. A bírósági nyilatkozatában az állt, hogy férje verbálisan és fizikailag bántalmazta, általában kábítószer vagy alkohol hatása alatt. Depp tagadta mindezt. 2017-ben megállapodtak és egy közös nyilatkozatot adtak ki, miszerint „kapcsolatuk intenzíven szenvedélyes és időnként ingatag volt, de mindig a szeretet kötötte össze.”

Végül abban az évben csak elváltak és Depp 7 millió dollárt fizetett Heardnek, aki állítólag különböző alapítványoknak osztja szét a pénzt. Azóta is lehet hallani, hogy hol az egyik, hol a másik indít rágalmazási pert a másik ellen. Közben Depp fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy bizonyítsa, Amber csak a pénzéért ment hozzá és eljátszotta az áldozat szerepét.

Reméljük, Depp a karrierjébe is fog még annyi energiát fektetni, mint az exével való harcba. Bár az utóbbi időben leszálló ágban van színészi pályafutása, szexisten külseje is leáldozóban, de bízzunk abban, visszatér még a pályára az, aki ilyen életbölcsességekkel bír:

„Az emberek nem azért sírnak, mert gyengék, hanem azért, mert túl régóta erősek.”

„Csak lépj tovább és ne törődj azzal, amit mások gondolnak. Tedd azt, amit tenned kell, önmagadért.”

„Ha egyszerre két embert szeretsz, válaszd a másodikat, mert ha az elsőt igazán szeretted volna, nem szerettél volna bele a másodikba.”

„Szemet hunysz a dolgok felett, amiket nem szerettél volna látni, de a szíved elől nem rejtheted el az érzéseket, amiket nem szeretnél érezni.”

 

Te is imádod a Karib-tenger kalózait?
Idézeteket olvashatsz a filmből ITT és ITT 

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek forrása: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?