You are currently viewing Kiváló színésznő és gyönyörű modell: Andie MacDowell, aki a L’Oréal ikonikus arca
CANNES, FRANCE - JULY 06: Andie MacDowell attends the "Annette" screening and opening ceremony during the 74th annual Cannes Film Festival on July 06, 2021 in Cannes, France. (Photo by Kate Green/Getty Images)

Kiváló színésznő és gyönyörű modell: Andie MacDowell, aki a L’Oréal ikonikus arca

  • Olvasási idő:olvasási idő: 6 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Ha van valaki, akit bárhol és bármikor felismernél az utcán, az Andie MacDowell, akinek arcát – és páratlan dús hajzuhatagát – szinte mindennap látjuk a L’Oréal reklámoknak köszönhetően.

Persze ez nem minden, hiszen nemcsak modellként, hanem színésznőként is szép karriert tudhat magának, mivel szerepelt a nagysikerű Szex, hazugság videó és a Négy esküvő és egy temetés filmekben is.

Rosalie Anderson MacDowell 1958. április 21-én született a dél-karolinai Gaffneyben Pauline Johnston és Marion St. Pierre MacDowell gyermekeként. Édesanyja alkoholista volt, szülei pedig hat éves korában elváltak.

Mielőtt modell és színésznő lett volna, a Pizza Hut és a McDonald’s gyorséttermi láncoknál dolgozott, az utóbbinál például az édesanyja oldalán 16 éves korában. Egyszer az anyja részegen ment be, és Andie könyörgött, hogy adjanak neki még egy esélyt. Amikor nem adtak neki: ő is felmondott. Nagyon jó kapcsolata volt az anyjával, de sajnos az alkohol gyakran rossz hatással volt a viszonyukra. Meglepő fordulat volt viszont, hogy sikerült egy éven át józanul élnie, de 53 évesen szívrohamot kapott és meghalt.

1976.

MacDowell 1976-ban érettségizett le a Gaffney High Schoolban, majd két évig a Winthrop Egyetemre járt. A Wilhelmina Models egyik képviselője szúrta ki őt Los Angeles-i látogatása során, így adódott, hogy 1978-ban, a fiatal szépség modellszerződést írt alá a New York-i Elite Model Managementtel.

A ’80-as évek elején már a Vogue magazinnak modellkedett, és megjelent többek között az Yves Saint Laurent, a Calvin Klein és az Armani parfüm reklámkampányaiban is.

Vogue, 1982.

Idővel pedig a sikeres modell a színészetben is kipróbálta magát. 1984-ben debütált először a Tarzan, a majmok ura című filmben. Igaz, végül kivágták a hangját és Glenn Close szinkronizálta, mert déli akcentusát túlságosan erőteljesnek tartották Jane szerepéhez. Egy évvel később a Szent Elmo tüzében kapott egy mellékszerepet.

Persze azért kellett egy kicsit csiszolni a gyémánton, így az Actors Studióban kitanulta a színész mesterséget, ami olyan jól sikerült, hogy négy évvel később Steven Soderbergh rendező beválogatta a Szex, hazugság, videó című 1989-es filmjébe. Olyan kiválóan alakította a frigiditással küzdő, gátlásos Ann szerepét, hogy több díjjal is jutalmazták érte, valamint  Golden Globe-díjra jelölték a legjobb női főszereplőként.

Paul Qualley-vel

Mindez számos főszerepet hozott neki, olyan filmekben, mint amilyen a Zöld kártya, Fedezetlen szerelem, Idétlen időkig, és a kasszasikernek bizonyuló Négy esküvő és egy temetés, amelyben Hugh Granttel játszott együtt.

Ha mindez nem lenne elég, a mindennapos reklámoknak köszönhetően egy életre rögzült bennünk az arca, hiszen 1986 óta a L’Oréal kozmetikai és hajápoló cég modellje. Természetesen a filmes karrierjét sem adta fel, és számos filmben láthattuk még, köztük a Csajok Monte-Carlóban, a Magic Mike XXL-ben, az Aki bújtban, és a Cédrusliget sorozatban. Legutóbb a Netflixen bemutatott az Egy szobalány vallomásának volt nagy visszhangja, amelyben lányával, Margaret Qualley-vel együtt szerepelt.

Ugyanis még 1986-ban MacDowell feleségül ment Paul Qualley-hez, az egykori modelltársához. Akkor találkoztak, amikor egy GAP kampányon dolgoztak együtt. Egy fiuk, Justin és két lányuk született: Rainey és Margaret. Kivételesen közel áll mindkét lányához, akik követték anyjukat a filmiparba. Annyira közel állnak egymáshoz, hogy mindkét lány az édesanyjuk közvetlen szomszédságában él.

Aztán 1999-ben elvált a modellpáros, de a gyönyörű Andie-t nem kellett félteni. Nővérén, Julián keresztül újra kapcsolatba lépett egykori középiskolai osztálytársával, Rhett Hartzoggal, akihez 2001-ben feleségül ment. Három évvel később ők is elváltak.

A Vulture 2019-es interjújában MacDowellt megkérdezték, mi volt a „legőrültebb dolog”, amit egy bulvárlapban olvasott magáról. Sose találnád ki, mit válaszolt:

„Ó, ez könnyű. Charlie Chaplin törvénytelen lánya vagyok. Hát nem furcsa?”

A továbbiakban elárulta, hogy a hamis állítás először egy dél-amerikai újságban jelent meg.

A hatvan felett járó színésznő és modell még mindig gyönyörű, és sok más sztárhoz képest a természetes öregedés híve, ami irigylésre méltóan sikerül neki. Bizony sokan szeretnénk majd így kinézni a hatodik iksz után.

Egyszóval igazán példaértékű a mai világban, hogy nem próbálja kényszeredetten megőrizni fiatalságát, ettől csak még inkább megérdemli a csodálatot!

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek: Pinterest)

Vélemény, hozzászólás?