You are currently viewing Micsoda nő! – érdekességek, amiket lehet, hogy nem tudtál Julia Robertsről

Micsoda nő! – érdekességek, amiket lehet, hogy nem tudtál Julia Robertsről

  • Olvasási idő:olvasási idő: 6 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Julia Fiona Roberts 1967. október 28-án született, egy Smyrna nevű kisvárosban, Georgia államban. Az Oscar-díjas amerikai színésznő és filmproducer gyermekkorában még egészen más jövőről álmodozott.

Mivel imádta az állatokat, eredetileg állatorvos szeretett volna lenni, később mégis újságírónak tanult. A színészettel bátyja, Eric Roberts hatására, annak hollywoodi sikerein felbuzdulva kezdett el próbálkozni. Első filmes szerepeit televíziós sorozatokban kapta.

Az első áttörést a Mystic Pizza és a Satisfaction című filmek hozták meg a nyolcvanas évek végén. Majd az Acél magnóliák című filmben megformált szerepéért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

Julia legnagyobb sikerét kétségkívül a Micsoda nő! című alkotás hozta meg, amiben egy prostituáltat játszott Richard Gere oldalán.

Az 1990-ben bemutatott romantikus vígjátékkal alapozta meg pályafutását, melynek során az egyik legjobban fizetett hollywoodi színésznővé vált. Az alakításért Oscar-díjra jelölték a legjobb női szereplő kategóriájában.

A következő években már nagy költségvetésű filmekben, sorozatokban szerepelt. 1996-ban például epizódszerepet kapott a már akkor nagy sikerrel futó Jóbarátok című sorozatban, a rákövetkező évek pedig olyan sikerprodukciókat tartogattak számára, mint az Álljon meg a nászmenet; Édesek és mostohák vagy a Sztárom a párom, Hugh Grant oldalán.

De szerepet kapott George Clooney mellett az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmiben is.

Nyolc jelölésből három Golden Globe-díjat nyert, továbbá négy alkalommal jelölték Oscar-díjra, ebből a legjobb női főszereplőnek járó díjat vihette haza az Erin Brockovich – Zűrös természet (2000) című életrajzi filmben nyújtott alakításáért. Roberts volt az első nő a „20 millió dollárosok klubjában”, amikor erről az összegről írta alá az Erin Brockovich szerződését.

Nagy kedvencünk még az Ízek, imák, szerelmek (2010) is, melyben a főszerepet játszó Julia elvált nőként az élet értelmét,  belső egyensúlyt és harmóniát keresi a világ 3 különböző pontján.

Julia magánélete is meglehetősen változatosan alakult, számtalan hírességgel keveredett kapcsolatba; egy ideg általában filmbéli partnereivel.

Így volt együtt Richard Gere-rel 1989-ben, de volt Kiefer Sutherland jegyese is két évvel később; akivel az Egyenesen át forgatásán került össze. Együtt élt Liam Neesonnel is. 1993-ban feleségül ment Lyle Lovett countryénekeshez, a házasságuk két évig bírta. Majd tovább kereste az igazit; randizott Benjamin Brett-tel, Daniel Day-Lewis-szal, Ethan Hawk-kal és Matthew Perryvel is.

2002-ben úgy tűnik lehorgonyzott Danny Moder filmes mellett, akivel három gyermeket nevelnek.

 

10 érdekesség, amit lehet, hogy te sem tudtál Juliáról

1. Gyerekkorában rágta a lábujjkörmeit. Nagyon hajlékony voltam – magyarázta egy 2002-es interjúban.

2. A People Magazin ötször választotta a világ legszebb nőjévé; először 1991-ben. De benne van a világ 50 leggyönyörűbb emberében is.

3. Mosolya értékét 30 millió dollárra becsülik.

4. A Micsoda nő! főszerepére több színésznőt is felkértek, többek között Meg Ryant, aki először elvállalta, majd később visszautasította.

5. A Micsoda nő! plakátján nem Julia Roberts teste látható, hanem Hollywood egyik leghíresebb dublőréé, Shelley Michelle-é. Roberts fejét erre montírozták rá.

6. Bár eredetileg balkezes, ezért az Oscar-díjas alakításért megtanulta a jobbkezes létet is.

7. Az Elemi ösztön készítői eredetileg neki szánták Catherine Tramell szerepét, de végül visszautasította.

8. Filmfelvételek előtt általában háton fekve sminkelik, mert úgy tartja, így sokkal kisimultabb lesz a megjelenése.

9.Sosem fekszik le sminkben és bőségesen hidratálja a bőrét. Például repülés előtt rengeteg hidratáló krémet tesz fel az arcára.

10. Szabadidejében imád kötni.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?