You are currently viewing Miért annyi egy könyv ára, amennyi? – „1000 KÖNYV” projekt

Miért annyi egy könyv ára, amennyi? – „1000 KÖNYV” projekt

  • Olvasási idő:olvasási idő: 6 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Nemrégen ismertettük veletek a KonyvMogul.hu rendkívül innovatív kezdeményezését, mely hosszútávú elköteleződést igyekszik teremteni író és olvasó között. Mostani írásunkból kiderül, miért és hogyan is oldhat meg az „1000 KÖNYV” projekt egy régóta fennálló konfliktust.

Ideje tehát egyszer és mindenkorra tisztázni a dolgot:

Miért annyi egy könyv ára, amennyi?

A könyv kézzel fogható szellemi termék.

Az a fajta, amelynek születése nem egyetlen pillanat eredménye. Mert, ha jól csinálják, és igényesen, akár években mérhető az elkészülte, de legalábbis hosszú hónapokban.

Gondolnátok, hogy a történet megírása – egy teljesen átlagos 300-350 oldalas könyv esetében,
2-6 hónapot is igénybe vehet?

Ezt követi a szerkesztés, 1-2 héttől, akár 1-2 hónapnyi munka. A végleges kézirat korrektúrán esik át – általában két körben –, ez 1-4 hét alatt zajlik le. Majd jön a tördelés – szintén két körben –, további 1-4 hét alatt.

Eközben elkészül a borító, aminek a kiválasztása, véglegesítése és nyomdakésszé alakítása optimális esetben is 0,5-1 hónap. A nyomdakész tördelt anyag mehet a nyomdába, mennyiség és papírigény függvényében 1-4 hét.

Eztán a kézzel fogható könyv immár megérett arra, hogy az olvasók a kezükbe fogják és egy éjszaka alatt átrágják magukat rajta.

Nézzük az ehhez kapcsolódó anyagiakat:

A legolcsóbb konstrukcióban, kevés példányszámban 250-350 ezer forint körül, nagyobb példányszám esetében több millió forinttal is lehet számolni.

Azonban az író idejének, tehetségének és munkájának

az árát nem tudja senki megszabni.

Ő maga sem.

Ha végzett a történettel és az utolsó mondat végére pontot tett, nem tudja senkinek benyújtani a számlát. Neki várnia kell.

Ma Magyarországon az olvasók zöme a legismertebb könyvértékesítési platformokat részesíti előnyben. Vagyis az ismert logóval ellátott üzleteket és a hozzájuk kapcsolódó webáruházakat.

Igen ám, csakhogy van egy bökkenő. Az ár.

Mert a könyvesboltokba csak nagykereskedők révén lehet bejutni.

Ennek következménye, hogy az író és a kiadó saját érdekében olyan árat határoz meg, mely láttán az olvasó értetlenkedik és bosszankodik: „Azt mondják, olvassunk, erre milyen sokba kerül”.

Egy könyv tehát nem „csak” papír és tinta.

Idő, energia, tehetség, álmatlan éjszakák, szakemberek hada, odafigyelés, törődés, nyomda, nagykereskedő, könyvesbolt/webáruház. Mind-mind befektetés. Van köztük anyagi és anyagiakban nem mérhető.

Bonyolult, több ágon futó probléma ez és felmerül a kérdés:

Létezik megoldás?

Örömmel jelenthetjük, hogy létezik!

Méghozzá olyan, amely mind az olvasó, mind pedig az író megelégedésére szolgálhat, igaz, kell hozzá egy apró adalék. Valami, amire eddig még nem volt szükség, amikor egy könyv gazdát cserélt: együttműködésre.

A KonyvMogul.hu által életre hívott „1000 KÖNYV” projekt lényege egyszerű.

Az írók – a könyvesboltokat és a nagykereskedőket kihagyva – egy teljesen új értékesítési platformon kínálják az olvasók számára a könyveiket, méghozzá olyan áron, amivel sehol máshol nem találkozhatnak.

Az olvasó megkaphatja ezért az árért, de csak akkor, ha segít abban, hogy az a bizonyos könyv minél több emberhez eljusson, minél többen  tudjanak erről a roppant kedvező lehetőségről.

Meghatározza a könyveladások számát, címenként – 1000 darabot – és akkor kezdődik meg mindenki számára a kiszállítás, ha ennyi megrendelés beérkezett az adott könyvből.

Mindeközben az olvasó egy, a boltban 3990 forintba kerülő könyvet akár 1600-ért is megkaphat. Szeretné? Biztosan! Két dolgot kell adnia cserébe.

Türelmet és hathatós közreműködést.

Miért jó ez az olvasónak?
Megoldódik a könyvárakkal kapcsolatos problémája, hiszen a bolti árért ebben a konstrukcióban, szerencsés esetben akár 2-3 könyvet is megkaphat.

Miért jó ez az írónak?
Mert a befolyt összeg – még ha kedvezményes is – 100%-ban hozzá kerül és az eladott darabszám okán a befektetése biztosan megtérül, és folytatni tudja az írói munkáját.

Tökéletes megoldás.

Egyszerű, hatékony, és mindenki számára hasznos együttműködés ez.

Csak működtetni kell.

Hát működtessük!

„KÖNYVET MINDENKINEK – Nekem, Neked, és Neki is…”

https://1000.konyvmogul.hu

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?