Október Óbudán

Az 1. Óbudai HANG-MŰ-HELY programsorozata után színes októberi programokkal várja régi és új közönségét az Óbudai Társaskör.

Dés László, Kolonits Klára, Malek Andrea és a Weiner Leó Kamarazene Verseny díjazottjai is színpadra lépnek a Kiskorona7-ben, és folytatódik Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek című sorozata.

Az újranyitás után nemcsak éledni, hanem megújulni látszik az Óbudai Társaskör – a helyszín egyik fő erénye, hogy elérhető áron kínál minőségi programokat, neves előadókkal.

14-én Több húron pendülünk címmel cimbalomkoncertet ad Csurkulya József, zongorán Gárdos Éva kíséri – az esten Liszt, Bartók, Hacsaturján művei mellett az előadó Erdélyi anzix és Budapest Tango című szerzeményei is hallhatók.

A Weiner Leó Országos Kamarazene Verseny díjazottjai október 20-án lépnek fel a Társaskörben – öt formáció játszik, az est műsorvezetője Bolla Milán lesz.

Dés László: Dalok egy zongorával című estje elképesztő sikert aratott a nyári, kerti sorozatban. Ezúttal, ha lehet, még intimebb hangulatot nyújt majd a koncertterem. Dés október 22-én várja a közönséget különleges műsorával, melyet Budapesten csak az Óbudai Társaskörben nézhetnek és hallgathatnak meg.

25-én a Kossuth-díjas Kolonits Klára lép színpadra Selmeczi György szerzői estjén. A Selmeczi Vonósnégyes két kompozíciója után két Dsida Jenő verseire írt dal hangzik el a koncerten.

Bán Máté és ifj. Fejérvári János, az Operaház zenekarának művészei, Fenyvesi Andrea és Fejérvári János a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagjai és Csabay Domonkos a londoni Royal Academy of Music oktatója Beethoven-esttel érkezik a Társaskörbe október 27-én, a mester ritkábban játszott kamaraműveit adják elő.

Másnap, 28-án különleges kamarakoncertet ad G. Horváth László és Dinyés Soma: arra vállalkoznak, hogy két estén (a következő alkalomra november 17-én kerül sor) eljátsszák J. S. Bach mind a hat hegedűre és obligát csembalóra írott szonátáját (BWV 1014-1019), és betekintés adnak J. S. Bach lipcsei nappalijának repertoárjába.

A hónap utolsó programja, 29-én a Nagy zenészek, nagy szerelmek #Schubert című epizódja Bősze Ádám lehengerlő előadásában.
Az Óbudai Társaskör Galériájában 24-éig látható a hó elején nyílt, legújabb időszaki kiállítás Hol van Zénón? címmel, Fodor Emese képzőművész alkotásaiból.  Megtekinthető hétfőtől péntekig 15 és 19 óra között.

A Kiskorona7 programjaira az Óbudai Társaskör pénztárában vagy a jegymester.hu felületén lehet jegyet váltani, részletes program pedig itt olvasható.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük