Popcorn, kanapé és igazi csajos japán filmek

Nem szégyen bevallani, hogy az igencsak hosszúra húzódó kijárási korlátozás és egybevéve a vírushelyzet sokunkat kényszerít esténként a kanapén begubózva filmnéző üzemmódba.

Amikor már a tévét meguntuk és a legismertebb online streamelő oldalak kínálatát is fejből felsoroljuk, egy kis keleti finomság mindenképp segíthet túlélni a tél napokat.

Mind tudjuk, hogy néha milyen jól esik a megszokott mókuskerékből kiszakadni egy pillanatra és kipróbálni valami mást. Ha a japán filmekre gondolunk, mindenképp érdemes elengedni a nyugati alkotások gondolatmenetét és cselekménytörténetét, hiszen a keleti filmkészítés teljesen más perspektívából közelíti meg a filmművészetet. Egy azonban biztos, hogy képi világa sokszor kiemelkedően bravúros, a karakterjellemzések pedig részletesek és sokszor sokkal közelebb állnak a valósághoz, mint hollywoodi társaik.

Hó végén kezdődik egy teljesen új esemény, amely ilyen formában még sosem volt hazánkban, igazi filmkülönlegességeket nézhetsz kényelmesen otthonról, mert február 26. és március 7. között házhoz jön a japán mozi.

A JFF Plus Online Japán Filmfesztivál 30 filmje teljesen ingyenesen tekinthető meg.

Ebből a hatalmas szórásból válogattunk most össze két igazi csajos filmet, amik garantáltan izgalmas utazásra visznek, ha szereted a női lélek rejtelmeit boncolgató filmeket.

Ismerős az Egy gésa emlékiratai és a My Fair Lady? A két történet izgalmas, szívhez szóló kombinációját láthatod a Lady Maiko című filmben, Suo Msayuki rendezésében. A kiotói gésanegyedbe, Shimohachikenbe érkezik Haruko, aki hátrahagyva vidéki otthonát nagy reményekkel indul új jövőjét építeni, ugyanis maiko szeretne lenni. Szerencsére a szárnyai alá veszi egy eltökélt nyelvészprofesszor, Kyono, aki mindent megtesz, hogy a lány erős tájszólását kijavítva 6 hónap alatt valódi gésajelöltet faragjon belőle.

Lady Maiko (2014, 135 perc)

Időpont: március 7.  09:00

Azt hiszed, hogy keleten mást jelent a szerelem? Esett már meg veled, hogy két pasi is megdobogtatta egyszerre a szíved? Kit választottál végül? A 24 éves Yoshika titkon évek óta szerelmes volt osztálytársába, Ichibe, avagy az Egyes számú jelöltbe, ám ez megváltozni látszik, mikor munkahelyi kollégája megkéri, legyen a barátnője. Kirishima, vagy ahogy főhősnőnk szólítja Kettes, vallomása új izgalmakat hoz a lány életébe, de kétségei is támadnak, hiszen még sose történt vele hasonló korábban. Bizonytalanságának orvoslására egy osztálytalálkozót szervez, hogy ismét láthassa régi szerelmét. Mr. Tökély vagy a valóság, Egyes vagy Kettes, mi lesz Yoshika érzelmi hullámvasútjának végállomása?

Borzongj, ahogy csak akarsz (2017, 117 perc)

Időpont: március 1. 09:00

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
https://watch.jff.jpf.go.jp/signup.html

Magyar nyelvű filmleírások, valamint további fontos információk itt érhetők el >>>

A fesztivál ideje alatt minden nap három film válik elérhetővé japán nyelven, magyar felirattal a JFF Plus: Online Festival oldalán, amelyek 24 órán keresztül akár többször is visszanézhetők.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük