R.W.Fassbinder: Miért lett R. úr ámokfutó?

  • Olvasási idő:olvasási idő: 3 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Nagy sikerrel mutatta be a KVTársulat R. W. Fassbinder és alkotótársa, M. Fengler forgatókönyvén alapuló drámát, a HPS Kultszalonban, szeptember 1-én.

Az előadás a vírushelyzettel dacolva, embert próbáló körülmények között született meg  és a pandémia, úgy tűnik, a továbbjátszás során sem csillapodik. Így az előadás egyik meghatározó színészének, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tagjának, Mátray Lászlónak a szerepét, szeptember 29-től Schmied Zoltán is játssza, váltott szereposztásban.

Schmied Zoltán nem először tűnik fel a társulat produkcióiban; a színházból és televízióból egyaránt ismert, népszerű művész játszotta a 2017-es Földi paradicsom c. előadás főszerepét. Schmied Zoltánt szeptember 29-én, 20:00- tól láthatják a nézők a HPS Kultszalonban.

Az előadásról röviden

R. úrnak van felesége és gyereke, a családjának van lakása és autója. R. úr a legjobb tudása szerint végzi a munkáját, és minden tőle telhetőt megtesz a családjáért. R. úr szeret nosztalgiázni a régi barátaival, szeret romantikus dalokat hallgatni a feleségével, és szívesen segít a fiának a tanulásban. R. úr igazán elégedett lehet az életével. Csak az a baj, hogy egyesek olykor nem engedik neki…

A szereposztás pedig a következő:

R.úr – Dankó István
R-né – Stork Natasa
Amadeus, Benjamin, Willi –  Major Erik e.h.
Anya, Főnök felesége, Eladónő 2., Doris – Urbanovits Krisztina
Apa, Főnök, Orvos – Mátray László/Schmied Zoltán
Frau Eder, Irm, Tanárnő, Eladónő 1. – Száger Zsuzsa
Hanna, Ingrid, Főnök lánya – Messaoudi Emina
Moland, Hannes – Ördög Tamás

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?