You are currently viewing Sosem tudta levetkőzni a romantikus álmodozó szerepét – az imádnivalóan vicces Ross, azaz David Schwimmer

Sosem tudta levetkőzni a romantikus álmodozó szerepét – az imádnivalóan vicces Ross, azaz David Schwimmer

  • Olvasási idő:olvasási idő: 7 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Nincs olyan ember ezen a Földön, akinek David Schwimmerről ne Dr. Ross Geller jusson az eszébe.

Lássuk be, ez bocsánatos bűn, hiszen nagyszerűen alakította a karaktert 10 évadon keresztül a Jóbarátok című sorozatban. A későbbiekben sokszor igyekezett más szerepekben is megmutatni tehetségét, de úgy tűnik: sosem sikerült egészen kitörnie az örök romantikus paleontológus karakteréből.

David Lawrence Schwimmer 1966. november 2-án látta meg a napvilágot New Yorkban. Bár szülei, Arthur és Arlene Coleman-Schwimmer ügyvédek, mégis támogatták gyermeküket a színészi pályán. A kis David már 10 évesen megkapta élete első szerepét, amikor a Hamupipőke zsidóváltozatában a tündérkeresztanyját játszotta.

Édesanyja sikeres ügyvédi karrierje miatt a család Beverly Hillsbe költözött, ahol színészpalánta a Beverly Hills High School-ba járt és sokáig hitt abban, hogy orvos lesz belőle. Viszont beiratkozott a drámaosztályba is, ahol színpadi produkciókban szerepelt.

Az iskola befejezése után már egyből színpadra kívánkozott, de szülei rávették, hogy inkább tanuljon tovább az egyetemen. Végül színház és a beszéd tudományából szerzett diplomát és utána minden lehetőség adott volt számára, hogy a színészetnek hódoljon.

Pályafutását a Deadly Silence című film mellékszereplőjeként kezdte. Majd a sok-sok kisebb szerep után megjött az áttörés, amikor 1994-ben megkapta Dr. Ross Geller szerepét a Jóbarátokban. Mindenki imádta a reménytelenül romantikus paleontológus fickót, aki fut fiatalkori szerelme után és végtelenül igyekszik meghódítani. A poén az, hogy kezdetben visszautasította Ross szerepét, de később elfogadta.

Kevin S. Bright ügyvezető producer elmondta,
miszerint korábban már dolgozott Schwimmerrel
és Ross karakterét tulajdonképpen Davidre szabták.

Miután sikerült befutnia a köztudatba, megkapta élete első főszerepét az 1996-os romantikus vígjátékban, a Julie De Marco -ban Gwyneth Paltrow mellett. Következő filmszerepei között találni olyan ismert filmeket, mint amilyen a Hat nap, a hét éjszaka meg az El a kezekkel a feleségemtől. Sőt, majdnem ő lett a Sötét zsaruk sztárja is. Állítólag először Chris O’Donnellt keresték meg a lehetőséggel, de visszautasította. A hírek szerint akkor Schwimmert kérték fel a szerepre, de ő is visszautasította, mivel más területekre koncentrált.

Ám sajnos gyakran kellett szembesülnie azzal a problémával, ami a híres karakterszínészekkel megesik. Schwimmer tudatosan igyekezett kitörni Ross szerepéből, de a kritikusok és a nézők folyton hozzámérték a szerepeit, ami meglehetősen frusztrálta.

Természetesen nem adta fel és 2001-ben Herbert M. Sobel kapitányt alakította Steven Spielberg és Tom Hanks második világháborús HBO-minisorozatában, Az elit alakulatban, ahol még élesebb kritikát kapott és egyenesen nevetségesnek találták, hogy a Jóbarátok kedvence egy kemény és kegyetlen kapitányt játszik.

Miután véget ért a Jóbarátok, a Duane Hopwood sorozatban kapott főszerepet, amiben egy szerencsétlen, elvált apát testesít meg, aki ivással tölti napjait. Úgy nézett ki, ez a szerep végre segített elrugaszkodni Ross Gellertől. Ráadásul ő lett Melman, a hipochonder zsiráf szinkronhangja a Madagaszkár című számítógépes animációs filmben, ami még egy kicsit segített karrierje fellendítésén.

Majd különféle színházi szerepek után úgy döntött,
hogy rendezőként is kipróbálja magát.

A Fuss, dagi, fuss! című brit vígjátékban debütált rendezőként. Bár e téren ugyancsak vegyes fogadtatásban részesült, mégis jelölték a Brit Független Filmdíjra a legjobb kategóriában.

A legutóbbi nagy dobása pedig nem más volt, minthogy visszatért a gyökereihez, a kezdethez, ahonnan karrierje indult és szerepelt a Jóbarátok: Újra együtt filmben. Ennek az apropójából napvilágot látott a hír, miszerint Ross és Rachel a való életben is totál belezúgtak egymásba. Ám volt egy kis bökkenő: mindketten kapcsolatban voltak, így szerelmük nem teljesülhetett be.

Szóval a valóságban Ross szerelmi élete nem alakult olyan ragyogóan, és nem lelte meg álmai asszonyát és lelki társát. Még az 1990-es évek végén járt Natalie Imbruglia énekes-dalszerzővel (miközben ezek szerint plátói kapcsolata volt Jennifer Anistonnal), később pedig Zoë Buckman brit művésznővel, akivel 2010-ben házasodtak össze. Egy évvel később megszületett a lányuk, Cleo Buckman Schwimmer, de 2017-ben el is váltak. Azóta nemigen lehetett hallani David magánéletéről leszámítva egy bennfentes által szolgáltatott pletykát 2019-ben, miszerint egy bárban felcsípte a nála 24 évvel fiatalabb Katie Markowitot, akivel randiztak is.

Idén nyáron pedig felröppentek a pletykák: talán most jött el az ideje annak, hogy Ross és Rachel a való életben is egymáséi legyenek, mivel sokat látták őket együtt. Schwimmer tagadta, hogy bármi is lenne közöttük barátságon kívül, de ha csak védeni próbálja titkos kapcsolatukat, az előbb-utóbb úgyis kiderül.

Reméljük, hogy nemcsak a filmvásznon, hanem előbb-utóbb a magánéletben is megleli azt a felemelő és mindent elsöprő szerelmet, amivel annyi éven át gazdagította életünket a Jóbarátok sorozatban.

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?