You are currently viewing Szabados Ági visszatér az éterbe: vadonatúj könyves podcasttel jelentkezik a Libertine Könyvesboltból

Szabados Ági visszatér az éterbe: vadonatúj könyves podcasttel jelentkezik a Libertine Könyvesboltból

  • Olvasási idő:olvasási idő: 3 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Lassan másfél éve, hogy Szabados Ági átadta a Lapozz a 99-re! című, könyvekről beszélgetős podcastjének műsorvezetői stafétáját.

Azóta bárhol megfordult, legyen az a könyvesboltja, a könyvhét vagy NIOK-rendezvény, rengetegen jelezték neki, mennyire hiányzik a hangja a podcastek világából. Jó hír, olvasók! Nem kell tovább várni:

július 19-én, kedden reggel elindul Szabados Ági könyves podcastje,

amely ezentúl minden kedden új epizóddal jelentkezik.

„Nagyon hálás vagyok, hogy könyvekről beszélgethetek” – mondta annak idején Ági, amikor belekóstolt a podcastek világába. A hála, illetve a könyvek iránti szeretet és kíváncsiság azóta sem változott, Ági és a könyvek viszonya viszont annál inkább! Hiszen megvalósította egyik álmát, és megalapította a Libertine Könyvesboltot, amely a most induló podcastnek is otthont ad.

Az adást ugyanis nemcsak hallgatni lehet, hanem nézni is: a Libertine-ben rögzített beszélgetések videós formában Ági Youtube-csatornájára is felkerülnek. A könyvesbolt jól megszokott, kedves miliője segít még inkább elmélyedni a könyves beszélgetésekben, ráadásul abba is jobban beleláthatunk majd, hogyan készül egy podcastfelvétel.

Ahogy azt megszokhattuk, Ági hétről hétre izgalmas vendégekkel beszélget könyvekről és irodalomról, ezek mentén pedig színházról, filmről és megannyi érdekes témáról. A meghívottak megosztják velünk az olvasáshoz kötődő élményeiket, mesélnek kedves olvasmányaikról is, és ezúttal a Nincs időm olvasni közösség is a podcast tevékeny részesévé válik, hiszen a könyvajánlásokban NIOK-tagokkal is találkozhatunk.

Az első epizód vendége a Vígszínház igazgatója, Rudolf Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, aki az irodalom színpadi adaptációjának lehetőségeiről és olyan nagy vígszínházi sikerekről mesél, mint A Pál utcai fiúk vagy A nagy Gatsby. A következőkben pedig olyan nevekkel találkozhatunk Szabados Ági könyves podcastjének mikrofonja mögött, mint Péterfy Bori vagy Nyáry Krisztián.

A podcast meghallgatható a Spotify és Apple Podcast lejátszókon ide kattintva >>>

 

A podcast megtekinthető videós formában a YouTube-on itt >>>

 

 

Vélemény, hozzászólás?