Szerelmes szám lett a Road Movie harmadik dala, a Hiperkarmától

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A Mecsekből érkezett a Road Movie sorozat harmadik klipje, a Hiperkarma dala. Bérczesi Robi szerelmes számához Rohonyi Gábor rendezett videóklipet, ezúttal fiatal magyar színészek közreműködésével.

Hazai szerzőket és előadókat kért fel a VOLT FILM, a Road Movie produkció gazdája, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, régiók, falvak vagy éppen városok elevenednek meg, vagy éppen az ezekhez fűződő emlékeik ihlették őket. A szerzők mellett neves zenei- és játékfilmes rendezők készítenek klipet az adott dalokhoz.

A Road Movie első klipjét augusztusban láthatta a közönség, amikor is a Margaret Island Balaton-kötődésű, Házszám című dalához készült egy lenyűgöző, balatoni videóklip, amit Rúzsa Magdi Hazatalálsz című dala követett Kishegyesről, a Vajdaságból.

“Ez egy szerelmes dal, de nincs konkrét címzettje, inkább olyan, mint egy búcsúzás a fiatalságomtól, és mivel 5-20 éves koromig Komlón, a Mecsekben éltem, ezért adott a helyszín is.” – mondta el Bérczesi Robi, a Hiperkarma frontembere a számról.

A jószerencsét! című dal létrejöttében közreműködött Medgyesi Ferenc Pite is, aki ez idő tájt épp egy megoldhatatlannak tűnő párkapcsolati válságban volt, így azonnal átérezte a dalt.

“Robival mindketten Komlón, a Mecsekben voltunk kamaszok, együtt éltük át azt az életszakaszt, amikor a szerelem leginkább képes elhitetni az emberrel, hogy „na most éljük a hőskorod”. Mivel a Road Movie projektbe való meghívás nagyon megtisztelő felkérés volt és a dal is odaállt mellé, így nekiálltunk dolgozni. Óriási szerencse, hogy ez idő tájt pont egy megoldhatatlannak tűnő párkapcsolati válságban voltam, ami akkor már sokadszorra is nagyon megviselt, így viszonylag hamar ráéreztem, hogyan kéne megszólalnia a dalnak.” –  mesélte Medgyesi Ferenc Pite, társszerző. – “Lényegében írtunk egy dalt a kamaszkorunkhoz.”

A videóklip ezúttal eltér az eddig látottaktól, ez alkalommal egy történetet mesél el, melyet Törőcsik Franciska, Martinovics Dorina és Porogi Ádám játszanak. A mecseki forgatás Rohonyi Gábor rendezésében zajlott, Szatmári „Szatyor” Péter operatőr szakértelmével.

“Ez egy finom, érzékeny dal, sokféleképp értelmezhető, de a hangulata és a temperamentuma adja magát egy utazáshoz. A helyszín egy gyönyörű régi busz, ami a Mecsek lankáin viszi a szereplőket, akik egy metaforikus érzelmi utazásban is benne vannak. A zenekar ebben a klipben – közös megegyezéssel – statiszta szerepet kapott, a főszereplők tehetséges fiatal színészek, velük utazik a kameránk, ami finom mozgásokkal követi az eseményeket, és így szinte vágások nélkül játszódik le a három és fél perces kis történetünk.” – emlékszik vissza a rendező.

“Öröm volt a forgatás, és izgalmas volt kikísérletezni ezt a műfajon belül meglehetősen szokatlan dramaturgiát. Technikailag is komoly kihívás volt a kamerát az úton zötykölődő buszon belül ilyen folyamatos és finom mozgásokra képessé tenni. A Mecseki táj hátterei finoman kísérik a belső hangulatváltozásokat, erősítve a zene, a kép és a színészi játék összhatását.”

“A Road Movie keretében idén még két klip várható, 2020-ban pedig összesen 12 művész mutatja be azokat a helyeket, amelyek számukra fontosak.”  – árulta el Lobenwein Norbert, a VOLT FILM producere.

További információ: https://roadmovie.hu/

Hallgasd és nézd meg a klipet:

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?