You are currently viewing „Szeretem a lányát Jack… de kicsit rettegek attól, hogy a veje legyek!” – Ben Stiller, a nevettető

„Szeretem a lányát Jack… de kicsit rettegek attól, hogy a veje legyek!” – Ben Stiller, a nevettető

  • Olvasási idő:olvasási idő: 5 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Valószínűleg Shagilan „Greg” Beckur az egyik legemlékezetesebb alakítása Ben Stillernek az Apádra ütökből. A csodálatraméltó színész hosszú évek óta ellát minket könnyfakasztó filmjeivel.

Kivételes tehetség az, aki úgy képes mosolyt csalni a szemünkbe, hogy nem megríkat, hanem megnevettet.

Benjamin Edward Stiller 1965. november 30-án látta meg a napvilágot New Yorkban. Azóta pedig a 21. század egyik legismertebb vicces emberévé vált, aki frenetikus karriert futott be a szórakoztatóiparban színészként, rendezőként és producerként egyaránt.

Tehetségét volt kiktől örökölnie, hiszen a szülei is színészek. Emiatt gyermekkorát szokatlannak is tartotta, és egyszer azt mondta: „Bizonyos szempontból ez egy show-business nevelés volt – sok utazás, sok éjszakázás – nem az a fajta, amit hagyományosnak neveznék.” 10 évesen debütált édesanyja, Kate McShane műsorában és akkor döntötte el, hogy rendező szeretne lenni, de később megjött a kedve a színészethez is.

Viszont nem csak Greg Beckur zsidó származású, hanem az őt alakító Ben is. Édesapja zsidó családból származott, míg édesanyja ír katolikus volt, majd áttért férje hitére. A színész saját bevallása szerint nem túl vallásos, ám a hanukát, illetve a karácsonyt mindig is megünnepelték, és még bar-micvót is rendeztek neki.

Miután ő is pályára állt és több filmes produkcióban is szerepelt, felajánlottak neki egy saját műsort, a The Ben Stiller Show címmel, de rövid életűnek bizonyult, mivel alacsony volt a nézettsége.

Ám a 2000-es évek eleje meghozta neki az igazi áttörést és azóta több, mint 50 filmben szerepelt. Nagysikerű filmjei közé tartozik a már említett Apádra ütök mellett az Ég velünk!, a Derült égből Polly, a Vejedre ütök, a Trópusi vihar, az Éjszaka a múzeumban és a Walter Mitty titkos élete is.

Gyakran játszik olyan karaktereket, akik kínos vagy cikis helyzetbe kerülnek, de legyünk őszinték: ezeket a szerepeket mintha egyenesen rászabták volna! Viszont 2005-ben bevallotta, hogy bipoláris zavara van, szóval le a kalappal előtte, mert innen is látszik: ritka kivételes ember az, aki ilyen betegség mellett is képes mások megnevettetésén dolgozni!

A 2007-es év rengeteg elismerést hozott neki. Akkoriban nyerte el a Harvard Hasty Pudding-díjat, amit azok kapnak, akik képesek tartósan lenyűgözni az embereket és szívvonalasan járulnak hozzá a szórakozás világához. Abban az évben nyerte el a Wannabe-díjat is, amit olyan hírességnek ítélnek oda, akihez a gyerekek „hasonlítani akarnak”.

Na, és mi újság vele a szerelemben? 2000 májusában feleségül vette Christine Taylort egy óceánparti ceremónia keretei között a hawaii Kauai-ban. Két lányuk született, ám a sors úgy hozta, hogy az Emmy-díjas színész 17 év után beadta a válópert. A gyerekek érdekében nagyon békés és nyugodt válást folytattak le. Erre mit ad Isten, 2019-ben két évvel a válást követően újra összejöttek!

Mindennek a tetejében nemcsak kiváló színész és rendező, hanem egy roppant nagylelkű ember is. 2018 óta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának nagykövete. Járt Guatemalában, ahol találkozhatott El Salvadorból, Guatemalából és Hondurasból származó menekültekkel. Ez csupán egyike azon jótékonysági szervezetnek, amelyet a sztár támogat. Egy ilyen sokoldalú, családközpontú, és jószívű emberre nem lehet nem felnézni!

Lássunk néhány bölcs és elgondolkodtató idézetet ettől a fantasztikus színésztől:

„Ahogy öregszel, úgy jössz rá, hogy az élet rövid, és egyszerűen nem férhet bele minden.

Elkezdesz álmodozni azokról a dolgokról, amiket még szeretnél megélni vagy megcsinálni.”

„Az emberek mind egy kicsit másféle életet élnek a fejükben, mint amilyen a valóságban adatott nekik. Mindenkivel előfordul, hogy magában azt gondolja, hogy „Bárcsak ezt mondtam volna”, vagy „Bárcsak ezt csináltam volna”. Ez teljesen független attól, hogy valaki mennyire sikeres az életben.”

„Legbelül mind hősök vagyunk.”

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek: Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?