You are currently viewing Útmutató szüléshez – egy fontos könyv, ami hozzásegíthet a legszebb szülésélményhez

Útmutató szüléshez – egy fontos könyv, ami hozzásegíthet a legszebb szülésélményhez

Ina May Gaskin, a világ legismertebb hivatásos bábája a hetvenes évek elején alapította meg férjével és kétszázötven társával a modern bábaság bölcsőjének számító legendás, Tennessee állambeli Farmot.

A ma is nagyrészt önellátó gazdálkodást folytató közösséget bábaközpontja tette világhírűvé, ahová ma már külföldről is érkeznek nők, hogy gyermeküket művi beavatkozás nélkül, támogató környezetben hozzák világra.

A könyv első részében az anyák által elmesélt szüléstörténeteket a szerző kommentárjai követik, amelyek laikusok és szakemberek számára is nélkülözhetetlen gyakorlati útmutatóvá és lebilincselő olvasmánnyá teszik a kötetet.

Gaskin nézeteinek kiindulópontja az, hogy a nők testi és lelki képességei tökéletesen alkalmassá teszik őket a természetes szülésre, ezért támogatni kell őket abban, hogy e képességükkel tudatos módon éljenek.

Józan, elfogultságmentes hangja, tudományos érvei hitelesítik az orvosi körökben is elismert szerzőt, ugyanúgy, ahogyan nagy felkészültsége mögött meghúzódó szakmai szerénysége is: mindig a szülő nőt tekinti a legfontosabbnak.

A könyv a Jaffa Kiadó gondozásában jelent meg és a legutóbbi, 2009-es megjelenéshez képest friss adatokkal, kiegészítésekkel bővítették most, a legújabb amerikai kiadás alapján.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?