You are currently viewing Van még szex New Yorkban?

Van még szex New Yorkban?

  • Olvasási idő:olvasási idő: 5 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Candace Bushnell amerikai írónő nevét a Szex és New York című könyv, valamint az ez alapján készült, világhírűvé vált sorozathoz kötődően ismerjük.

Több mint húsz éve, amikor meghökkentő és szókimondó könyvében megírta a manhattani elit szexuális titkait, rituáléit, új műfajt teremtett.

Az írónő most egy újabb úttörő írással jelentkezik, amelyben az ötvenen felüliek szexuális és ismerkedési szokásait fedi fel. A Van még szex New Yorkban? idén jelent meg magyar nyelven is.

Érdemes tudni az írónőről, hogy a kezdetek óta saját tapasztalatait írja meg könyveiben, valóban volt rovata az egyik amerikai hetilapban (The New York Observer) és ezek gyűjteménye jelent meg 1996-ban Sex and the City címmel. (Magyarul 2008-ban Szex és New York címen a GABO kiadó gondozásában.) Tíz évig volt házas, válása óta a csinos írónő folytatja a már jól ismert szingli életmódot, és érett középkorúként is tovább kalandozik, illetve „vadászik” a betondzsungelben.

Az első kötete óta több könyve is megjelent Amerikában és hazánkban is, a legújabb Is There Still Sex in the City? című szintén önéletrajzi ihletettségű könyv. A történetek helyszíne ezúttal a manhattani Upper East Side, illetve egy „Falu”-nak nevezett vidéki település.

Candace Bushnell

Bushnell a tőle megszokott szatirikus stílusban tárja elénk azoknak a középkorú férfiaknak és nőknek az ismerkedési szokásait, akik tovább navigálnak a szerelem és a kapcsolatok örökké modernizálódó világában. Bushnell bemutatja az olyan tipikusan 21. századi ismerkedési jelenségeket, mint például a „váratlan kölyöktámadás”, amikor egy józan idősebb nő egy nála sokkal fiatalabb férfi érdeklődésének a középpontjába kerül, megismerhetjük a Mona Lisa kezelést, egy vaginahelyreállító sebészeti eljárást, amit gyakran ajánlanak a középkorú nőknek, és megtudhatjuk, milyen esélyei lehetnek egy elvált, ötvenes nőnek a Tinder világában.

Bushnell aktualizálja és átírja a Szex és New York egyik legnépszerűbb sztoriját, a „kerékpáros fiúk”-at. Ők voltak azok a férfiak, akik mindig fel akarták vinni a biciklijüket a nő lakására. A kerekezés egykor néhány különc srác rendellenes viselkedésének számított, de mára széles körben elfogadott lett. Az írónő megismerteti velünk a „kerékpáros fiúk” új alfajait, és feltérképezi, hol és hogyan lehet becserkészni őket egy kerékpár segítségével. (Azt is elárulja, hogy érdemes-e.)

A téma egyedi és ritka, a stílusa továbbra is könnyed és humoros, miközben Bushnell minden szemszögből megvizsgálja a szerelmet és az életet. Beszél a házasságról és a gyerekekről, a válásról és a gyászról, valamint a nőkre nehezedő társadalmi nyomásról, ami ma már nemcsak azt követeli tőlük, hogy őrizzék meg a fiatalságukat, hanem azt is, hogy legyenek sikeresek és gazdagok. A könyv kíméletlenül őszinte társadalmi körképet ad, és hasznos olvasmánya lehet mindenkinek, akit érdekelnek a huszonegyedik század párkapcsolati kérdései.

A könyv megtalálható a könyvesboltokban vagy megrendelhető itt, a kiadó honlapján.

Aki még nem olvasta az eredeti Szex és New York könyvet, még bepótolhatja.

(Kép forrása: https://www.candacebushnell.com/)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?