You are currently viewing Love Is in the Air – avagy így lettem újra konyhatündér

Love Is in the Air – avagy így lettem újra konyhatündér

Régóta szemeztem vele. Mindig rámkacsintott, akárhányszor találkoztunk valahol. De sokáig kerültem a közelségét. Pedig nem kellett volna.

Többféle alakban, típusban és formában környékezett meg.

Aztán végül úgy döntöttem, beadom a derekam, hiszen ahogy másoktól hallottam, ő olyan társ, akivel sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz az életem.

Annyira sokan áradoztak róla, hogy nekik is ilyen társuk van, hogy már csak a nekem legmegfelelőbbel kellett,

hogy összehozzon a sors.

Ő pedig nem más, mint az eddigi legcsodásabb társ a konyhában -a kávéfőző után- , akivel valaha találkoztam.

A forrólevegős fritőz vagy más néven air fryer rabolta el a szívem.

És mivel már van előéletem a márkával, akiben eddig nem csalódtam, így most is a Sencor mellett tettem le a voksomat. A Sencor SFR 3130BK csinos kis formás darabja és egyszerű kezelhetősége nekem nagyon megnyerő volt rögtön.

Mindamellett, hogy szinte az összes ismerősöm, akivel beszéltem róla, ódákat zengett az ő ilyen sütőjéről, kíváncsi voltam, mit tud nekem adni.

Nekem, a dolgozó kisgyerekes anyukának, aki folyamatos időhiánnyal küszködik.

Nekem, aki a közel 2 éves kislányának leginkább házi kosztot szeret adni, de mellőzve az olajban tocsogó ételeket.

A legjobb barátnőm -akivel egyidősek a gyerekeink- fel is vonta a szemöldökét: Neked még nincs ilyen sütőd?? Imádni fogod, a főzés fele annyi idő lesz, meglátod!

Kezdtem magam kellemetlenül érezni, hogy csak én vagyok ilyen maradi…

Szóval minden a gép mellett szólt.

Beléptem egy szuper Facebook csoportba, ahol a tagok géptípussal és pontos leírással osztanak meg recepteket, így rákészültem az első sütésemre.

A kislányom nagyon szereti a sült édesburgonyát, így azt készítettem neki.

Fagyasztott termék volt, amire -számomra- csodával határos módon rá volt írva a forrólevegős fritőzben való használati utasítás is. Én már régóta kizárólag olyan mirelit termékeket veszek, amiket sütőben el lehet készíteni, mert utálom az olajszagot a lakásban.

És ennél a sütőnél szintén nincs! Ugyanis speciális levegő keringető rendszerrel, illetve integrált levegőszűrővel rendelkezik, amely elnyeli a különböző szagokat főzés közben.

A burgonya nagyon finom lett és tényleg fele annyi idő alatt készült el, mint a sütőben! És nem kellett megvárni, míg bemelegszik a sütő, mert itt az előmelegítés is csak 3 perc.

Többféle mirelit, előre panírozott terméket kipróbáltam benne, mind finom lett! Szóval ezeket simán ebben sütöm mostantól kizárólag!

A gép tisztítása is meglehetősen egyszerű, mivel a kivehető sütőkosara tapadásmentes felülettel van bevonva. Nem ragadnak le benne az ételek alapvetően, bár én volt, ami alá tettem azért sütőpapírt.

Ahhoz, hogy azt érezzem, ez a sütő tényleg mindenre alkalmas, sütöttem benne mindenfélét:

Például csirkecombot, aminek olyan ropogós lett a bőre, belül pedig nem volt száraz, hanem tökéletes, olyannyira, hogy még a férjem is megkérdezte, hogy ezt tényleg ebben sütöttem?!

De készítettem benne leveles tésztából pizzás és sonkás-sajtos csigákat, sajttal töltött sült virslit, muffint és gesztenyét is! Mindegyik úgy fogyott el, hogy amire térültem-fordultam, rájárt a család, nekem volt, hogy nem is maradt belőlük…

A lehetőségek tárháza határtalan, még fogok benne sütni kolbászt, hurkát , kenyeret és más finomságokat is.

Elvileg bír a sütő minden olyan sütőformát, amit a hagyományos légkeveréses sütés is, például a muffint is szilikon formákba tettem bele, minden rendben volt.

Plusz jó pont, hogy mivel kisebb adagonként lehet sütni ebben a gépben (ami egyébként két főre teljesen elég), így a családnak folyamatosan tudom adni az újabb friss adagokat mindenből, maximum 15 perc leforgása alatt!

Szóval az új társam még tartogat nekem pár élmény- és ízdús randevút a konyhában, az egészen biztos!

Végre újra szeretek főzni, mert nem kell egész nap a konyhában állnom, mégis villanthatok a finomabbnál finomabb fogásokkal!

Tomkó Bori
főszerkesztő

(kezdőkép: Unsplash, fotók: a szerző tulajdona)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?