You are currently viewing A csillagjegyek és a takarítás

A csillagjegyek és a takarítás

Takarítás. Minden csillagjegyet mind másképp érint…

Lássuk:

Kos

A takarítás kitolás. Türelme, az meg végképp nincs hozzá. A kosz, mosnivaló és általában a házimunka időrabló, felesleges dolog, csak akkor lát neki, ha nincs más választása – és nincs semmi fontosabb a tennivalói közt. Akkor viszont fogja, és megcsinálja, méghozzá jól, alaposan.

Bika

Mottója: Ej, ráérünk arra még! Amíg fel tud öltözni, és van még miből enni, halogatja az elkerülhetetlent. De ha már nincs más választása, vagy besokall a rumlitól, fogja, és egyhuzamban kitakarítja az egész lakást.

Ikrek

Fáradhatatlan. Na persze, nem a klasszikus értelemben vett takarításban. Tesz-vesz, tornyot épít a mosatlanból, a tükörre mintát fúj a habból, az ujjával rajzol rá, a mosott ruhákból bunkert épít a gyerekekkel. Talál egy csomó, érdekes dolgot. Remekül szórakozik. Mire végez, a rendetlenség nem csökken, és talán kicsit nagyobb lesz a kosz, mint előtte.

Rák

Fantasztikus: maga a tökéletes, precíz takarító gépezet. Nincs porszem vagy párosításra váró zokni, mely kifogna rajta. Ha kosz tűnik fel valahol, ott terem, és intézkedik. Vele jó élni: nem nyöszörög, az otthon szépítését nem éli meg áldozatként – hisz a végén rend és harmónia veszi majd körül.

Oroszlán

Ő az, aki minden fázist mégis jobban tud(na). Mert persze a takarítást, ha lehet, nem ő csinálja: házvezetőnő, takarítónő, mosoda – legszívesebben őket mozgósítja. Ha neki kell takarítania, akkor viszont bizonyítja: bár nem szerette volna ő megcsinálni, valóban, ezt is ő tudja jobban.

Szűz

A rendet szereti, az a lételeme. Takarítás közben valószínűleg közben telefonál párat, s pár emberrel azért tudatja, mit csinál – ha épp élvezi, ahogyan alakul a rend, és nem dühítette fel túlságosan a rendetlenség, mert azt nem bírja elviselni.

Mérleg

Fejben tervet készít a munkafázisokról. Több körben felméri a helyzetet, kissé nehezen dönti el, mire is lesz szükség. Ezután módszeresen kitakarít, az eredmény a lakberendezési magazinok képeit megszégyenítő.

Skorpió

Vele gyakran előfordul, hogy azt veszi észre, hogy megint takarítani kell. Valahogy hajlamos felgyűlni a tennivalója. Nehezen viseli, de ha kell, azért csinálja. Aki eközben a közelébe téved, elcsíphet egy-egy kevésbé idézhető mondatfoszlányt a koszról, szennyesről és mindazokról, akik miatt most ezt kell csinálnia. Egyáltalán, ki pakolt így szét?

Nyilas

Jót beszélget közben (lehet, hogy leginkább csak ő beszél). Elmosogat és kitakarít, de nem kap frászt, ha nem minden edénye fénylik, mint a tükör, vagy a padlójáról nem ajánlott mindenhol enni. Lehet, hogy a szőnyeg alatt is landol némi por.

Bak

Nagyon ért hozzá: végeredményként a konyha ragyog, a fürdő szintén, a hajtogatott ruha tökéletesen hajtva, párhuzamos oszlopokban áll a tisztára törölt szekrényekben. Szereti a rendet, a végeredmény elégedettséggel, büszkeséggel tölti el.

Vízöntő

Nem szereti a takarítást. De a rendetlenséget sem. Ha nagyon kell, kitakarít, de vigyázat: ha kívülről erőltetik, lehet, hogy csak azért sem csinálja meg!  Takarítás közben lehet, hogy átrendez ezt-azt, hogy a kreativitása átsegítse a monoton fázisokon. Utána megérdemelten pihen.

Halak

Megbeszéli a családdal, hogy miket fog megcsinálni. Még mindig beszél. Közben megnézi a mosott ruhákat, elkészíti a mosogatóvizet. Újra odamegy a ruhákhoz, megnézi jobban, mennyi van, kiönti őket az ágyra a lavórból. Előkészít pár elmosásra váró poharat, ezekkel fogja kezdeni. Nekikezd. Észreveszi, hogy a mosogatóvíz kihűlt. Enged hozzá meleget. Tesz bele még mosogatószert. És még egy kicsit. Beáztat pár poharat, sajnos nagyon csúsznak, észreveszi, hogy a keze is kiázhat így. Vesz még elő konyharuhát, hogy legyen mibe megtörölni. Gyorsan elmossa a már vízben lévő poharakat. Jól megtörli a kezét, a ruhákat visszateszi a lavórba.

Kárpáti Kata

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?