You are currently viewing A gazprobléma

A gazprobléma

Nő és Férfi csodálatosan különbözőek mindenben. Ez nagyon sok példával szemléltethető, vegyük rögtön a legegyszerűbb problémák megoldását.

Alaphelyzet: kinőtt a gaz a kocsibeállón a viacolor közül. Egyáltalán nem szép látvány, hát nézzük miképpen oldja meg a Nő és a Férfi?

Elsődlegesen a Nő észleli a problémát, a Férfinek fel sem tűnik, hiszem semmi nem akadály, amin át lehet gázolni egy autóval.

Nő: Macikám, láttad? Megint milyen csúnya lett ez a kocsibeálló, a sok gaztól? Nem akarok gyomirtózni a gyerekek miatt, egyszerűen kivágom gyökerestül egy késsel. Lehet, hogy sokáig tart majd…

Férfi (gondolja): milyen gaz … a hol? …. AHA! Megint szükség van briliáns problémamegoldó képességemre, mert, hogy nem fogok négykézláb gazt vagdosni, az hétszentség. És ő sem azokkal a szép kis térdecskéivel! Irány a „játékbolt”!

Férfi (mondja): Nyuszikám eljössz velem a barkácsáruházba?

: Ne haragudj, de nincs kedvem megint másfél órát bámulni a legtutibb csiszológépet kora délután, menj most egyedül…

Férfi: Akkor csók! – és elviharzik.

Az ő megélése szerint, miként egy hős megmentő. A Nőé szerint, mint egy cserbenhagyó gázoló.

Ezen a ponton kettéválik a történet. Biztosak lehetünk benne, hogy mind a ketten bőven el vannak foglalva a gondolataikkal.

A Nő agyában biztos, hogy lefut az a program mely szerint a Férfi egyedül hagyta azzal a rohadt gazos kocsibeállóval, és: „Vajon egyáltalán meghallotta, amit mondtam neki?”

A Férfi… Nos igen, a Férfi megtért szerszámok, csavarok, zárak és vasalatok, továbbá a csodás kütyük Mekkájába. Itt el is üt pár laza órát, elvégre tisztában kell lenni minden újdonsággal! Közben azért nem megy ki a fejéből a „feladat”, de főleg a térdecske. Mind a kettő. Meg persze a sajátjai is, amit szintén kímélni szeretne.

Főhősnőnk délutáni szunyókálásából irgalmatlan bűzre riad. Kirohan a garázsba, hiszen onnan jön a szag. Ott találja a Férfit, arcán boldog elégedettséggel.

-Vettem ezt a csodálatos műszert, 650 fokkal lehet kiégetni a kövek közül a gazt, le sem kell hajolnod! – Büszkesége határtalan.

-És mi ez az éktelen bűz? – kérdi a Nő arca elé tartott kézzel. Mire a Férfi, kisfiús mosollyal:

-Kipróbáltam egy kartondobozon, mennyire ütős: néz micsoda óriási lyukat égetett bele!

Legéndi Adrienn

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?