Gurul a humorkocsi. És átgázol rajtad. – Megjelent az Aradi-Varga humorista duó könyve!

Mi történik akkor, ha két humorista összeáll, és egyesíti szellemi Jedi-erejét? Olyan hatással lesz ránk, hogy még egy sajton található luknak is azt mondjuk majd, én vagyok apád.

Mi történik akkor, ha két humorista egybeteszi, ami sütnivalója csak van: összes humorélesztőjét és poénsütőporát, és megkínálnak minket a végeredménnyel? Komorrontás.

A rosszkedv elszáll, és nevetve fogjuk a hasunkat, azért is, mert közben szépen kapunk gyomrosokat is.  Aradi Tibor és Varga Ferenc József mindent elmesél fergeteges duójukról, mely évek óta járja az országot és a webet. Hogyan ismerkedtek meg, hogyan ismerték meg őket, és miként lettek olyan népszerűek, hogy még az internet is bemondta, milyen viccesek.

A Mondom a Ferinek, Tibi című könyv igazi intellektuális roadshow, utazás a két humorista koponyája körül, mely során még közelebb kerül hozzánk ez briliáns stand upos páros.

A könyves utazás során kiderül, hogyan kerül reklám egy temetési beszédbe?

Miképpen született meg Kókusz alakja azon a bizonyos piacon, ahol véletlenül ott maradt a mikrofon?

Miért ír minden verset Donászy Magda?

Aradi Tibor és Varga Ferenc József huszonöt éve szórakoztatja közönségét. De kik is ők valójában?

A pincér és a tanár? A sofőr és a vezetni nem akaró? A szkeptikus és a hívő? A gyermekes és a gyermektelen? Tűz és víz?

„Két nagyon hasonló és nagyon különböző ember beszélgetését örökítjük meg. Feri tanár volt, én meg levespostás. Köznyelven pincér. Bár én jobban szeretem a hivatalos megnevezést, a felszolgálót. A kettő ugyanaz, de a luxusprostituált is jobban örül, ha kurva helyett örömlánynak hívják. Egy jó szinonima olyan, mint egy vásárolt kutyabőr.”

Ebből a kötetből nem csupán két humoristát ismerhetünk meg, de az elmúlt negyedszázad magyar kabarékulisszái mögé is bepillanthatunk. Hogyan épül fel egy szórakoztató műsor, milyen volt a Mikroszkóp Színpad fénykora és hanyatlása, hogyan lesz valakiből manapság humorista…

Az Aradi–Varga-duó megpróbálja a lehetetlent: úgy elmesélni kettejük történetét, hogy közben nem a botrányra fókuszálnak. Nem szeretnék ráborítani a bilit a szakmára, de nem hallgatják el azt sem, ha valami nem tetszik nekik, s mindeközben önmagunkkal is kritikusak. Persze az az olvasó is jól szórakozik majd – rosszul szórakozni ugyanis képtelenség –, aki a „hülyeségükre” kíváncsi: helyenként abszurd, máshol bölcselkedő, néhol blőd, másutt éretten közéleti, vagyis meglehetősen eklektikus humorukra.

És akinek ez sem elég, az egy különös autózáson is részt vehet, ahol világmegváltás közben Aradi Tibor néha keményen beszól az elé tolakodó autósoknak.

Megijedni nem kell, a vége úgyis happy end lesz!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?