Hét nővel chatelni maga a… – avagy így beszélgetnek online a Carrie szerzői

21 óra 11 perc, valahol egy messzi-messzi galaxisban… a B612-es bolygó és a bizarr, macskás szomszédtól jobbra.

Pittyeg a telefon. Üzenet Boritól (Carrie főszerk.- a szerk. Semmi szóismétlés- a szerk.)

– Laci, benne vagy egy fotómontázsban?

– Az mit takar?

– Választasz egy szót a figyelemfelhívó mondatunkból, felírod egy papírra, és lefotózod magad vele.

Laci benne van, és ekkor még nem is sejti, hogy élete egyik legnagyobb kalandjára vállalkozott.

Aztán hirtelen azon kapja magát, hogy egyik pillanatról a másikra hét nővel beszélget.

Egyszerre. Vagyis csak kapkodja a fejét és próbálja felvenni a ritmust velük, de amikor már majdnem sikerül bekapcsolódnia, szembesülnie kell egy, ha nem A Problémával.

Kedvenc kolléganői elkezdik kifesteni a chatszobát. Há’ mer’ ugye egyértelmű, hogy amikor fotómontázs a téma, akkor alap, hogy az egyik legfontosabb napirendi kérdés, hogy milyen színű buborékban jelenjenek meg az „üzik”. Természetesen sunshine Barbie kedvenc színe mellett voksolnak a kolleginák, Laci meg utat enged a szeméből kifakadó első könnycseppnek.

A pink alakulat innentől kezdve felpörög, és egyszerre repkednek olyan kifejezések, hogy koronavírus,

meg Eva Longoria szempillagöndörítőjének a vízálló mit tudom én micsodája.

Kép persze még sehol, de már élénk csacsogás megy arról, hogy legyen-e filter a képeken vagy sem, meg maszkban jobb lenne, mert „juj sminkelnem kell!”

Az este folyamán megoldás nem születik, viszont a szokásos like-jelet leszavazzuk és helyette egységesen a vörösbort tartalmazó pohár mellett tesszük le a voksunkat.

Haladás van!

Másnap reggel Bori a képek után érdeklődik. Laci azonnal jól neveltté szelídül és készíttet a feleségével egy képet. Ismétlem egyet.

Adri közben a maszk használata mellett kampányol, mert akkor „csak a szememet kell kifesteni” Eszti „öt hónapja nem nézek ki jól és bömböl a gyerek az arcomba”, Dóri beállít egy tisztasági betéttel az arca előtt, Nóri a férje nem létező fotós tehetségét ecseteli, Szilda közben bedob egy képet, amin nagyon aranyosan fest a gyermekeivel, csak éppen a papírra írt szöveget bízza a fantáziánkra, Pinkanyu pedig biztosít minket arról, hogy majd vesz hajfestéket.

Laci ekkor tölti ki magának az első pohár bort, Eszti meg vidáman ecseteli, hogy délután a tévé a Napsütötte Toszkána című kedvencét sugározza, és nagyon megnézi, annak ellenére, hogy megvan neki „vinin”. Kettőn is. Eszti biztosra megy, na!

Adriról kiderül, hogy a „gyorsan ráklikkelős fajta”, amit ne értsünk rosszul, de már mindenki röhög. Dóri fejébe ezalatt „beleállt a papír”, Szilda négy gyermeke mellett igyekszik egy képet készíteni, ami már durván challenge kategória, Nóri pedig valószínűleg inkább kilövette magát egy másik Naprendszerbe.

Fél egy körül elmegyünk kajálni, a montázs még mindig csak fejben van meg, de ismét

központi kérdés a filter használat.

Bori végül azt használja, amitől „nem tűntök annyira sötétnek”Dóri ezúttal intimbetét helyett pálinkával, Pinkanyu sajnos migrénnel jelentkezik be, de  Adri megállapítja, hogy úgy fest a képen, mint egy álomlány, de a bizarrabb verzióból. Szilda pálinkát szeretne, Bori megissza helyette ebéd után (mindent a csapatért!), Nóri még mindig a fotómontázs okozta traumás sokkot piheni ki, Eszti Adrival megtárgyalja, hogy milyen könnyfajták (?!) vannak, Laci pedig érzi, hogy nem baj, ha újra tölt magának.

Délután négy körül végre sikeresen lezajlik a szülés, mindenki mondja a másiknak, hogy milyen gyönyörű és ő milyen ronda, a lányok nekiállnak sírni és innentől kezdve megállíthatatlanul pörögnek a szívecskék és már az legújabb projecten törik a fejüket:

normális férjet kell találni Dórinak!

Laci pedig újra tölt, megszámolja a fején az új hét ősz hajszálat, melyekkel az elmúlt órák leforgása alatt gazdagodott és mosolyog.

Ezúton kérünk elnézést attól az embertől, akinek Adri véletlenül  elküldte az őt ábrázoló fotóját. Borinak szánta, de közben jött a riasztószerelő. Adri üzeni, hogy nincs szó semmi körátok e-mailről és nem is apasági témára utal a kezében tartott papíron a felirat: „Te is”.

Ui. Carrie Lányok, én így szeretlek titeket!

Hegyi László
Férfi titkok

(kezdőkép: Unsplash)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük