You are currently viewing #zanyatípusok – A Mintaanyu

#zanyatípusok – A Mintaanyu

A következő #zanya minden anya rémálma. Következzék Mintaanyu!

Ő látszólag mindig tökéletes, mindene megvan, s mellette mi, átlagos anyukák labdába sem rúghatunk.

De talán nem is akarunk…

(Ezek a karakterek – bár megtörtént események alapján kerültek megformálásra – karikatúrák. Mindegyikből van mindannyiunkban egy kicsi. Ha túl komolyan veszed magad, kérlek, ne olvasgass!)

 

A Mintaanyu

Szoknyája sosem ér térd fölé, háta soha nem görbül, tartása annyira egyenes, hogy simán betámasztható a sarokba, szikrázó szimmetrikus mosolya ekkor sem lohadna le!

A környezete magazinba illő, csodás, ragyogó. És ezzel egy időben ő az,

akinek haja mint az ében, ajka mint a vér, bőre mint a hó.

Nem is jár, hanem suhan, királynői minőségben. Álla nem a talajjal, hanem a pisa-i ferde toronnyal párhuzamos, ebből adódóan tekintetét egyszerű halandóra, mint mi, nem is tudja vetni.

Soha nem csinál rántottát, a minimum az “oeuf brouillé”, enyhe orrhanggal ejtve. Az sem baj, ha a kettő egy és ugyanaz… A legközönségesebb hétköznapi vacsora a tárkonyos borjúraguleves, petrezselymes burgonyagombóccal, a’la rutyutyu. Természetesen a családi ezüsttel tálal,  a csüngő csilláros csocsi-rogyi étkezőben. Modoros társalgással remekül szórakoztat, francia nevelőnői tartásban.

Közben a gyerekek majd megvesznek egy jó szalonnasütésért,

füstösen, ragacsosan,

nagyokat nevetve.

Utoljára 2008. augusztus 11.-én engedte el magát, amikor az esküvője napján kurjantott.

Azóta az élet egy komplett teljesítménytúra, mert ő a tökéletes háziasszony, ezen felül a megtestesült illem, az utolérhetetlen családi logisztikus, valamint a pályát tévesztett mesterszakács.

Ha délután derül ki, hogy hirtelen sütit kell vinni másnap a suliba, akkor bodros selyemruhája fölé kötényt köt és megalkotja azt a tortát, amitől egy cukrász is besárgulna,

az én kis sajtos pogácsám viszont sírva fakad.

Pórnép közé nem ereszkedik le, a gyerekeket Apuka szokta a játszótérre belopni, ha értük megy a suliba.

Az iskola jótékonysági báljára uszályos nagyestélyiben érkezik, tiarásan, mint egy stepfordi feleség. Apuka büszke, mi pedig jól szórakozunk.

Ha valaki bármiben jobb, mint ő, onnantól kezdve az lesz a halálos ellensége, és mindent elkövet, hogy ellehetetlenítse a nyomorultat…

Simulékony, tökéletes modorával mindenhová beférkőzik, hogy a célját elérje, és akkor következik a teljes testi, lelki és egzisztenciális megsemmisítés. És lehetsz bárki, ha ilyen Mintaanyuval csapsz össze, a kutya nem fog hinni neked, mert piciny részigazságokból kreál neked egy újat.

Semmi esélyed. Hagyd győzni!

Mindig.

Legéndi Adrienn

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?