You are currently viewing 3 családi elektromos autó, amit érdemes közelebbről megnézni

3 családi elektromos autó, amit érdemes közelebbről megnézni

Környezetvédelem, zajmentesség, állami támogatás. Talán ez az első három szó, ami eszembe jut az elektromos autókról.

Eddig a családi jelzőt nem nagyon tudtam elé helyezni, de szerencsére fejlődik annyira a piac, hogy most már simán vehetünk olyan elektromos autót, ami kellően kényelmes, viszonylag nagy terekkel rendelkezik és akár hosszútávra is használhatjuk.

Három autót fogok most bemutatni, amelyek teljesen véletlenül mind a PSA csoporthoz tartoznak.

Életem első elektromos autója, amit vezettem, egy E-Berlingo volt, ami történetesen szintén egy PSA modell. Beültem, és nem hallottam, hogy megy a motor. Annyira furcsa volt ez számomra, hogy az a vezetési kísérlet kudarcba is fulladt, a kollégámnak kellett átállnia vele, mert nekem nem igazán ment. Aztán kipróbáltam egy Volkswagen e-up-ot is a MOL Limo keretein belül, de ott is 2-3 alkalommal lefulladtam, és azóta se igazán mentem másik típussal. Akarom én ezt nagyon, mert nagyon kis helyes elektromos autók vannak már, csak még úgy néz ki, várat magára a dolog. No, de térjünk vissza a kiszemelt autókhoz!

Opel Corsa-e

Az Opel Corsa sem az a kis városi cirkáló, ami régen volt, egy kétgyerekes család majdnem simán belefér, ha egy hetes utazásról van szó (a majdnem simánt azért írom, mert azért ki tudja, ki mennyi csomaggal készül az útra).

A legalacsonyabb árú (11.410.000 Ft) szériában is számtalan, gyerekbarát konstrukciót találunk, ilyen például a 2 db ISOFIX csatlakozó a hátsó üléseken, a manuálisan kikapcsolható utasoldali légzsák, a fejtámla a hátsó középső ülésen, a manuális gyerekzár a hátsó ajtókon, csomagtérvilágítás, valamint a magasságban és mélységben állítható kormányoszlop, ami inkább a kismamák számára ideális. Emellett sávelhagyás-érzékelő, jelzőtábla-felismerés, esőérzékelő, és abroncsnyomás-érzékelő is belefér az árba. Opel+ tartozékként pedig kérhető a gyerekeknek hátulra tálca, ami beépített pohártartóval is rendelkezik.

Egy töltéssel akár 330 km is megtehető vele, az akkumulátor mérete 50 (47,5) kWh, gyorstöltő állomásról 30 perc alatt 80%-os töltöttség is elérhető. Nem azt mondom, hogy olcsó, de tényleg jól felszerelt kis gépezet, városi közlekedésre tökéletes, de akár hosszabb távokra is ideális lehet, csak tudni kell használni.

Peugeot e-208

A Corsa testvérmodellje, a Peugeot e-208 benzines változatát a 2020-as év autójának választották a Genfi autószalonon. Nem csodálom, hogy megakadt a bírák szeme rajta, hiszen nagyon kis vadóc a megjelenése már kívülről is.

Jelenleg kedvezményes áron (10.200.000 Ft) kapható a Peugeot márkakereskedésben, az Active felszereltségű elektromos autó, amelyben szintén található hátul 2 db ISOFIX csatlakozó és ennyiben meg is állt a gyerekbarát mivolta.

A cikk folytatásáért kattints ide >>>

JRR
AnyaVerda

(képek forrása: Peugeot 208:  Peugeot M5, Opel-Corsa-e:  Opel médiaoldal, DS3CB: DS Média Center)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?