You are currently viewing Elektromos autó megfizethető áron – Ez a Dacia Spring

Elektromos autó megfizethető áron – Ez a Dacia Spring

A napokban nyilatkozta Luca de Meo, a Renault vezetője, hogy a közeljövőben annyira elszállhat a kisautók ára, hogy érdemesebb lesz inkább elektromos autót vásárolni.

Úgy tűnik, a Dacia nem várja meg ezt az időszakot, inkább piacra dobott egy megfizethető árú elektromos autót, ami a Dacia Spring nevet viseli.

A Dacia is a Groupe Renault tagja, így lehet, hogy Luca de Meo kicsit a saját malmára is hajtotta a vizet ezzel a kijelentéssel. A Dacia Spring egy olyan Duster, ami elektromos, szebben nem tudom leírni. Kinézetre szinte ugyanaz, csak annyi a különbség, hogy a motorháztető alatt benzinmotor helyett 27,4 kWh-s akkumulátorok rejtőznek. Elvileg 230 km-t képes egyetlen töltéssel elmenni (az adat jelenleg jóváhagyás alatt áll), és villámtöltéssel akár 50 perc alatt 80%-os töltöttség érhető el (Wallbox falitöltővel 4 óra 50 perc alatt tölthető 100%-osra). A töltőlyuk elöl, a Dacia jel alatt található, így nem bontja meg a formát semmilyen bemélyedés.

A Comfort változat 6.499.000 forinttól elérhető, míg a Comfort Plus 6.899.000 forintért vihető, érdemes azt a 400 ezer forint pluszt rááldozni a kiegészítőkre (ebben még nincs benne az állami támogatás, ami ugye 2.500.000 Ft, szóval így akár kicsit több, mint 4 millió forintért lehet elektromos autónk).

Mit találunk a Comfort Plus-szal felszerelt autóban?

400.000 forint felárért kapunk tolatóradart, tolatókamerát, érintőképernyős multimédiarendszert okostelefontükrözéssel (Android és IOS egyaránt), emelkedőn elindulást segítő rendszert, ISOFIX-et, kikapcsolható utasoldali légzsákot, vészfékező rendszert, fűthető hátsó ablakot, és háztartási vésztöltőt.

Beszerezhetünk még 100.000 forintért töltőkábelt, valamint 180.000 forintért villámtöltő csatlakozót, és ha mindenképpen bogyópiros autóba ülnénk, akkor arra is kell költeni 130.000 forintot. Akármennyire is el akarnánk szállni az árakkal, 5 millió alatt kapunk egy korrekt kis elektromos autót.

Tudom, nem Tesla meg nem Volkswagen, de kezdésnek talán ez is megteszi, aztán vagy beleszeret az ember, vagy nem.

A cikk folytatásáért kattints ide >>>

JRR
AnyaVerda

(kezdőkép: youtube.com)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?