You are currently viewing Kicsit gömbölyű, kicsit szögletes: ilyen az új Kia Sorento

Kicsit gömbölyű, kicsit szögletes: ilyen az új Kia Sorento

Úgy voltam a Kia Sorento-val eddig, mint a mesében: számomra egy kis gömböc volt, ami mindent és mindenkit elnyelt.

Most megújult, már nem olyan gömbölyű, mint korábban, kicsit szögletesre alakították a hátulját, de a főbb jellemzői megmaradtak. Szép nagy autó, hatalmas terekkel, éppen megfelelő bármelyik nagycsalád számára. Szerencsére most kedvezményesen is hozzá lehet jutni, ám azért ne számítsunk 10 millió alatti árra.

Szerintem a Kia egy jó autómárka, jó modelleket gyárt, kielégíti mindenki igényeit. Gondoljunk csak az apró Picantora, ami bármelyik, első jogsis fiatal számára jó autó lehet, vagy ott van a Ceed, ami kényelmes, kompakt, elérhető kombi verzióban is, így akár céges autónak is kiváló lehet. Én azonban most az anyák/családok igényeit nézem, és a Kia Sorento új, Plug-in Hybrid modellje pont megfelelő lehet akár kisgyerekes, akár nagyobb gyerekekkel rendelkező családok számára.

70 km elsőre nem tűnik soknak, amit tisztán elektromos energiával képes megtenni az autó, de azt azért ne felejtsük el, hogy ez egy hibrid, úgyhogy innen nézve teljesen korrekt, sőt, még akár soknak is mondható. 100%-os töltöttség összesen 3 óra 25 perc alatt érhető el (ehhez szükséges 230V és 16 amper), ez akár a munkaidő alatt, akár éjjel könnyen teljesíthető, szóval szintén jó pont a gyártónak. A hétüléses verzió ülései csúsztathatóak, és 50/50 arányban dönthetőek, így kedvünkre alakíthatjuk a belső teret, valamint összesen 910 literesre növelhető a csomagtér, szóval egy kisebb bulit is tarthatunk az autóban, ha úgy gondoljuk.

A cikk folytatásáért kattints ide >>>

JRR
AnyaVerda

(kezdőkép: Kia.com)

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Itt a tavasz, hurrá, jöhet az autó nagytakarítás

Színpompás anya verdák tavaszra 

Mi az, amit érdemes tudni abroncsvásárlás előtt?

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?