You are currently viewing Sokmilliós anya verdák

Sokmilliós anya verdák

Igazából, ha jobban belegondolok, minden anya verda több millió forintba kerül, hacsak nem használt, 15 éves, vagy éppen örökölt (bár akkor is van örökösödési adó, nem?).

Vannak persze kivételek, az igazi monstrumok, a csillogó luxusautók, amik után az összes anyuka és apuka is megfordul. Nézzük meg, mennyiért lehet hozzájutni ezekhez a csodákhoz!

Audi Q5

Választhattam volna az Audi Q7-et is, de szerintem a Q5 is kellően nagy ahhoz, hogy egy család kényelmesen beleférjen. Az Audi nem véletlenül az egyik legnépszerűbb márka itthon (talán csak a BMW és a Mercedes előzi meg, de állandóan cserélgetik a sorrendet), hiszen kényelmes, gyönyörű anyagokkal dolgozik, és nem mellesleg jó autókat gyárt.

A Q5 is ezt a vonalat képviseli, tág terekkel, 550-610 literes csomagtartóval, háromszegmensű hátsó üléspaddal és könyöklővel bármilyen utazás élvezetessé válhat. Na, de mennyi az annyi, és milyen felszereltséggel bír? Megnéztem a jelenleg elvihető autókat, és a legolcsóbb változat 19.134.890 Ft-ért már a miénk is lehet. Ez egy Q5 Advanced 40 TDI quattro S tronic modell, ami számos extrával felszerelt.

Ami érdekes lehet nekünk, anyáknak, az a hátsó kamera tolatáshoz, a parkolást segítő rendszer (asszisztens csomag részei), azelektromos állítású vezető ülés, az ISOFIX gyerekülés rögzítési pontok (elöl, kikapcsolható légzsákkal, valamint elektromos gyerekzárral), az elindulást segítő rendszer, valamint a komfort csomag, ami többek között tartalmazza az elektromosan nyitható és zárható csomagtérfedelet, a parkolóradart, a fűthető első üléseket, valamint a multifunkciós kormánykereket. 19 millióért már legyen jól felszerelt autónk, és ez a Q5 így éri az árát.

BMW X5

Hasonló kaliber, mint az Audi Q5 (még a számot sem lehet eltéveszteni), azonban a BMW X5 már Plug-in Hybrid változatban is elérhető, amiben érzek némi ellentmondást, de ha legalább ennyivel segítünk a Földnek, akkor legyen. Tisztán elektromos energiával 80 km-t képes elmenni az autó, ami egész soknak számít a hibrid modellek körében. A BMW X5 xDrive40i induló ára 22.265.000 Ft, ami nem kevés, és annyira bénán van feltüntetve a felszereltségek listája, hogy igazából olyan sokat nem tudok meg róla. Az biztos, hogy van benne parkolóradar, gumiabroncsnyomás-figyelő rendszer, elektromos ülésállítás, meg sportülések elöl, de se egy ISOFIX, se egy légzsák, se más plusz, vezetést segítő rendszer nincs a felszereltségek listáján, úgyhogy ez alapján a 22 millió forint baromi soknak tűnik.

Mercedes-Benz GLC

W1N0G8EB4LF756705

Ha már úgyis megemlítettem a triumvirátust, nem hagyhatom ki a felsorolásból a Mercedes-Benz GLC-t sem, és be kell, hogy valljam, teljesen meglepődtem az árán.

A cikk folytatásáért kattints ide >>>

JRR
AnyaVerda

(Képek forrása: wikimedia.org)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?