You are currently viewing Tényleg a forró kocsi a legjobb hely a gyerekednek?

Tényleg a forró kocsi a legjobb hely a gyerekednek?

Igen, itt a meleg, tulajdonképpen egyik pillanatról a másikra arcon csapott bennünket, de hát örülni kell neki, hiszen nyár van. Ezzel együtt sajnos megszaporodik a kocsiban felejtett gyerekek és kutyák száma, ami eléggé szomorú.

Milyen óvintézkedéseket lehet hozni (ha egyáltalán lehet hozni) ilyen esetben?

Nemrég láttam egy videót, amin két babakocsi áll egymás mellett, az egyik le van takarva egy kendővel, a másik pedig nincs (természetesen baba nincs a kocsiban). Kiteszik őket a napra, majd egy pár óra múlva megnézik a hőmérőket, és látják, hogy hoppá, a letakart babakocsiban konkrétan 39 fok van, míg amelyik szabadon van, abban „csak” 33. A kérdéses videót itt nézheted meg:


Gondoljunk bele abba, hogy egy felforrósodott fémdoboz mennyivel gyorsabban melegszik fel, és egy kutya vagy egy baba mennyivel korábban kap hőgutát, minthogy otthon hagytuk volna őket. Tudom, nincs mindenkinek nagymama a közelben, de ha magaddal viszed a gyereket a bankba vagy bárhova ügyet intézni, akkor nem lesz semmi baja. Nézzük meg azért pár példán keresztül, hogy milyen alternatíváid vannak:

Be kell menned bevásárolni a boltba, de a gyerek elaludt

Ha pici, akkor simán pattintsd ki a hordozót és már viheted is magaddal, ha nagyobb, akkor pedig majd megoldod a bevásárlást máskor. Nem omlik össze a világ, ha pizzát rendeltek este.

Banki ügyeket kell intézned, de a kutya bent van a kocsiban

Ne hagyd bent még akkor sem, ha rövidszőrű/kistestű/nagytestű/most fürdött. Ennél még az is jobb alternatíva, ha a bank ajtajánál kikötöd egy oszlophoz, de a legjobb az, ha nem vele mész ügyet intézni. Bármilyen klímamentes lakás jobb egy forró autónál.

Véletlenül bezárod a gyereked a kocsiba a tűző napon

Mindenkivel megesik, higgadj le! Azonnal hívd a rendőröket, ők majd segítenek. Tarts szemkontaktust a gyerekeddel, nyugtasd meg, hogy nem lesz semmi baj. Tudom, az autó drága mulatság, de ilyenkor az se érdekeljen, hogy valószínűleg betörik majd az ablakot, és belülről nyitják ki. Szerencséd van, ha a gyereked már akkora, hogy le tudja tekerni az ablakot, mert így hatalmasat segít neked.

Meglátsz egy babát/kutyát egy bezárt autóban

Ne legyen kérdés számodra a rendőrség értesítése. Lehet, hogy az anyuka csak 10 percre ugrott be a boltba, de az alatt a kocsi simán felforrósodik annyira, hogy baj lehet. Várd meg a hatóságot, és segíts nekik, ha pedig előbb megérkezik a „felelős” szülő, akkor mondd el neki, hogy kire vársz éppen. Ha jófej, akkor megvárja őket, és elmagyarázza, hogy mi történt, ha nem, akkor még valószínű a te kocsidat is végigkarcolja, majd sértődötten távozik a helyszínről.

A cikk folytatásáért kattints ide >>>

JRR
AnyaVerda

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?