You are currently viewing 12 jel, hogy pároddal érzelmileg is kapcsolódtok egymáshoz

12 jel, hogy pároddal érzelmileg is kapcsolódtok egymáshoz

Általánosságban elmondható, hogy egy jól működő párkapcsolatnak három fontos alappillére van.

Kell, hogy legyen fizikai vonzalom a két fél között, tehát működnie kell az úgynevezett kémiának; nem árt, ha intellektuálisan is kapcsolódni tudnak, magyarán jó, ha azonos az érdeklődési körül; a harmadik és egyben talán legfontosabb pillér pedig az érzelmi kapcsolódás. Az első kettővel nagyjából mindenki képben van, de mi is ez a harmadik pillér? Mi pontosan az érzelmi kapcsolat?

Nehéz megfogalmazni, de ez a bizonyos érzelmi kapcsolat akkor jön létre, ha a két fél között kialakul egy magasabb szintű együttműködés, a szinergia. Amikor a párok elkezdik egymás érdekeit is figyelembe venni, amikor ahelyett, hogy egyedi megoldásokra törekednének közösen kezdenek el dolgozni a problémákon, amikor mindketten fejlődésre sarkallják a másikat és amikor biztosak lehetnek benne, hogy egymás mellett mindig biztonságra találnak.

Ez a fajta érzelmi kapcsolat egy olyan erős ragasztó, olyan szintű bizalmat és megértést alakít ki, ami jóban-rosszban együtt tudja tartani a párokat. Ennek a kapocsnak tehát valóban nagy jelentősége van – ez azonban nem jelenti azt, hogy minden párban meg is van ez a bizonyos „x-faktor”. Honnan tudhatod, hogy vajon a ti párkapcsolatotokban megvan-e? Figyeld a jeleket!

A cikk folytatásáért kattints tovább ide >>>

(kezdőkép: Unsplash) 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?