You are currently viewing 7 tipp az énidő kellemes és pihentető eltöltéséhez

7 tipp az énidő kellemes és pihentető eltöltéséhez

Sokszor előfordul, hogy nem figyelünk oda a testünk-lelkünk jelzéseire. És nem adunk énidőt magunknak. Csak úgy. Hogy töltődjünk.

Most hoztunk nektek pár tippet arra az esetre, ha éppen lenne kis időtök magatokra, magatoknak.

1. Olvasás

Helyezd magad kényelembe egy fotelben, a kanapén vagy akár az ágyadban. Válassz ki egy könyvet vagy egy magazint, és engedd meg magadnak, hogy elmerülj a történetekben vagy a cikkekben.

  Tippünk: Kultúra rovatunkban sok jó könyvajánlót találhatsz!

  2. Meditáció

  Találj egy csendes, nyugodt helyet, ülj le kényelmesen, és meditálj néhány percig. Ez segíthet ellazulni és megnyugodni. Hallgathatsz közben meditációs zenét is, ha bent vagy. Ha pedig a szabadban lennél, akkor csak engedd meg magadnak, hogy a természet hangjait hallgasd.

  3. Séta a természetben

  Menj ki a szabadba, sétálj egyet a parkban vagy erdőben. A friss levegőn való tartózkodás segíthet felfrissülni és feltöltődni. Már akár fél óra a jó levegőn is feltölt energiával!

  4. Kádfürdő

  Készíts egy meleg fürdőt, adj hozzá illóolajat vagy habfürdőt, és élvezd a pihentető időt. Olvashatsz is közben vagy megihatsz egy pohár finom italt (forró csoki, tea vagy bor – utóbbival azért vigyázz a forró fürdőben!)

  Ha nincs kádad, akkor engedj meg magadnak egy hosszú, forró zuhanyt!

  5. Hobbik

  Foglalkozz olyan tevékenységekkel, amelyeket szeretsz, például: rajzolás, festés, kézimunka, zenehallgatás vagy bármi más, ami örömet szerez. Vagy keress új hobbit, amit mindig ki akartál próbálni, de nem volt rá lehetőséged vagy nem merted.

  6. Jóga

  Gyakorolj néhány jógapózt otthon vagy csatlakozz online jógatréninghez. Kezdők inkább vezetett órával próbálkozzanak!

  A jóga segíthet ellazulni és nyújtani a testet. Segít megtalálni a központodat, harmóniába hozni a testedet és a lelkedet.

  7. Kreatív írás

  Ülj le egy jegyzetfüzettel vagy a számítógép elé, és írj naplót, verset, rövid történetet. Vagy csak szabadon írj, ami eszedbe jut, hogy kiadd magadból az érzéseidet.

  Sosem lehet tudni, mi sül ki belőle!

  Tippünk: Küldd el nekünk írásodat olvasói levélként!

  Fontos, hogy rendszeresen szánj időt magadra és az énidőre, hogy feltöltődj és ellazulj a mindennapokban. Figyelem! A házimunka az enm énidő!!!

  (kezdőkép: Freepik)

  Tetszett? Oszd meg mással is!

  Vélemény, hozzászólás?