You are currently viewing A férfiak is erre adnának 10 pontot a nőknek, de inkább magadért tedd meg!

A férfiak is erre adnának 10 pontot a nőknek, de inkább magadért tedd meg!

Itt az ideje hinni végre magadban!

Nagy ez, kicsi az, és különben is nem áll jól semmi! Miért nem voltam boldog, amikor úgy néztem ki, mint azon a 10 évvel ezelőtti fotón? Ismerős mondatok?

Az a helyzet, hogy mindig találhatsz magadon „hibát”, olyat ami nem tetszik. Viszont fontos tudnod, hogy így pont az ellenkezőjét éred el, mint amit szeretnél.

Szeretnél tetszeni a pasiknak?

NEM. Nem erre gondolok. Az majd a következmény lesz! Először nem szabad ezzel foglalkoznod. Előbb tedd rendbe az önbizalmadat!

Tedd meg magadért, hogy jól érzed magad a bőrödben!

Hidd el, hogy nem hülyeség, ha jóban vagy magaddal, azt mindenki körülötted észreveszi! Csakis rajtad múlik, hogy kihozd magadból a maximumot!

1.lépés: Vedd észre a szépet és a jót magadban!

Nem úgy nézel ki, mint a címlaplány, a legjobb barátnőd, a szomszéd…? Nem baj, ez pont így van jól! Belőled csak egy van! Egyedi vagy és megismételhetetlen!
Ne foglalkozz elvárásokkal, divatlapok szlogenjeivel, photoshoppolt képeivel…

Te mit szeretsz magadban?

Tetszik a feneked, a szemed, a hajad? Koncentrálj arra! Emeld ki az öltözködés során, hordj színeket, mosolyogj bátran! A mosoly a maszk alatt is látszik! A szemed elárulja!

Ha jóban vagy magaddal, szereted  legalább bizonyos részeidet (de a cél, hogy elfogadd magadat úgy, ahogy vagy), akkor a magabiztosságod körülleng és létrejön az a bizonyos kisugárzás. Amit mindenki észrevesz, amiért majd szeretnek a közeledben lenni.

Előállt az a helyzet, hogy lenne ruhád, de nem tudod hova felvenni…, ám ki mondta, hogy otthonra nem lehet csinosan felöltözni? Felejtsd el a melegítőt! Jobban fogod magad érezni, ha rá tudsz mosolyogni a tükörképedre, mert tetszel magadnak. Ne foglalkozz a mérleggel, viszont a tükör előtt állj meg olykor és nézd meg magad. Szeresd, amit látsz! Szeresd, aki vagy!

2. lépés: Cselekedni!

A Facebookra gyorsan kitenni egy selfiet, lecserélni a profilképet, a másik már 2 napja fent van…  NEM!

Nem ez a cselekedet az, ami kell neked. Nem arra van szükséged, hogy százhúsz ember lájkolja, szívecskézze a fotódat, és tizenöten azt írják: szép vagy, csinos vagy. Abban a pillanatban, amíg olvasod, biztosan jól esik majd, de pár perccel később újra ostorozni fogod magad. Te tudod, hogy az a kép csak nyomokban hasonlít rád…

Neked tudnod kell hogy te sokkal jobb vagy, sokkal értékesebb vagy,

mint amennyi azon a fotón látszik.

Te egy kerek egész vagy!
A kerek fenekeddel, a ráncaiddal a szemed és a szád környékén, a hangos nevetéseddel, a jóízű falatozásnak köszönhetően kicsit sem lapos hasaddal, a kevés testmozgás után is kipirult arcoddal.

Ha valami nem tetszik magadon,
itt az ideje, hogy tegyél annak érdekében, hogy szebbnek lásd magad!

A változás benned kezdődik! Méghozzá a fejedben!
Mindig több lehetőséged van, most is minimum kettő áll a rendelkezésedre. Élj az egyikkel vagy másikkal, de tegyél annak érdekében, hogy boldogabb lehess. Fogadd el magad vagy változtass azon, amin tudsz!

3. lépés: Mosolyogj!

Mosolyogj minden nap, mert mindig van, lehet rá okod! NEM! Nem ez a lényeg!

Az a fontos, hogy észrevedd a nap apró csodáit, hogy hálás legyél, mindazért, ami körülvesz.
Legyél lelkes, leld örömödet azokban a feladatokban, amit végzel nap mint nap.

Nem baj, ha olykor rosszkedvű vagy, természetes, ha aggódsz, van az úgy, hogy fáj a fejed… Ám minél hamarabb szedd össze magad, rázd meg magad, dobd fel valahogyan a napodat!

Ne mástól várd!
TE tudod, hogy mi a legjobb neked! Csináld! Érezd jól magad!

Mert ha mosolyogsz szebb lesz a világ neked és másoknak is!

Az a jó hír, hogy az önbizalom tanulható.
Bár úgy születtünk, hogy megvan bennünk, az évek során elveszítjük, és dolgoznunk kell rajta, hogy visszaszerezzük! 

Számtalan szempont szerint lehet valaki jó nő egy pasi szemében. Ám amiben minden férfi egyetért, és talán nem is 10 pontot adna, hanem rögtön 12-t, ha egy nő láthatóan jól érzi magát a bőrében! 

Legyél 10 pontos! Ne másnak, más miatt! Magadnak!
Magadért!

A többi majd jön magától!

Deák-Ember Ágnes
Csak Csináld – Magadért

(kezdőkép: Unsplash)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?