You are currently viewing A férfiak világában nőnek lenni? Jobb, mint férfinak!

A férfiak világában nőnek lenni? Jobb, mint férfinak!

  • Olvasási idő:olvasási idő: 7 perc
  • Bejegyzés kategória:#nőilélek
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

 

Igen, ez a férfiak világa.

Nőnek lenni nehéz, érvényesülni nehéz, sikeresnek lenni nehéz, minden elvárásnak megfelelni nehéz.
De azért mégiscsak van jó néhány dolog, melyeket mi nők el nem cserélnénk semmi pénzért!

Például:

Megnézhetjük a térképet vagy az összeszerelési útmutatót és mégsem érezzük kevésbé nőnek magunkat emiatt.

Senki nem mondja vagy gondolja rólunk, hogy biztos megint a micsodánkkal gondolkodtunk.

Hogy szexi és vad legyél, néha már az is elég, ha nem veszel fehérneműt a ruhád alá. Ugyanez egy férfinál inkább gusztustalannak minősül. 

Nem érezzük feltétlen szükségét, hogy az ellenkező nemű beszélgetőtársunkat elképzeljük meztelenül.

Ha egy ülőhely van, a férfi áll és a nő ülhet le.

Nem izzadunk – úgy, mint egy férfi. A női izzadás viszonylag könnyen kordában tartható, a férfiakéhoz képest.

A nők általában jobban, ügyesebben kommunikálnak. Egyszerűen jobb érzékünk van hozzá.

Jobb érzékünk van a divathoz is (általában). Míg egy pasi gyakran elveszetten, tanácstalanul álldogál a boltban, mi teljes természetességgel tudjuk,  hogy egy bizonyos alakhoz, anyaghoz, mintához vagy fazonhoz mi az, ami megy és mi az, ami semmiképp.

Ha egy nő alacsony, az cuki, vonzó vagy nőies. Ha egy férfi alacsony… Nos, akkor csak alacsony és kész.

Megtaláljuk a dolgokat a lakásban. Nem csak azt, amit mi raktunk el: a mások által széthagyott, elpakolt vagy mélyre ásott dolgok helyét is vagy csípőből tudjuk, vagy nagyon hamar képesek vagyunk kideríteni. Ez van, ez is egy adottság, csak nekünk.

Egy csomó dolgot meg tudunk mondani valakiről a ruháját vagy cipőjét megnézve. A férfiak szerint az csak ruha, vagy cipő – de mi tudjuk, mit jelentenek.

Ha egy nőnek meg kell igazítania a melltartóját és ezt valaki észreveszi, érdeklődő tekintetekre számíthat. Ha egy férfi teszi ugyanezt a nadrágjával, könnyen találhatja magát kérdő tekintetek kereszttüzében.

Mi szüljük és szoptatjuk a gyerekeket. Ez nehéz, fájdalmas és fárasztó feladat, mégis: mi vagyunk képesek rá. Hatalmas kincs, adomány a nők számára.

Nem kell aggódnunk a korai kopaszodás miatt, mivel az főként a férfiakat érinti – mi több, sokszor és sokáig időzhetünk a fodrásznál, válthatunk frizurát vagy dobhatjuk fel a napunkat egy új fazon vagy szín kipróbálásával. Ha nagy a füled, a hajad szintén hatalmas segítséget jelenthet. És akkor még a rengeteg típusú hajbavalóról nem is beszéltünk!

A nők tovább élnek. Ez van.

Képesek vagyunk igazán értékelni és kiaknázni a pletyka jótékony és terápiás hatását. Mindaddig, amíg két férfi annyival képes túlbeszélni az előző estét, hogy ,,Igen, le”, fogalmuk nem lesz arról, hogy milyen felszabadító is lehet egy igazán hosszú, pletykákkal teletűzdelt, kibeszélős csajos este. 

Magasabb a fájdalomküszöbünk és nem omlunk össze egy náthától. Lehet, hogy a férfi az erősebb nem, de sok tekintetben a nő a strapabíróbb.

Ha meg akarod ölelni a barátnődet, puszit adnál neki, vállára hajtanád a fejed vagy bátorítón megfognád a kezét, hát megteszed. Ez vagy teljesen természetes annak, aki látja, vagy még tetszik is neki, ha két nőt összebújni, ölelkezni lát. Egy férfibarátságban ez elképzelhetetlen.

Ha baj van, előbb mentendők ki a nők és a gyerekek.

Nekünk tényleg segít egy bödön fagyi vagy egy halom csoki, ha rossz kedvünk van.

Nem kell megmagyaráznunk, hogy miért van fülbevalónk.

Szex után nincs szükségünk szünetre, ha szeretnénk, egyből készen állunk.

Ha nem borotválkoztunk aznap, az nincs egyből az arcunkra írva.

Sírhatunk nyilvánosan, senki nem fogja gúnyosan emlegetni az esetet. Egy síró nő látványa természetes, rendben van, hiszen érzékeny.

Ha elromlik valami otthon, megjavíthatod, de nem kell kényszernek érezned, hogy a te dolgod. Ha valamilyen rovar vagy pók kerül a lakásba, ugyanez a helyzet.

Nem kell méregetni magunkat, hogy kinek hány centi… Bár ezt visszakapjuk a mellek feletti aggodalomban: túl kicsi, túl nagy, milyen az alakja?

Ivás nélkül is bátran beszélünk az érzéseinkről, ami igazán felszabadító és a pillanatnyi megkönnyebbülés mellett nagy segítséget nyújt a dolgok rendszerezésében, átlátásában is.

Ha meghúzod a kocsit, senki nem akad fenn azon, hogy hogy tehettél ilyet. Segítséget is könnyebben kapsz és jó eséllyel nem is neked kell a későbbi tennivalókról gondoskodni. 

Normál esetben ugye a férfiak számára sem merül fel kétely, de egy nő minden esetben teljes bizonyossággal tudja azt, hogy a gyermeke az övé: bizonytalanságnak helye az ő számára egyáltalán nincs.

Ékszerek. Hiába terjed egyre jobban az ékszerek hordása a férfiak körében is, ez akárhogy is legyen, mégiscsak a nők asztala. Egy csodálatos ékszert kapni és hordani – nőként tudjuk, hogy valóban megszépítheti a napunkat!

A nehéz dolgokat általában nem mi cipeljük. Mármint szó szerint értve, a fizikailag nehezeket.

     És a plusz 1:

Nem jövünk zavarba, ha a boltban tampont kell venni. Kell és kész, mint a zsebkendő vagy a kifli… De egy férfit az ilyesmi komolyan képes megizzasztani.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?