A testvérem a legjobb barátnőm

A barátok az élet ajándékai. Emberek, akik közel állnak hozzád, számíthatsz rájuk, benne vannak minden őrültségben és minden komoly dologban is.

Lehet velük lelkizni, nevetni és sírni, és hülyébbnél-hülyébb élményeket átélni. Legjobból viszont csak egy van. Nekem ez a húgom.

Kiskorunkban nálunk is megvolt a rivalizálás, az elkerülhetetlen testvérharc minimálisan ugyan, de benne volt a gyerekkorunkban.

Egy makacs és egy végtelenül nyugodt természet sok dologban ütközhet egymással gyerekként, később viszont pont ez az ellentétes személyiség hozta ki a legjobbat belőlünk:

elválaszthatatlanok lettünk.

Azt hittem, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga, hogy a testvérség erről szól és fel sem merült bennem, hogy másoknál ez nem így működik.

Aztán megtapasztaltam, hogy a mi kapcsolatunk teljesen egyedi.

Megértettem, hogy Anya miért annyira büszke arra, hogy mi mindig, minden helyzetben összetartunk és segítjük egymást.

Hogy milyen nagy kincs, hogy  – bár különböző országokban élünk – minden nehézség és probléma esetén számíthatunk egymásra. Minden egyes napon.

Sosem tudtam ezt a kapcsolatot megfogalmazni és nem tudtam titulust sem adni neki. Mindig éreztem viszont, hogy ez minden barátságnál több, egy láthatatlan kötelék, egy arannyal átszőtt hajszálvékony lánc, ami sohasem szakad majd el…

A testvérség egy gyönyörű és megmagyarázhatatlan kapocs.

Egy csodaszép létforma, amit úgy kaptunk, hogy nem is kértünk.

Pont ezért a legkülönlegesebb…

Ma már tudom, hogy miért nem tudtam sosem legjobb barátnőt találni magam mellé. Hogy miért nem tudtam egyik barátnőmnek sem száz százalékig megnyílni.

Azért, mert nem akartam.

Mert már volt egy legjobb és mindent elsöprő barátság az életemben:

a testvéremé.

Ha meglátom a neten az unásig ismert „bestfriendsforever” feliratokat, mindig azt érzem, hogy ez gagyi és elcsépelt.

Gyerekes és abnormális ennyire függeni egy másik lánytól és ennyire ragaszkodni hozzá. Aztán mindig rájövök, hogy én is pontosan ennyire ragaszkodom valakihez.

És akkor elmosolyodom, és elküldöm ennek a valakinek azt a bugyuta legjobb barátnős posztot, de a szövegbe azért belejavítok kicsit:

sisters forever..

Julia

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük